Skocz do zawartości
IGNORED

Embargo na mięso - zasadność i skutki.

szymon1977

Rekomendowane odpowiedzi

jako ze mozesz na to nie trafic

pezydent Duda w superlatywach wypowiadał się o degustowanej wołowinie. Poprosił nawet o dokładkę, prosząc o bardziej krwiste kawałki. Swojego zachwytu nie krył także minister Ardanowski.

Znakomita i zdrowa

- powiedział o wołowinie prezydent Duda, cytowany przez Polsat News.

W Czechach polska wołowina sprzedawana jest jako argentyńska, która uważana jest za najlepszą na świecie

- pointował minister Ardanowski.
Więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, muls napisał:

W Czechach polska wołowina sprzedawana jest jako argentyńska, która uważana jest za najlepszą na świecie...

Polacy winni cwaniactwa czeskich sklepikarzy?

22 minuty temu, muls napisał:

...pezydent Duda w superlatywach wypowiadał się o degustowanej wołowinie. Poprosił nawet o dokładkę...

A co, może nie jest smaczna? Myślisz, że dali mu zdegustować leżaka? Twoja strona pieprzy w mediach bzdury to się nie dziw, że strona przeciwna taż pieprzy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

11 minut temu, muls napisał:

Tylko nikomu ani slowa.

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Tak mamy, kolejny Twój głupi pomysł.

No właśnie. Twoje własne urojenia Cię bulwersują, a nie rzeczywistość. Jak wszystkich krzykaczy w tym wątku. 

54 minuty temu, szymon1977 napisał:

No właśnie. Twoje własne urojenia Cię bulwersują, a nie rzeczywistość. Jak wszystkich krzykaczy w tym wątku. 

Powiedz mi jakim trzeba być naiwnym, by twierdzić, że ostatnie "wpadki" branży mięsnej to tylko jednostkowe przypadki nie mające znaczenia dla przeciętnego konsumenta? 

A może ty nie jesteś naiwny tylko twój dziwnie pojmowany patriotyzm, nie pozwala nazwać skurwysyństwa po imieniu i nawet jak będą sprzedawać ci jawnie gówno to i tak je będziesz chwalił, bo polskie i nie wypada by prawdziwy Polak patriota zachowywał się inaczej.

37 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Powiedz mi jakim trzeba być naiwnym, by twierdzić, że ostatnie "wpadki" branży mięsnej to tylko jednostkowe przypadki nie mające znaczenia dla przeciętnego konsumenta? 

Nie wiem, zapytaj kogoś, kto tak nieoficjalnie twierdzi. A, że prawo zabrania oficjalnie stwierdzić inaczej, to mam nadzieję, że wiesz.

A może ty nie jesteś naiwny tylko twój dziwnie pojmowany patriotyzm, nie pozwala nazwać skurwysyństwa po imieniu... 

Nie Przemciu, to nic nie ma wspólnego z patriotyzmem. To wrodzona inteligencja i obserwacje otaczającego Świata nie pozwalają mi przymknąć oka, na Wasze jeżdżenie po wszystkich Polakach tylko dlatego, że ciemnotę wciśniętą Wam przez media, przeciwstawiacie wiedzy o innych narodach zaczerpniętej z ulotek biur podróży. Mam po prostu alergię na Waszą głupotę. Nie obrazisz się Za nazwanie rzeczy po imieniu? 

Założyłeś sobie wątek, w którym wykorzystujesz aferę do leczenia własnych kompleksów z powodu bycia Polakiem, to proszę lecz sobie je tam - tu pisz na temat.

...i nawet jak będą sprzedawać ci jawnie gówno to i tak je będziesz chwalił...

A może zamiast oskarżać mnie jakieś chore urojenia swojej własnej głowy, choć raz przeczytasz to, co ja piszę? 

3 minuty temu, muls napisał:

a co ty piszesz?

Co innego, niż mi przypisujecie. Jak dyskutować z kimś, kto nawet nie czyta wypowiedzi innych dysktantów? 

W ramach przypomnienia to, co pisłem:

Poszkodowanych przeprosić, winnych ukarać, trefny towar wycofać. Tak jak to się odbywa w cywiliziwanych kajach, wśród cywilizowanych ludzu. 

3 godziny temu, muls napisał:

aha.to nic nowego.w kazdym sklepie to wiedza.

A to coś się w Świecie zmieniło od Twojej ostatniej wizyty w mięsnym, że czegoś nowego oczekujesz? 

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

To wrodzona inteligencja i obserwacje otaczającego Świata nie pozwalają mi przymknąć oka, na Wasze jeżdżenie po wszystkich Polakach tylko dlatego, że ciemnotę wciśniętą Wam przez media, przeciwstawiacie wiedzy o innych narodach zaczerpniętej z ulotek biur podróży.

Widzisz Szymonie ja mieszkam w Polsce i jestem niejako skazany na producentów, żywność stąd. Co za tym idzie jak słyszę o wpadkach rodzimych producentów to nie zamierzam siedzieć cicho, gdy to ja mam statystycznie największą szansę, na zjedzenie zmielonego zdechlaka. Nie specjalnie interesuje mnie branża mięsna w Niemczech, Francji czy Rosji, bo nawet jeśli tam dzieje się to samo co u nas to, szansę na zjedzenie tego mam znikome. Nic mnie bardziej nie wk***ia jak wyciszanie sprawy i umniejszanie znaczenia i skali tego procederu w imię interesu branży. Takie wyciszanie sprawy wu nas zawsze kończy się tak samo i proceder trwa dalej. I cierpi na tym lokalny klient, bo tu zostaje najwięcej tego, towaru.

