Skocz do zawartości
IGNORED

Unia Europejska

pinio

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ale sie dzis przyczepil. Co to znaczy na powierzchni? A ja to w kopalni pracuje? Krew - wykluczona. Wczoraj wlasnie bralem udzial w wypadku samochodowym, i adwersarz wygladal jak z rzezni wziety. Szalenie malowniczo, ale nie chcialbym tak codziennie, bo jeszcze mnie zebra bola. Pierwszy raz przekonalem sie do czego sluza pasy bezpieczenstwa. Ratowaniu zycia one sluza wylacznie, a nie pieszczotom bynajmniej.

Ups. To dobrze, ze bez obrazen. Cholera, nie wiadomo, w jakiej chwili cos czlowieka dopadnie.

Z ta powierzchnia, to tylko dlatego, ze slyszalem o jaskiniach w twoich okolicach. I nie przyczepiam sie, tylko zagaduje.

• Redaktorzy

Co do jaskin, to nie. Ja tu glownie w lasach robie. Nie wiem jakie tu maja jaskinie, nikt sie nie przyznaje. Teoretycznie nie powinno byc, bo tu wszedzie granitowe formacje, ale oczywiscie mozliwe sa jakies szczeliny, zapadliska itp.

Zmieni się tyle, że nasi kochani wytwórcy hi-endu będą musieli dorobić do swoich lampowych cacek eleganckie druciane siatki. Chroniące lampy przed właścicielem i właściciela przed lampami. Chyba nic ponadto...

Przemyślałem sprawę i postanowiłem temat potraktować poważnie. Jestem zwolennikiem naszego wejścia do Unii, przede wszystkim dlatego, że bywałem w jej krajach, znam ludzi, znam ich problemy i wiem, że problemy te to nie problemy w porównaniu do tych, które mamy w naszej Polszcze.

Tyle o ideach. A co do audio - jadąc odebrać nową Skodę (o 20% tańszą niż u nas) do salonu w Hradec Kralove czy innym Olomouc będzie można sobie wstąpić do jakiegoś tamtejszego salonu audio i odsłuchać bez łaski wszystkich kolumn Xaviana. Odsłuchać, kupić, przywieźć do domu, po drodze pomachać usmiechniętym chłopakom w wojskowych czapkach, którzy będą sobie stali bezczynnie przy granicznym słupku. Jak ktoś nie chce Skody, to może skoczyć na słoneczne południe Francji na wakacje pod palmami, tam ponapawać się w południe widokiem golasów, a po południu skoczyć do sklepu firmowego Jadis. Posłuchać, kupić... Itd, itd.

Nie są to fajne perspektywy? W sumie można tak robić i teraz, ale fakt, że będziemy mieli otwarte granice (na Zachód), to jest fakt i nikt nie zaprzeczy.

PS. Kurcze, jak łatwo łapie się stryjecki styl... :)

• Redaktorzy

Tak tak, zoo- tym. Owszem. Miedzy innymi. Co do braku pasow, mam nadzieje ze cie Harvi za bardzo nie uszkodzilo. Pijany szkocki kmiec, ktory mi sie podstawil ze swoim Volvo (poltorej tony najmarniej, zatrzymalo mnie jak na murze), nie mial oczywiscie zapietych pasow, i wygladal potem bardzo nieladnie, jak juz wspomnialem. I dobrze mu tak, poniekad.

Bla, bla, bla. Co jest, rączki pourywało na wojnie? Ja pracuję właśnie 17-tą godzinę, ale coś z tych trzech rzeczy z tej pracy będzie - może nie Superb, ale Fabia na początek. Jak będę tak siedział, narzekał i wypisywał złośliwości, to będę miał figę z makiem.

Gość Denon Lover--->Tuba

(Konto usunięte)

Problemy sa wszedzie te same - trzeba miec szmal zeby godnie zyc - czy to pod mazowiecka wierzba czy pod palma na lazurowym wybrzezu. A jak go sie nie ma wystarczajaco to trzeba pracowac 17 godzin dziennie. Tylko co to za zycie? Predzej czy pozniej odbije sie to na zdrowiu. A spac tez kiedys trzeba:)

• Redaktorzy

Uniwersyteckim peugeotem, duze bydle kombi, czterysta cos, juz sie pogubilem w tych ich oznaczeniach. Ciezka krowa, ale od Volvo mieksza. Rozpieprzylem go zdaje sie na stale, superintendent mnie w poniedzialek zabije, bo to byla jedyna maszyna jaka mielismy na wydziale. Jak sie tylko dowiem, ze ta pijana ofiara ma sie dobrze, pojde do szpitala i udusze gnoja.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ja tam nie narzekam choc tez czesto pracuje po 14-16 godzin. Ale pracuje dla siebie i dzieki temu raz w kwartale moge wymienic jeden klocek audio na lepszy.

Co do Unii to mysle ze jest szansa iz po wejsciu do niej wreszcie da sie egzekwowac tzw. "gwarancje europejska" na sprzet zakupiony np. w Niemczech.

co nam po Unii, jeśli nie zmieni się mentalność Polaków i chory rząd. nie zawsze wierzyłem w takie banały, dopóki mnie samego to nie dotknęło. zasuwałem jak motorek, zadłużyłem się w banku, wpłaciłem kupę kasy na mieszkanie, które miało być dofinansowane ze środków Krajowego Funduszu Mieszkaniowego. KFM zatwierdził wniosek, dał promessę kredytu, pozwolił na rozpoczęcie budowy, a 6 miesięcy później odmówił udzielenia kredytu z niejasnych przyczyn. budowa stanęła, bo skończyły się fundusze z wkładów. co teraz dalej? forsa nie do odzyskania, mieszkania nie ma, a ja mam kredyt do spłacenia. wszystko przez ten cholerny kraj!! oszukał mnie i 170 innych rodzin i są bezkarni. nie mam gdzie mieszkać, nie mam z czego spłacać kredytu. a planowałem zakup Baltlaba w tym roku!! jestem na granicy samobójstwa. powiedzcie koledzy coś pocieszającego, coś optymistycznego, bo skończę w wannie z czerwona wodą...

Gość Homer Simpson

(Konto usunięte)

Wpływ Unii Europejskiej na wzrost liczby audiofili w naszym pięknym kraju???

Panowie dajcie spokój i zostawcie te sprawy na inne forum

dodam jeszcze, że mam już mdłości od wielu "dyskusji w mediach" na temat TAK lub NIE dla Unii - bełkot - to chyba dobre słowo

oczywiście pójdę głosować

Gość Homer Simpson

(Konto usunięte)

Hubi - głowa do góry:-)))

każdy z nas chyba musi być urodzonym optymistą (chyba że urodził się na mamonie) - bo inaczej wszyscy pływalibyśmy w wannie z czerwoną wodą

Trzymaj się i nie daj się :-)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.