Skocz do zawartości
IGNORED

Las Vegas CES - 2005

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Uwazam ze sluchowi Sławomira Orłowskiego z www.hifi.pl nie mozna ufac sadzac po bzdurach, ktore pisze na temat SACD. Miesza on przy tym stosunek sygnalu do szumu przedstawiona w bitach z rozdzielczoscia zapisu. Wszystko po to by wykazac wyzszosc CD. Zycze mu jednak milego sluchania CD z rozdzielczoscia 21 bitow. Nasuwa sie jednak pytanie: czy wzmacniacz Orłowskiego pozwoli mu na uslyszenie pelnych 21 bitow z CD?

Redakcja www.hifi.pl deklaruje: "Ze swej strony staramy się by możliwości redakcji nie pozostawały w tyle za rozwojem potrzeb czytelników."

Wyglada jednak na to, ze rozwoj potrzeb czytelnikow przekroczyl to co redakcja moze zaoferowac. Redakcja www.hifi.pl stara sie ograniczyc potrzeby czytelnikow, przedstawiajac swiat audio w sposob jaki odpowiada redakcji, a nie jaki jest w rzeczywistosci.

Ostatnio "bawiłem się" w HiFi Clubie fajnym źródełkim AVM 6 Inspiration. Ma on mianowicie filtr i 5 różnych możliwych ustawień. No i niestety na pozycji 5 czyli częstotliwości próbkowania 44.1 (najmniejszej) gra najfajniej a całkiem nie fajnie gra na 1 czyli 192. Ustawienie było wybierane w ciemno, dopiero potem przeczytałem informację w instrukcji.

No ale z drugiej strony mój GamuT jest oversumplingowany do 192 i też ładnie i muzykalnie gra, powiedziałbym analogowo ale nie lubię tego słowa:)

Także chyba reguła jest taka, że trzeba wiedzieć co się robi:)

Pzdr.

arek67-> Wydaje mi sie, ze mowisz o dzwieku z 16 bitowego CD. Przy odtwarzaniu mozna wlaczyc upsampling, ale oryginalny zapis na CD ma dalej rozdzielczosc 16 bitow. Nie ma to nic wspolnego na przyklad z gestym zapisem 24 bit/192kHz.

Lukar pewnie nie znalazl jeszcze chwili, by fotki umiescic na forum w osobnym dziale, wiec na zachete ja wklejam kilka

[obrazekLUKASZ-258736_1.jpg] [obrazekLUKASZ-258736_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-972-100009919 1170264311_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.