Skocz do zawartości
IGNORED

Heco victa 700 zmiana na cos do jazzu

Newnec

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś z trójmiasta

Również jestem z trójmiasta i podobny temat kiedyś przerabiałem z moim znajomym. Wyboru tu nie mieliśmy, bo to audio pustynia. Padło jednak na Proac Studio 148 i myślę, że powinieneś wybrać się do Top Hi Fi posłuchać tych mniejszych Studio 118. Są droższe niż zakładany budżet, ale chodzi mi o samo porównanie np. z bowersami czy Vienna Acoustic. Dla mnie ten dźwięk jest idealny do jazzu. Sam kiedyś prawie kupiłem Proac D28, jednak nieco bardziej mi pasowały Bowersy. Do dzisiaj bardzo lubię przesiadywać u znajomego i słuchać jego Proac 148 podłączonych do wzmacniacza lampowego MingDa, a słuchamy praktycznie tylko jazz.

Dali to może być też ciekawa opcja, ale jak dla mnie są zbyt wyrazista na górze i np. trąbka potrafi trochę za bardzo momentami błyszczeć - lubię raczej spokojne granie, bez popisów i fajerwerków.

Natomiast Kef nigdy nie polubiłem, a miałem szczęście (nieszczęście), że podłączano mi je, jak szukałem dla siebie lepszego wzmacniacza. Coś tam było w nich jakby wycofane, sam nie wiem jak to określić, jakby całe pasmo było lekko stłumione - naprawdę lekko, ale zawsze mi to przeszkadzało.

dzieki za obszerna rade ;) proac to klasa sama w sobie ale pomijajac cene to moj NAD byl by profanacja...sprawdze sobie nausznie DALI oberon 3, nie sa drogie a zapewne lepiej zagraja od vict. NAD powinien triche zlagodzic tą górę a i kasy by zostalo na wymiane DAC...bo teraz dacmagic 100.

profanacja

Już pisałem: nie tylko pieniądze grają, a Ty się uparłeś tego NAD-a deprecjonować. Na powierzchni jaką dysponujesz nawet wielokrotnie droższe od niego kolumny nie byłyby żadnym mezaliansem. Kup jak najlepsze - to od nich głównie zależy dźwięk, nie myśl teraz o dac'u.

Oberony to nowiutka seria, nie słuchałem, ale recenzje nie są zachęcające. Już chyba lepiej Zensory, ich trochę starsze odpowiedniki - a będzie jeszcze taniej. Ale różnica między Opticonami nie jest mała, na pewno warta dopłaty. Proaki jak najbardziej do sprawdzenia, Bowersy nie do jazzu.

dzieki za obszerna rade ;) proac to klasa sama w sobie ale pomijajac cene to moj NAD byl by profanacja...sprawdze sobie nausznie DALI oberon 3, nie sa drogie a zapewne lepiej zagraja od vict. NAD powinien triche zlagodzic tą górę a i kasy by zostalo na wymiane DAC...bo teraz dacmagic 100.

Co do DACa to ostatnio ktoś tu pisał o jego modyfikacji że ponoć daje rade ;-)

Już pisałem: nie tylko pieniądze grają, a Ty się uparłeś tego NAD-a deprecjonować. Na powierzchni jaką dysponujesz nawet wielokrotnie droższe od niego kolumny nie byłyby żadnym mezaliansem. Kup jak najlepsze - to od nich głównie zależy dźwięk, nie myśl teraz o dac'u.

Oberony to nowiutka seria, nie słuchałem, ale recenzje nie są zachęcające. Już chyba lepiej Zensory, ich trochę starsze odpowiedniki - a będzie jeszcze taniej. Ale różnica między Opticonami nie jest mała, na pewno warta dopłaty. Proaki jak najbardziej do sprawdzenia, Bowersy nie do jazzu.

Ok przekonales mnie...bede zbieral na proac:D

Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka

Co do DACa to ostatnio ktoś tu pisał o jego modyfikacji że ponoć daje rade ;-)

wiem ze mozna znajomy dlubal ale ja nie chce tak samo jak w pre w 326. Dzieki Panowie duzo wniesliscie do moich przyszłych poczynan;)
  • 2 miesiące później...

Zmiana dokonała się. Marzyłem o klasykach i są:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.