Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin mc-100b - osłona custom na lampy

Manolo

Rekomendowane odpowiedzi

Do mojego Yaqina mc-100b, najprawdopodobniej niedługo będzie musiała wrócić osłona na lampy. Mój synek będzie niebawem w takim wieku, że zacznie chodzić i zapewne wkładać palce wszędzie tam gdzie nie powinien.

W tej chwili Janek stoi bez osłony, przede wszystkim dlatego że wg mnie jest ona wybitnie brzydka.

Zrodził mi się pomysł zrobienia, a w zasadzie zlecenia wykonania innej osłony, która nie będzie godziła tak bardzo w moje poczucie estetyki.

Myślę o czymś na kształt prostopadłościanu z perforowanej blachy jaką stosuje np Cayin. Pogladowo załączam foto Yaqina czyli to co jest, i Cayina czyli to co chciałbym.

Yaqin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cayin

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z Was wie jaki spec mógłby wykonać taki element? Projekt i wymiary pewnie nie byłby problemem, ale wykonanie dla mnie już tak.

Jeśli ktoś tu na forum ma takie umiejętności chętnie porozmawiam o szczegółach.

Będę wdzięczny za pomysły.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Według mnie - gust komentarzom nie podlega, ale ta, którą posiadasz dzięki takiej a nie innej konstrukcji lepiej oddaje temperaturę do otoczenia. Taki często bagatelizowany fakt ;)

Jedyne co to pomyśleć o boczkach, może być to nawet perforowany akryl - wzmacniacz będzie się nadal tędy wietrzył, a temperatura akrylowi nie zaszkodzi :)

Jeśli zaś upierasz się przy siatce, to pogadaj z kolegą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Mam dopasowaną ażurową osłonę (w zbliżonym kształcie do tej z do Cayin) na swoim SET, który wraz z nią jest autorstwa Krzyśka właśnie :)

Ukryta Zawartość

O chodzeniu myślałem, i rzeczywiście oryginalna wydaje się być bardziej przewiewna.

Z drugiej strony w Cayinie ta bardziej szczelna działa, a idąc dalej są też lampowce w zamkniętej obudowie np capland cta 405, wersja bez A nie ma chyba wentylatora w środku.

Dzięki za namiar, sprawdzę i zapytam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.