Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego vinyl brzmi lepiej/inaczej niz CD?

Rekomendowane odpowiedzi

Vistula to było tak na prawdę paliwo rakietowe (hydrazyna), przelane do 0,5 litrowych butelek i wprowadzone do sklepów spożywczych GS i PSS "Społem". Naród, i owszem, pijał to :) bo co by było jakby naród wtedy przestał pić i nieco przetrzeźwiał? Zacząłby znów domagać się...króla, hehe. Z ciekawych płynów rozprowadzanych przez komunę pamiętam jeszcze piwo "Bydgoskie". Pewna, niewielka ilość tego "piwa" wylała mi się przypadkiem na linoleum w knajpie i spowodowała jego natychmiastowe, głębokie i trwałe odbarwienie. "Bydgoskie" przeżerało linoleum do betonu - musiało zatem zawierać stężony kwas solny.

Pozdro,

Yul

- Yulu, naprawdę nie pitol - ja za komuny piłem żywca - trochę trzeba było się za tym co prawda nachodzić, a gdzie Ty się obracałeś, że musiałeś pić "Bydgoskie" ? - pierwszy raz słyszę o takim piwie - piło się też Tychy, Okocim, Leżajsk czyli nawet lepiej niż dziś - a także bardzo dobre było "Łódzkie" w beczułkowatych butelkach, co powinieneś pamiętać - a jakość muzyki na UKF-ie była taka, że teraz to można tylko pomarzyć - wszędzie te wstrętne bity..tfu !...pzdr.

<br />a czemu 16 bit jest do dupy? 1/65553= 0,000015. Dobry 16 bit przetwornik ma błąd 0.5 lsb czyli błąd wynosi 0,0000076+liu0,000015 = 0,0000225 %. Zakładając ze realizator zapisze materiał z polowa możliwej głośności mamy 0,000225% błędu.<br />
- to muszę mieć fenomenalne ucho, bo te różnice wychwytuję bezbłędnie na kilometr...

excelvinyl winylmania blog szukaj

a także bardzo dobre było "Łódzkie" w beczułkowatych butelkach

Na ten płyn to ja spuszczę litościwie zasłonę milczenia. Jak sobie przypomnę jego "smak", podobny do bejcy przyprawionej gnijącą trawą, to mnie strzyka nie powiem w czubku czego :)

W VPI ani talerz, ani docisk moim zdaniem nie pływa. Pływa ramię, bo płyta jest lekko niecentryczna, co się przecież czasem zdarza.

Dlaczego w kredensie te 3 talerze nie są ze sobą połączone poprzez sklejenie? To jest dziwne - zamiast mieć jedno ewentualne źródło niekorzystnych drgań przenoszących się na płytę (pojedynczy talerz), masz teraz 3 takie źródła (3 nie połączone ze sobą talerze, a każdy "żyje" własnym życiem). Otwór na szpindel w talerzach powinien być wykonany z większą precyzją, lepiej dopasowany do średnicy szpindla - wtedy nie ma bicia promieniowego i "wiotkości" talerza na szpindlu. W akrylu trudno jednak zastosować ciasne pasowanie, bo przy próbie wkładania talerza akrylowego na szpindel, akryl mógłby pęknąć. Wtedy sprawdzi się mosiężna tuleja osadzona dokładnie pośrodku talerza akrylowego, która może być już precyzyjnie powiercona odpowiednią średnicą. Tak mam to zrobione w Pro-Jekcie, a efekt jest taki, że jak patrzysz w na uruchomiony gramofon w płaszczyźnie talerza, to właściwie nie wiesz czy gramofon kreci, czy stoi w miejscu. Szkoda że nie mam kamery, bo bym to pokazał.

Pozdro,

Yul

P.S. Radzę uważać na te bicia i je jakoś wyeliminować. Talerz jest ciężki, jak sobie będzie tak dowolnie hulał, to rozwali z czasem łożysko główne.

- ładne - co za kopalnia niszowej gramofonowej wiedzy ! - dzięki - łyknąłem - jestem mądrzejszy ! - będę szpanował w towarzystwie opowiadając o "wiotkości talerza na szpindlu" super ! - wydaje mi się, że wiotkość z ciasnym pasowaniem nie idą w parze :) - a czy nie dałoby się wyważyć bijącego talerza u wulkanizatora ?....

Twoje są już raczej za bardzo wyrobione.Czas na nowe.

:)))

Może takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yul

Może nawet byłyby okaleczone gdybym używał identycznego sprzętu jak Twój.

Nie każdy może sobie wpisać w życiorys kapitana Nemo i szpanować osłuchaniem:)))

Edytowane przez paul_67

wydaje mi się, że wiotkość z ciasnym pasowaniem nie idą w parze :)

No excelu - widzę że paniatno! Podciągasz się przy mnie - brawo! W gramofoniarstwie jak jest ciasne pasowanie to nie ma witokości, a jak jest wiotkość, to znaczy że nie ma ciasnego pasowania. W kontaktach damsko-męskich może to nie być regułą. Zarówno wiotkość jak i zbyt ciasne oraz zbyt luźne pasowanie są niepożądane.

Pozdro,

Yul

Napisano dziś, 19:20

Wyświetl postUżytkownik excel dnia 24.08.2013 - 19:01 napisał

a także bardzo dobre było "Łódzkie" w beczułkowatych butelkach

Na ten płyn to ja spuszczę litościwie zasłonę milczenia. Jak sobie przypomnę jego "smak", podobny do bejcy przyprawionej gnijącą trawą, to mnie strzyka nie powiem w czubku czego :)

Było kiedyś takie łódzkie mocne piwo 14% ekstraktu (tzw. czternastka).

