Skocz do zawartości
IGNORED

TV Philips vs Samsung a może Sony 65cali do 4000pln

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić tv 65cali. Dlaczego taki duży? Otuz mam 46 obecnie i wydaje mi się za mały do oglądania z 4 metrów, a wzrok mam juz nie taki sokoli i często napisów nie widzę tych mniejszych, muszę wstawac i przyblizać się ze 2 metry. Kwota to max 4000pln. Wybrałem modele PHILIPS 65PUS6262 oraz Samsung UE65MU6172. Zastanawiałem się nad Sony 65XE7005, ale cena zbyt wysoka. Wszystkie ponoc posiadają matryce VA, przynajmniej Samsung i Sony. Wątpliowści mam do philipsa. Tutaj informacja wyraźnie ze to VA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety, wiele osób pisze ze to IPS.

Czy moze ktoś polecić mi który wybrać? Nie mam dużych wymagań. Filmy oglądam max 720p, reszta to platforma cyfrowego polsatu więc szału nie ma. Oglądam tylko na wprost i wieczorem zazwyczaj , więc matryca VA.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

No włąsnie czytałem bardzo złe opinie o telewizorach TCL. No i ten model za 3950zł ?? Gdzie tak tanio mozna dostać?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

taką markę musiałbym kupic w sklepie. Zobaczyc czy matryca nie ma winietowania i cloudingu. Widziałem zdjęcia tv od TCL i opinie na ten temat.I nie sa to opinie tylko z audiostereo. a czym się rózni ten co podałeś od TCL U65P6006?

• 3 tygodnie później...

Philips 65 calowy w tym budżecie nie będzie zły. Chociaż zawsze można byłoby polecić już taką klasyczną średnią półkę tak jak model 7502. Ale jest sporo droższy niż masz założony budżet.

Obecnie mimo spadającego rynku sprzedaży i to poważnie - bo prawie 10% rok do roku.

Philips i TCL notują wzrosty znaczące.

Model Philipa 65PUS7502 przy cenie 4999 zł jest świetną alternatywą.

Ale do 4 tyś TCL 65C70 - jest bardzo dobrą ofertą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.