Skocz do zawartości
IGNORED

analogowe znaleziska na Ebay i Allegro

Rafał

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak się pojawił :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mała uwaga - ten symbol ELAC-a to typ igły, nie wkładki - wkładka to ESG 793E ( bardzo sredni typ, nota bene ).

A sam REVOX niezły, jednak talerz ma o kilogram lżejszy niż w późniejszych modelach. No i ta cena - za wysoka :)

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Chciałbym zacząć przygodę z czrnymi płytami.Szukam więc czegoś taniego.Czy to ma sens:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za pomoc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ile zamierzasz zapłacić? Bo jeśli do 1100 pln, to Goldring GR1 jest w sam raz. Tamten Garrard wygląda nieciekawie, ja bym tego nie brał. Dobry Garrard to 301 i 401.

>qrczak

Sądze że rozsądnie będzie kupić nowy gramofonik a pozwoli Ci to uniknąć wielu kłopotów z którymi borykają się właściciele używanych gramograji (zwłaszcza polskich> stabilizacja obrotów,wyważenie talerza,"rozjechane" łożyska itd.) ten pro-ject na początek jest godny uwagi i sądze że na pewno Cię zadowoli!

pozdrawiam!

Czasem przeglądam niemiecki eBay ale nie wiem czego szukać za te pieniądze - nie ukrywam,że jestem zielony w tym tamacie a nie chciałbym wyrzucić pieniędzy w błoto.Dzięki za radę.

dwie fajne rzeczy - tyle, że nie potrafię ustosunkować się do cen:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miło mi, że nie tylko mnie interesują magnetofony bardzo ładny i niezły mam coprawda ze stacjonarnych słabość do Pioneera, ale temu też nic nie brakuje.

Drugie znałezisko na Allegro bywają od czasu do czasu w cenie nieco niższej niż te na eBay albo bardzo tanie [chińszczyzna] mam Magnavox-a i korzystam z niego często, warto mieć nawet przepłacając przy zakupie jeśli

komuś zależy na porządnym nagraniu i czystym odsłuchu.

Korwin

• 4 tygodnie później...

Okazja by udowodnic bezgraniczna milosc do czarnej plyty: Vendetta Research SCP 2T(Teflon) phono stage

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy warto się tym zainteresować na początek?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Czy ktoś miał do czynienia z tym gramofonem?

Czy warto się zainteresować?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na oko wydaje się być dostosowany do wkładek o standardowym mocowaniu ale lepiej się o to zapytać sprzedającego. Na stroce Duala opisany jest tylko model 505-1:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) On ma mocowanie nietypowe ale z opisu wynika, iż za pomocą adapteru można zastosować wkładkę o mocowaniu typowym. Nie umiem określić, czy tu zastosowano adapter, czy jest to już firmowe rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

Prosze, tu fragment instrukcj do tego modelu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak widac ma mocowanie standartowe 1/2 cala.

Ukryta Zawartość

Ktoś się pozbywa pokaźnej kolekcji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli to rzeczywiscie prywatna kolekcja to jest to niewatpliwie gratka ale jeśli to pozostałość po np. antykwariacie płytowym to większość tych płyt nadaje sie do puszczania... w powietrze...

Zgodzić się muszę z poprzednikiem. tym bardziej, że tak to wygląda. Za duży rozrzut tematyki. Do tego plyty ułożone w jedna na drugiej w pryzmach. Tak można zniszczyć nawet nowe. Te płyty są prawie na pewno w fatalnym stanie i dałbym sobie z nimi spokój. Zresztą kupić 1600 płyt i co? Zamienić się w handlarza, czy słuchać ich do konca życia. Tak czy tak, czasu by nie było, by posłuchac tak, dla przyjemności :-(

Gratka dla komisu ale wtedy i tak najpierw trzeba by choćby wyrywkowo przejrzeć tę kolekcję, by wiedzieć, co się tak naprawdę kupuje.

• 3 tygodnie później...