Pamiętam, że smakowało wybornie... no i na prawdziwym chmielu było, a nie jak

obecne tyskie, harnaś, tatra, warka, lech itp. - na sproszkowanej bydlęcej żółci. Ohyda ;-(

Teraz w Polszy piwo robią ze sfermentowanych mrówek i mszyc. Dlatego takie kwaśne wychodzi (kwas mrówkowy plus mszycowy). Żeby dało się przełknąć to je słodzą - dlatego takie słodkie wychodzi.

- zapomniałem Yulu dodać parę słów komentarza odnośnie wódki - przecież w PRL-u był to hit exportowy ! - jakość nie do przebicia - cała Europa i nawet Świat to pił - piliśmy i my - gdzie ten jarzębiak, ta soplica, żubrówka, wiśniówka ? - teraz strach kupić, bo same podróby, a dawniej miałeś do wyboru wódkę doskonałej jakości w sklepie lub bimber też zresztą przeważnie przedni - ale to se ne wrati...

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

tylko byście chlali

Karajan. Klasyka...

http://vt.tumblr.com/tumblr_ms1wv5T57t1rqenwh.mp4

Jeśli już miałbym się tak poniżać to ostatecznie wolę to.

Winyl z 1980 r. Do odsłuchania z kredensu TUTAJ

tumblr_ms1mnopGz41rqenwho1_r3_500.jpg

tumblr_ms1mnopGz41rqenwho2_r1_500.jpg

Edytowane przez absolute magnitude

Może nawet byłyby okaleczone gdybym używał identycznego sprzętu jak Twój.

Poprawiłeś sobie samopoczucie? Możesz nurkować kaptanie, przebywasz już zbyt długo na powierzchni co Ci wyraźnie szkodzi...

Edytowane przez paul_67

Poprawiłeś sobie samopoczucie? Możesz nurkować kaptanie, przebywasz już zbyt długo na powierzchni co Ci wyraźnie szkodzi...

-1.

Pozdro

- zapomniałem Yulu dodać parę słów komentarza odnośnie wódki - przecież w PRL-u był to hit exportowy ! - jakość nie do przebicia - cała Europa i nawet Świat to pił - piliśmy i my - gdzie ten jarzębiak, ta soplica, żubrówka, wiśniówka ? - teraz strach kupić, bo same podróby, a dawniej miałeś do wyboru wódkę doskonałej jakości w sklepie lub bimber też zresztą przeważnie przedni - ale to se ne wrati...

-100 ... skoro temat schodzi na manowce a mody maja to w doopie napisze tak ... excel ... pier**lisz. Nie znasz chyba lepszych truknow od wodki, ta komuna juz ci w glowie calkiem popierdolila, a w audio tez.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Wiesz chociaż dlaczego "kapitan" i" łódź podwodna"?

Pozdro

-1000

Bez komentarza.

Jaki temat ... takie posty.

:

Wstydzisz sie swoich postow ???

Edytowane przez pmcomp

Nie punktuj, bracie...

Bracie ??? ... przeciez biala skore mam, a przedszkole dawno za soba zostawilem.

PS ... zdecyduj sie co chcesz napisac

-100 ... skoro temat schodzi na manowce a mody maja to w doopie napisze tak ... excel ... pier**lisz. Nie znasz chyba lepszych truknow od wodki, ta komuna juz ci w glowie calkiem popierdolila, a w audio tez.

Pozdro

Szalenie kulturalne i taktowne.Kto tu zszedł na manowce.Gratuluję.

ZAMKNAC k**wa TEN TEMAT BO NERWY PUSZCZAJA !!!

pier**lic ANALOG, pier**lic CYFRE ... sluchajmy muzyki.

Edytowane przez pmcomp

ZAMKNAC k**wa TEN TEMAT BO NERWY PUSZCZAJA !!!

pier**lic ANALOG, pier**lic CYFRE ... sluchajmy muzyki.

Tutaj pełna zgoda, ale nie denerwuj się bo zdrowia szkoda!

-1.

Pozdro

Pozdro

Wódka w nadmiarze wyzwala takie prymitywne instynkty?

To po ch*j piszesz durne komentarze i quiz wiedzy o kapitanach i łodziach dla 7-o latków ???

Nie wódka tylko idiotyczne wpisy.

Edytowane przez pmcomp

To po ch*j piszesz durne komentarze i quiz wiedzy o kapitanach i łodziach dla 7-o latków ???

Posłuchaj muzy dla spokojności:)

A ADMINI I MODERATORZY MAJA WSZYSTKO W DOOPIE ABY SIE KRECILO I RUCH NA STRONIE ROSL ... zalosc ogarnia.

Potem branza wiecej za reklame buli ... samo życie.

Edytowane przez pmcomp

A ADMINI I MODERATORZY MAJA WSZYSTKO W DOOPIE ABY SIE KRECILO I RUCH NA STRONIE ROSL ... zalosc ogarnia.

Potem branza wiecej za reklame buli ... samo życie.

Nie musisz tego czytać.Na zdrowie Ci to wyjdzie.

Nie musisz tego czytać.Na zdrowie Ci to wyjdzie.

Dzieki ... masz racje .. wiecej tu nie zajrze ... szkoda nerw i czasu.

Dzieki ... masz racje .. wiecej tu nie zajrze ... szkoda nerw i czasu.

To prawda! Też dziwię się sobie po co tu zaglądam.Dokładnie wiemy kto jest odpowiedzialny za ten bałagan.Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi