Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer aktywny do kolumn aktywnych - czy i jak to zagra?

Hubert Szczepaniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Posiadam aktywne głośniki Edifier R2730DB.
Myślę, żeby dorzucić do nich subwoofer aktywny.
Pierwsze pytanie, to czy to ma sens? Czy bez amplitunera to jakoś zagra? ;)
Pytanie numer dwa, w głośnikach mam wyjście sub jack 3,5mm, w subwooferze który mnie interesuje jest wejście AV SUB IN (1x rca). Czy da radę to połączyć, jeżeli tak, to gdzie znajdę taki kabelek?

Dzięki ;)

A pewnie, ze zagra- czemu miałoby nie zagrać? Masz wyjście, to puszczasz z niego sygnał do subwoofera i... zaczynają się pytania:

Czy jest to wyjście filtrowane? A może to tylko połączone L,P i pełne pasmo? Wtedy regulujesz filtrem i czułością w subwooferze. Jesli już cięty bas, w subwooferze regulujesz tylko poziom, a filtr dajesz na f max, lub włączasz obejście filtra, lub podłączasz pod LFE in. W kazdym przypadku mozesz skorygować fazę basu, choć nie musisz, bo to zależy, kiedy lepiej gra. 

Nie mów, że nie dasz rady kupić przewód instrumentalny ze szpulki, wtyki, oraz polutować do kupy, bo to wstyd.

(A jak nie umiesz, to pisz na PW- mam taki przewód, ale muszę sprawdzić, jak dlugi.)

Znalazlem. Na oko 5m.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nówka, nie śmigana ;-)

(Kupiłem przez pomyłkę do subwoofera- miał być cinch-cinch, a przez woreczek z nadrukiem nie zauważyłem , że to jack-cinch.)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.