Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo rz 830 plus Kef q 750

niesamowity

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Zamierzam zbudować zestaw kd z atmos w suficie. Na początek jednak kupię amplituner plus podłogowe. Zdecydowałem na Onkyo 830, aczkolwiek z kolumnami mam problem. Myślałem o Kef q 750, Klipsch 280r, Dali zensor 7. Nadmienie że muzyki też będę słuchał. Jednak wzmacniacz stereo zakupię w przyszłości. Pokój 24m2. Proszę o pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/141019-onkyo-rz-830-plus-kef-q-750/

Cześć,

wymieniłeś modele kolumn o zupełnie innych charakterach. Klipsch to potężne kolumny o brzmieniu bardzo analitycznym, szczegółowym, wyraźnie eksponującymi skrajne pasma. Kef Q to bardziej spójne, dociążone, plastyczne granie. Dali to spokojniejszy, bardziej ciepły charakter grania. W kinie domowym świetnie sprawdzi się Klipsch, chociaż z mojej strony namawiałbym na najnowszą serię RP-8000F, jest lepsza szczególnie w stereo, chociaż sam charakter Klipsch pozostał. Kef to najlepsze rozwiązanie do stereo. Kwestia i indywidualnych preferencji.

Z mojej strony dołożyłbym jeszcze troszeczkę droższą, ale wyraźnie lepszą propozycję - spójrz na Kef R700.

Onkyo TX-RZ830 to bardzo dobre, nowoczesne rozwiązanie.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania i wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Hej.

Jeśli mowa o Onkyo 830 to kierował bym się tutaj strikte w ciepłe brzmienie ponieważ 830 wyostrza, lekko rozjaśnia i dysponuje dosyć dobrym basem. Spójrz na set kolumn Heco Aurora - jest to ciepłe brzmienie które dobrze sprawdzi się w połączeniu z Onkyo. Inną równierz ciekawą propozycją jest set Dali Zensor który zagra nie co wyraźniej niż Aurora lecz tego basu da nam jednak trochę mniej.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.