Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do castle

tooma2

Rekomendowane odpowiedzi

Audiolab dobry wybor, ale tak jak pisalem wczesniej, warto odsluchac z tymi kolumnami Rotel. Bedzie nawet lepiej jak CD bedzie rowniez od tej firmy. Bedziesz mial fajny, niziutki, dobrze kontrolowany bas, dobra, czytelna srednice i detaliczna ale nie ostra gore pasma. A co najwazniejsze nie bedziesz musial wydac majatku.

Starsze modele Audiolab graja dobeze, ale sa kiepsko wykonane. O ile dobrze pamietam nie maja tez zdalnego sterowania.

U mnie też były zmulone i żaden wzmacniacz tego nie mógł zmienić dopiero 80 cm od tylnej ściany i dorzucenie na nią (tylną ścianę) 100 winyli na stojakach oraz regałów z książkami załatwiło sprawę. Trzeba uważać bo to duże kolumny i poniżej 18 m2 może być faktycznie ciężko.

Zgadza sie. Odpowiednie ich ustawienie znaczaco wplywa na jakosc przekazu. U mnie graly w 16m2 odstawione od tylnej sciany na okolo 50cm i okolo 70 od bocznych.

Bardzo podobalo mi sie polaczenie tych kolumn z CA Azur 640a V2. Zero mula i fajnie rozjasnienie w pozostalej czesci pasma co nadawalo brzmieniu przestrzennosci, ale bez zadnej agresji czy wyostrzen. Bardzo przyjemne dla ucha brzmienie, mozna bylo sluchac godzinami.

Marantz CD 10,Audiolab 8000CD- najlepiej pierwszy model ,produkowany w UK

8000CD gra dosyc mocnym basem, nie wiem czy tym kolumnom potrzeba wzmacniania tego zakresu. Reszta calkiem fajna, szegolnie gora, bardzo czysta i wyrazna co z CK 2 moze wyjsc na dobre.

Obawiam sie tylko o ten bas, ale to zalezy twz od tego jaki wzmacniacz z nimi zagra.

''Starsze modele Audiolab graja dobeze, ale sa kiepsko wykonane. O ile dobrze pamietam nie maja tez zdalnego sterowania.''

Wzmacniacz 8000S jak i odtwarzacz 8000CD mają zdalne sterowanie.

Wzmacniacz 8000S jak i odtwarzacz 8000CD mają zdalne sterowanie

Witam. Jaki polecacie wzmacniacz do kolumn castle knight 2 . Kabelki audioquest midnight + . Muzyka reggae rock pop czasami elektroniczną.

Zapewne Nadzik sobie poradzi....u mnie to grało kiedyś z 372 i było dobrze.

De gustibus non est disputandum

Ja ich słuchałem z XIA 150 i... klon NADa poległ.. nie pomogła ani moc ani dość duży dynamizm grania... Castle to najbardziej specyficzne i niepowtarzalne granie z wszystkiego co słuchałem... fakt że można się w tej 'cukrowej wacie' rozkochać... nawet Zensory 7 nie są tak do cukrzone....

Ja bym ..... nie ważne co zostanie zaproponowe..... jak autor wątku nie wykaże choć odrobiny inicjatywy... na jakikolwiek odsłuch.... będzie klapa... chyba że chce kupić na wygląd.... to na olx jest CA 650 z CDekiem... za połowe 3k...

Ja ich słuchałem z XIA 150 i... klon NADa poległ.. nie pomogła ani moc ani dość duży dynamizm grania... Castle to najbardziej specyficzne i niepowtarzalne granie z wszystkiego co słuchałem... fakt że można się w tej 'cukrowej wacie' rozkochać... nawet Zensory 7 nie są tak do cukrzone....

Ja bym ..... nie ważne co zostanie zaproponowe..... jak autor wątku nie wykaże choć odrobiny inicjatywy... na jakikolwiek odsłuch.... będzie klapa... chyba że chce kupić na wygląd.... to na olx jest CA 650 z CDekiem... za połowe 3k...

nie wiem o co chodzi ale u mnie te kolumny dosłownie fruwały z C 372.

De gustibus non est disputandum

Nie chce psuć frajdy autorowi wątku...

ale powiedz sam ma sens ratować te Knighty 2 wzmakiem za 3k?

Nie lepiej kupić ten CA 650 z CDekiem za 1.5k... pogonić CK 2 dołożyć z 500 i kupić np. Dynki X18? Dla mnie odpowiedz jest oczywista....

Andrzeju z Piaseczna

To, że dla Ciebie odpowiedź jest oczywista, to ok,-szanuje. Ale autor wątku może mieć nieco inny pomysł.

Ja, nawet zaryzykowałbym z Nadem 356 ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.