Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka integra do Heco Statement ?

Aligator85

Rekomendowane odpowiedzi

Wielu tu "znafców" kojarzy Musicala chyba z lat 2000-2008 kiedy firma miała bardzo dobre produkty. Dziś to zdechlizna, szukająca ostatniej szansy za pomocą techniki "dopiszemy jedno zero, może sprzedamy" Obudźcie się co niektórzy. Firma się już dawno skoczyła. Dziś szuka naiwniaków, którzy wyłożą 10.000 zł na M6i! wartego realnie 4 tysiące. Ale w sumie...kto komu zabroni? Na Audio Show w tym roku też pokazał się "fenomen" , wzmacniacz lampowy za 1 000 000 zł i to z Polski :)!! Podobny los spotkał wielu. Na przykład Krella, Classe, -wystarczy tylko zaobserwować rynek i porównać. Co gorsza idzie to w co raz gorszą stronę...

Musical Fidelity w cale się nie skończył. Chyba, że mamy na myśli zmianę dystrybutora hehe :) To , że podnoszą ceny (czasem absurdalnie bo jakość nie zawsze idzie w parze z wyższymi cenami) to obecnie normalka. Nie odbiegają tu od innych firm. Top Hifi z 5-6 lat temu za M6i wołali 8kzł. A to że na koniec wyprzedali go za 4-5k (pamiętam bo nawet myślałem czy go u niech nie kupić) tylko pokazuje jakie mają marże (nie tylko oni) na sprzęcie.

• 1 miesiąc później...

Mój głos w temacie:

Miałem NAD C272 plus pre Już nie pamiętam oznaczenia. Stara dobra szkoła NADa grało bardzo fajnie z moimi Focal Chorus 836v. Trafił mi się używany M6i za rozsądne pieniądze i zaryzykowałem kierując się opiniami naszych kolegów forumowiczów. Z tymi samymi kolumnami - więcej dołu, lepsza kontrola basu poprawiła się średnica. Góra bz generalnie nastąpiło fajne ocieplenie co z Focalami jest potrzebne. Więc moje zdanie jest takie że MF jest lepszy zdecydowanie ale nie zeby dać za niego 8k . Obecnie bez problemu za 4.5-5k powinien być do kupienia używany. Ja uważam że bezwzględnie warto. Mocy tyle że w moim  salonie - 40m2 focale grały na 10 godzinie ale ona mają 92dB sprawności i to zmierzone. Teraz mam DIY paczki o mniejsze sprawności no więc oscyluje max koło 11 godzin i jest naprawdę głośno. Moce podawane przez MF to nie ściema zresztą NAD też nie kłamie. M6i to też dual mono choć nie na 100% bo z jednym trafo. Reszta toru rozdzielona. Jeśli ktoś blisko Wrocławia i chce posłuchać M6i to zapraszam. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.