Skocz do zawartości
IGNORED

hegel360 czy Advance Acoustic X-i1000

bary11

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na poradę od Q21 Musical Fidelity M3si sugerowałbym ewentualnie sprawdzenie także coś z mniejszych mocy pokroju np:

Yamaha A-S 1100, Denon PMA-1600/2500 czy M5Si. Możliwe że nie potrzeba Ci 2*400-500W a taki wzmacniacz ma proporcjonalnie większe prądy statyczne i zużywana moc będzie dochodzić do powiedzmy 100W bez sygnału na wejściu. Podczas gdy taki PMA-1600 zje do 50W.

Możesz sobie sprawdzić jak mniej więcej wypada Twój wybór.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bary11 , ja grałem z Rotel 1592 pod kolumnami Dynaudio Excite X18 i było b.dobrze. Miło wspominam to zestawienie w pomieszczeniu 18m.kw.

Ten Rotel ma bardzo łagodne wręcz nieco wycofane wysokie i z tymi Paradigm może w tym paśmie się to dobrze zgrać. Rotel dobrze kontroluje bas , nie dociąza niższej średnicy .

Przymierzałem tez do niego Podłogowe Audiovector SR 3 Signature i było znacznie lepiej jak z Dynkami ale niestety basu było za dużo bo to paczki dedykowane powyżej 20 m.

Zresztą pograsz to będziesz wiedział lepiej.

Wbudowany DAC jest bardzo dobry.

Dzięki Właśnie gram i wpełza zgadzam się z twoją opinią

Dzięki Właśnie gram i wpełza zgadzam się z twoją opinią

Nie wiem jakim egzemplarzem dysponujesz tzn. całkowicie nowy z pudełka czy po wygrzaniu.

Nowy z pudełka gra kiepsko ale ja o tym wiedziałem . Ten wzmacniacz dopiero po ok. 200 godz. pracy zaczął się otwierać i grać swobodniej. Trzeba mieć to na uwadze,

Nie wiem jakim egzemplarzem dysponujesz tzn. całkowicie nowy z pudełka czy po wygrzaniu.

Nowy z pudełka gra kiepsko ale ja o tym wiedziałem . Ten wzmacniacz dopiero po ok. 200 godz. pracy zaczął się otwierać i grać swobodniej. Trzeba mieć to na uwadze,

Według sprzedawcy jest wygrzany ale mam takie wrażenie że jak go włączę to jest tak sobie a po Ok 30 min zaczyna grać bardzo ładnie. Ogólnie męczę go dzisiaj na wiele sposobów i podoba mi się coraz bardziej

Według sprzedawcy jest wygrzany ale mam takie wrażenie że jak go włączę to jest tak sobie a po Ok 30 min zaczyna grać bardzo ładnie.

Normalna rzecz .

Taki np. Naim Supernait zaczynał grać po ok. tygodniu nie wyłączania , Roksan Oxygene po dobie się rozwijał .

Cyrus którego użytkuję na szczęście nie potrzebuję dni do optymalnego grania ;)

Witam

Czas podsumować temat.

Dziękuję za rady, wskazówki,podpowiedzi i uwagi.

Tym razem do tematu podszedłem wyjątkowo analitycznie. Odsłuchałem w domu Hegla360, Anthema 225, AA X i1000, Rotela 1592,Atola 300 oraz MF6

Wybór po wydłużonym weekendowym słuchaniu padł na Rotela. Z kolumnami Paradigm 11 stworzył zestaw który brzmieniem mi osobiście najbardziej odpowiada. Miałem też okazję posłuchać Rotela w zestawieniu z Focalami Aria 948 grało to dla mnie super.

Na razie cieszę się ze zmiany wzmacniacza który wydaje się być dość uniwersalny. Dodatkowo pozostaje zawsze do dyspozycji kontrola tonów.

Mam wrażenie że z dnia na dzień gra coraz ładniej. Duży zapas mocy sprawia że niestety ale pewnie dość szybko będzie trzeba postawić pytanie

jakie kolumny do rotela. Jak pisałem wcześniej chęć zmiany powoduje rozwój a takie odsłuch dają odpowiedzi na wiele pytań.

Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi.

Pozdrawiam

Witam

Czas podsumować temat.

Dziękuję za rady, wskazówki,podpowiedzi i uwagi.

Tym razem do tematu podszedłem wyjątkowo analitycznie. Odsłuchałem w domu Hegla360, Anthema 225, AA X i1000, Rotela 1592,Atola 300 oraz MF6

Wybór po wydłużonym weekendowym słuchaniu padł na Rotela. Z kolumnami Paradigm 11 stworzył zestaw który brzmieniem mi osobiście najbardziej odpowiada. Miałem też okazję posłuchać Rotela w zestawieniu z Focalami Aria 948 grało to dla mnie super.

Na razie cieszę się ze zmiany wzmacniacza który wydaje się być dość uniwersalny. Dodatkowo pozostaje zawsze do dyspozycji kontrola tonów.

Mam wrażenie że z dnia na dzień gra coraz ładniej. Duży zapas mocy sprawia że niestety ale pewnie dość szybko będzie trzeba postawić pytanie

jakie kolumny do rotela. Jak pisałem wcześniej chęć zmiany powoduje rozwój a takie odsłuch dają odpowiedzi na wiele pytań.

Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi.

Pozdrawiam

Dobry wybór.Gratuluję wzmacniacza.

Kiedy będziesz chciał do niego zmienić kolumny to mocno weź pod uwagę Audiovector SR3 signature. Wydatek niemały ale z Rotel 1592 zestaw taki w mojej opinii gra rewelacyjnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.