Magnetofon UHER 4000 Report-L:

Ukryta Zawartość

Mnie się trudno wypowiedzieć ale są tu znawcy i miłośnicy tego sprzętu. Cena minimalna jak się domyślam nie będzie niska :-(

Ukryta Zawartość

Do RAFAŁA

Byłbym świnią gdybym nie pomógł

Stan tego sprzętu jak widać z załączonych obrazków jest świetny prawie fabryczna nówka jeśli się będziesz decydował na walkę o niego odpytaj sprzedawcę o instrukcję serwisową do niego i czy ma a myślę, że ma zasilacz wkładany do pojemnika zamiast baterii a pytanie drugie czy posiada do niego orginalny mikrofon może to być UHER M-514 lub UHER M-517 z przełącznikiem muzyka mowa i pausą na rękojeści

Jest to bardzo dobry magnetofon mono wysokiej klasy z tej serii 4000L wyższy pułap to 4000L Monitor [trójgłowicowy] z dużym okrągłym wskaźnikiem.

A Sonny Walkman Professional którego facet zamierza wystawić to już absolutna legenda tak jak moja nieco od

niej młodsza AIVA HS-F07 mały przenośny sprzęt o niesamowitych parametrach niestety będę się musiał jej pozbyć

Pozdrawiam

Korwin

Witam

UHER dla Zbyszka a w dodatku jeszcze szpulowy to jak waleriana dla kocura prędzej z głodu i zmęczenia zdechnie niż sobie odpuści nie wytrzymał wyciągnął monetę przekręcił śrubę zdjął dolną pokrywę i pokazał mi

kółko na osi potężnego silnika miało dwukrotnie większą średnicę UHER stracił prędkość dyktafonową zyskując małą studyjną wyciągnął nieco przymięty list od przyjaciół z Lozanny napisany łamaną polszczyzną i nieduże pudełko w którym lezały troskliwie zawinięte trzy komplety głowic do zapisu na pełną szerokość taśmy i powiedział proś To co jest tam na górze abym nie musiał wychodzić z tym w tłum jak kiedyś na ulicę nie chcę żadnej powtórki z historii. Trzyma go do tej pory jak górale karabiny w naoliwionych szmatach pod krokwią , pracuje na CR-ach po kilnaście godzin na dobę bo są wygodniejsze w obsłudze i mówi one są idealne najlepsze do pracy ale tego w czas walki niczym zastąpić nie można . Nie wierzcie w żadne iRiwery na kartę lub na sztywny

dysk Olimpusy, minidiski, bo to jest dobre tylko wtedy gdy jest dobrze a kiedy jest żle musi być professionalny kasetowy lub szpulowy a najlepiej i jedno i drugie

Należymy do różnych po koleń to co jest Wasze tego Wam nie zazdroszczę, tego co jest Korwina i moje Wam nie

życzę.

Piszę to w imieniu własnym i Kogoś wyjątkowo mi bliskiego

Pozdrawiam

Piotr Sulima

Ten UHER chwilowo przekracza moje możliwości finansowe, a do tego cena raczej pójdzie w górę. Wypatrzyłem na Allegro jeszcze jednego, na oko identycznego ale jaki jest to konkretnie model dopiero się dowiem. Wygląda na mniej zadbany i nie jestem pewien, czy od sprzedającego go filatelisty zdołam na odległość wyciagnąć informacje, któreby pozwoliły ocenić jego stan techniczny. Dla odmiany jest instrukcja. Pewnie jeśli odpowiedzi będą pozytywne, to mi go ktoś sprzątnie sprzed nosa. Wygląda jednak na to, że wcześniej, czy później jakiś UHER trafi do mnie. Bo jak coś zwróci moją uwagę, to wcześniej czy później do mnie trafia ;-)

Nie spiesz się poczekaj jest to jeden z najprostszych modeli. Poproszę Zbyszka aby ci podał namiary na swojego

dobrego dostawcę zaryzykowałbym nawet twierdzenie, że przyjaciela . Ale powiedz mi naprawdę szczerze do czego Ci jest potrzebny UHER jeśli do pracy to nawet ci tanio sprzeda swojego własnego 4000S nawet mikrofon

dorzuci [mail do Korwina jest w Jego "O mnie" jeśli do zakładania kolekcji palcem w bucie nawet nie kiwnie.

I raczej się pośpiesz bo mogą go zabrać na kilka dni na kanał do przeglądu podwozia i silnika bo ostatnio kiepsko się czuje

Pozdrawiam

Piotr Sulima.

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jesteśmy czytani ;-) I ceny idą w górę :-(

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.