Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny i wzmacniacz do 4000 zł.

M.K.B.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Proszę o pomoc w zakupie wzmacniacza i kolumn podłogowych do 4000. Pokój 3 x 5 m.

Muzyka bardzo różna klasyka, hard, heavy, sludge, stoner, post-metal, alternative & nu-metal, progressive & art-rock.

Preferuję raczej ciepłe, soczyste z nisko schodzącym basem brzmienie.

Dźwięk z PC + DAC SMSL M7.

Sprzęt nowy.Z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/141118-kolumny-i-wzmacniacz-do-4000-z%C5%82/

Cześć,

zacznę od elektronik. Myśle, że najlepszą opcja będzie wzmacniacz NAD C326 BEE, ewentualnie bardzo ciekawa francuska integra Advance Acoustics X-i50BT. NAD jest dynamiczny, energiczny, szybki i dobrze wypełniony. Advance Acoustics jest troszeczkę spokojniejszy, bardziej plastyczny, ale nadal oferujący świetną dynamikę.

Jako kokumny świetnie sprawdzi się Monitor Audio MR6 lub troszeczkę mniejsze, bardziej ciepłe, miękkie Indiana Line Nota 550X.

Przy minimalnie wyższym budżecie spójrz na set NAD C326 BEE z kolumnami Dali Zensor 7.

Zaraszam na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Cześć,

zacznę od elektronik. Myśle, że najlepszą opcja będzie wzmacniacz NAD C326 BEE, ewentualnie bardzo ciekawa francuska integra Advance Acoustics X-i50BT. NAD jest dynamiczny, energiczny, szybki i dobrze wypełniony. Advance Acoustics jest troszeczkę spokojniejszy, bardziej plastyczny, ale nadal oferujący świetną dynamikę.

Jako kokumny świetnie sprawdzi się Monitor Audio MR6 lub troszeczkę mniejsze, bardziej ciepłe, miękkie Indiana Line Nota 550X.

Przy minimalnie wyższym budżecie spójrz na set NAD C326 BEE z kolumnami Dali Zensor 7.

Witam.

Pomyłka ?

Cześć,

Witam.

Z kolumn do Nad C326 BEE pasowały by: Melodika BL40 MK3, Indiana Line Tesi 561, Indiana Line Tesi 560 MK2 ?

A integra może: Marantz PM6006 ?

Pozdrawiam.

Hej.

Witam.

Z kolumn do Nad C326 BEE pasowały by: Melodika BL40 MK3, Indiana Line Tesi 561, Indiana Line Tesi 560 MK2 ?

A integra może: Marantz PM6006 ?

Pozdrawiam.

Zdecydowanie z tych 3 podanych Melodika BL40 MK3 wydaje się być najlepsza opcją - ciepła, liniowa kolumna z dobra podstawą basową. Marantz PM6006 dobrze zgrywa się z Melodiką, lecz do podanych gatunków muzycznych przez Ciebie NAD C326 BEE sprawdzi się lepiej.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.

Hej.

Zdecydowanie z tych 3 podanych Melodika BL40 MK3 wydaje się być najlepsza opcją - ciepła, liniowa kolumna z dobra podstawą basową. Marantz PM6006 dobrze zgrywa się z Melodiką, lecz do podanych gatunków muzycznych przez Ciebie NAD C326 BEE sprawdzi się lepiej.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.

Witam.

Najbliżej mam do Oświęcimia. Mógłbym posłuchać NAD C326 BEE + Melodika BL40 MK3 ?

A jak z tym NADem grały by Monitor Audio MR6 ?

Jasne, wpadaj możemy posłuchać NAD, Melodikę. MR6 to stara konstrukcja według mnie mało energiczna. Lepsze wypełnienie znajdziesz w Melodice.

Witam.

Zamykam temat sprzęt zakupiony. Wielkie dzięki za pomoc wszystkim forumowiczom.

Pozdrawiam serdecznie ekipę S4Home z Oświęcimia. Tam właśnie dokonałem zakupu.

Szczególne podziękowania dla Pana Grzegorza J. za pomoc, cierpliwość i fachowe porady.

Sprzęt wygrzewa się powolutku. Polecam wszystkim salon S4Home w Oświęcimiu. Miła atmosfera, fachowe porady,

wyrozumiałość i pomoc dla laików takich jak ja. NAD C326 BEE + Melodika BL40 MK3 spełniły moje oczekiwania.

Pozdrawiam Mistrz. (Hi...Hi...Hi...)

Hej,

podpiąłbym się do tematu, jeśli można. U mnie również będą kolumny Melodika BL40 MK3 i szukam odpowiedniego wzmacniacza lub amplitunera. Muzyka nawet podobna + różne inne gatunki. Jednym ze źródeł ma być telewizor LG, który ma jedynie wyjścia HDMI ARC, optyczne i słuchawkowe, dlatego myślałem o czymś z wejściem optycznym. Mam prośbę o podpowiedź czy poniższa lista będzie odpowiednia.

Dodatkowo mam pytanie, czy jak dźwięk z tv będzie szedł przez wyjście słuchawkowe, to będą jakieś straty, czy można tak podłączyć bez problemu?

ONKYO TX-8220

ONKYO TX-8250

YAMAHA A-S301

Marantz PM6006

Yamaha R-N402D

Yamaha R-N303D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.