Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny i wzmacniacz do muzyki elektronicznej ?

Robert.m

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich! Ponieważ małymi krokami zbliża się czas wymiany mebli na nowe, to i też pasuje wymienić audio w pokoju, bo moja wieża Panasonic SA AKX 12 wraz z fabrycznymi głośnikami (niby 250W RMS ale to raczej chwyt marketingowy) jest trochę za słaba, więc pytanie do was co i jak. Więcej szczegółów żeby łatwiej było doradzić:

- pokój na poddaszu ze skosem (ponieważ jest dach dwuspadowy), wymiar 4,3m x 4,6m czyli ok. 20m2

- budżet, max 5000 ze wzmacniaczem

- koniecznie nowe kolumny i wzmacniacz

- najlepiej żeby bass reflex był z przodu bo będą stać blisko ściany

- muzyka jakiej słucham to edm (elektroniczna muzyka taneczna) gatunki - głównie bigroom, house, czasami hardstyle.

Czekam na Wasze propozycje, bo jestem trochę laikiem w tych sprawach :)

Witaj,

biorac pod uwagę Twoje preferencje, system zbudowałbym na bazie wzmacniacza Audiolab 6000A ewentualnie NAD C356 BEE, który polaczylbym z kolumnami Melodika BL40 MK3 ewentualnie jeszcze ciekawsze moim zdaniem Polk Audio Signature S50E.

Serdecznie zapraszam do naszego salon na odsłuchy, porownania oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Negocjuj Harmana 3700 - razem powinno być całkiem nieźle a do tego parę funkcji  ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 3.01.2019 o 14:02, Robert.m napisał:

ale poszedłbym na kompromis tzn. zamiast wzmacniacza kupiłbym jakiś dobry amplituner ?

A odpowiedziałeś sobie na pytanie, czemu amplituner :-)?  Jeśli na zasadzie "sztuka dla sztuki", to może jednak lepiej zostać przy klasycznym wzmaku stereo ? Chyba, że kombinujesz na zasadzie stereo i kino domowe w jednym ? Wtedy, to może ma i sens, ale na amplituner grający przyzwoicie w stereo trzeba by wydać troszkę więcej, niźli na sam wzmak stereo. Jest to więc kombinerka, jak zgrać budżet z prawdziwymi potrzebami i oczekiwaniami. Ze swojej strony zalecam mocne przemyślenie tematu, bo kupić zawsze zdążysz, a wtopa wynikająca z pośpiechu to stres i smutek...

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Harman to stereo, tyle, że z dodatkiem sieciowym ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

@SynSama Myślałem o amplitunerze stereo, np. yamaha r-n803d, albo onkyo tx-8270, zależy mi na tym by mieć jak najmniej sprzętów do odtwarzania muzyki, z drugiej strony też nie mam specjalnie dużo miejsca na kilka urządzeń.

Tak swoją drogą to powiem że niepotrzeba mi odtwarzacza płyt cd, bo muzykę zamierzam słuchać głównie z pendrajwa, czasami z laptopa (to najlepiej bezprzewodowo), poza tym to chcę do tego amplitunera podłączyć konsole DJ, a także tv, okazyjnie klawisze żeby lepiej brzmiały ;D

Ale to wszystko to narazie przymiarki, najwcześniej będę się za to brał w okolicach wakacji, tak więc narazie robię tylko rozeznanie co i jak :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.