Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do biura, tłumiące dźwięki

adbart

Rekomendowane odpowiedzi

Założenia:

- 90% pracy w środowisku biurowym, celem odseparowania się od otoczenia przy jazzie

- może z aktywną redukcją szumów? jak nie to zamknięte

- mogą być nauszne, ale też dokanałowe, douszne

- podłączane do laptopa lub telefonu 

- niekoniecznie bezprzewodowe

- 10% pracy to do użytku domowego: zmywam, podlewam kwiatki, telefon w kieszeni i nie słyszę dzieciaka chociaż przez chwilę.

Czy są słuchawki spełniające powyższe wymagania?

Witam,

Dobrym rozwiązaniem byłyby słuchawki Audio Technica ANC70, które posiadają opcję NC. Z zamkniętych bez NC mógłbym z czystym sumieniem polecić Audio Technica MSR7 jak preferujesz ostrzejsze brzmienie z detaliczną górą lub Sennheiser momentum jeśli preferujesz brzmienie ocieplone.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie wiem w jakiej kwoce szukasz, ale... pracując ponad 10 lat w Norwegi w systemie rotacyjnym, wiec samolot dla mnie to taksówka, wsiąść przy oknie, zasnąć i obudzić się na miejscu a żeby tak było to słuchawki obowiązkowe. I ja i koledzy mieliśmy różne, słuchałem większość z nich, sam miałem Beats by Dr. Dre z wyciszaniem i ... jak przyszło czasami siedzieć z tyłu ... to słabo, najbardziej skuteczne były Bose QuietComfort 3 i te sprawdź, znaczy, te obecne dostępne modele.

A ja polecę Ci tanie i bez redukcji szumów Encore Rockmaster Live, właśnie nabyłem je sobie do pracy. Słuchawki są typu zamkniętego, nauszne (nie wokółuszne - mi zależało by jednak jakś wentylacja małżowin była). W zestawie masz pady skórzano-podobne oraz welurowe. Te pierwsze lepiej tłumią. Jak na swoją cenę grają nadspodziewanie dobrze z okrągłym ciepłym basem (troszkę go uwypuklają), dość przestrzennie. Jedyna wada to dość krotki odpinany kabel (1m).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.