Co do "jeżdżenia po wszystkich Polakach", to chyba się zagalopowałeś, jeździmy po polskich oszustach i krętaczach, których głównymi ofiarami jesteśmy my. Jakby handlem leżakami w Polsce zajmowali się Żydzi, Niemcy, Rosjanie to po nich byśmy jeździli.

Oszust to oszust, mnie niespecjalnie interesuje jego narodowość. 

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Założyłeś sobie wątek, w którym wykorzystujesz aferę do leczenia własnych kompleksów z powodu bycia Polakiem, to proszę lecz sobie je tam - tu pisz na temat.

Jakich kompleksów. Moja narodowość mi nie uwiera i powiem więcej jestem z niej dumny. Co nie zmienia faktu że nie widzą powodu do tego by oszusta Polaka nazwać oszustem, nie widzę też powodu by nie dostrzegać problemów czy wad, które są dla mnie akceptowalne i niestety dosyć powszechne jak np. ogólnie pojęte cwaniactwo, nieposzanowanie prawa i wiele innych, które przekładają się na taki a nie inny obraz naszej polskiej rzeczywistości, w której żyję. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tu panowie w "dobrej sprawie" promują polską wołowinę. Jednemu  coś chyba w gębie rośnie ;)

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

...nie widzę też powodu by nie dostrzegać problemów czy wad, które są dla mnie akceptowalne i niestety dosyć powszechne jak np. ogólnie pojęte cwaniactwo, nieposzanowanie prawa i wiele innych, które przekładają się na taki a nie inny obraz naszej polskiej rzeczywistości...

A jaki masz powód aby nie widzieć tych samych cech u innych narodów, co przekłada się na rzeczywistość, która jest nie tylko inna niż to co wiesz o Świecie z przewodników, ale bywa nawet gorsza od tego, co widzisz w Polsce? Gdybyś ze swoimi ideałami wyjechał z Polski, to szybko byś z nimi do Polski wrócił. Baaardzo szybko. 

7 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

...mieszkam w Polsce i jestem niejako skazany na producentów, żywność stąd. Co za tym idzie jak słyszę o wpadkach rodzimych producentów to nie zamierzam siedzieć cicho... 

Ale nie zwalnia Cię to zmyślenia.

8 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

...wyciszanie sprawy i umniejszanie znaczenia i skali tego procederu...

A znasz faktyczną skalę procederu? Żyjemy w państwie prawa i dopóki komuś nie udowodni się winy, to przestępstwem jest publiczne mówienie, że jest winny. Oczywiście na forum możesz sobie pierdyknąć, że winni są wszyscy, ale polityk już tego zrobić nie może. 

22 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

Tu panowie w "dobrej sprawie" promują polską wołowinę. Jednemu  coś chyba w gębie rośnie ;)

No fakt, dziwne to. Zamiast publicznie powiedzieć "dołożymy wszelkich starań aby znaleźć i ukarać winnych blablabla...", to kabaret robią. 

25 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Widzisz Szymonie ja mieszkam w Polsce i jestem niejako skazany na producentów, żywność stąd.

A ja widzisz mieszkam w UK, i niedawno do sklepu przyjmowano zwroty mrożonek. Niby info w gazetach było, ale żaden Anglik nie wpadł na pomysł, że wszyscy Anglicy to cwaniacy i Anglia powinna dostać embargo.

Teraz, szymon1977 napisał:

A jaki masz powód aby nie widzieć tych samych cech u innych narodów, co przekłada się na rzeczywistość, która jest nie tylko inna niż to co wiesz o Świecie z przewodników, ale bywa nawet gorsza od tego, co widzisz w Polsce?

Co mają mnie obchodzić cechy innych narodów, gdy nie mają większego wpływu na to jak mi się żyję tu. 

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Gdybyś ze swoimi ideałami wyjechał z Polski, to szybko byś z nimi do Polski wrócił. Baaardzo szybko. 

Mieszkałem jakieś 5 lat w UK i jakoś nie przestałem dostrzegać wad własnych współziomków.  

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale nie zwalnia Cię to zmyślenia.

Obowiązujące procedury i prawo, powinny mnie zwalniać od konieczności badania we własnym zakresie żywności, która dostępna jest w oficjalnej dystrybucji. 

8 minut temu, szymon1977 napisał:

A znasz faktyczną skalę procederu? 

Znając ilość ogłoszeń, które jeszcze do nie dawna całkiem oficjalnie krążyły w sieci oraz opłacalność procederu nie pozwala na naiwne stwierdzenie, że był to odosobniony przypadek. I jako konsument mam w dupie czy zgodnie z prawem nieudowodnione jest równoznaczne z niewinne. Tak samo w dupie mam tłumaczenia branży jak i polityków.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

A ja widzisz mieszkam w UK, i niedawno do sklepu przyjmowano zwroty mrożonek.

Chyba nie ten kaliber sprawy. 

43 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

a tu mamy cienzkie dziala idioty.

środę minister rolnictwa Krzysztof Ardanowski był pytany o stanowisko w tej sprawie. Ocenił, że jeżeli polskie mięso będzie "szykanowane", to resort rolnictwa może zacząć przyglądać się dokładniej czeskim produktom, na przykład piwu. - Też możemy sprawdzać, czy zawsze temperatura jest odpowiednia, daty ważności, zawartość słodu, alkoholu. Nie chcę odpłacać pięknym za nadobne, ale jeżeli będziemy szantażowani, nie mamy innego wyjścia - powiedział Ardanowski.
Więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

Mieszkałem jakieś 5 lat w UK i jakoś nie przestałem dostrzegać wad własnych współziomków.  

Ja też nie przestałem, ale dostrzegłem też się wady tubylców. Ty najwyraźniej te 5 lat przesiedziałeś na Forum.

Co mają mnie obchodzić cechy innych narodów... 

Od ich znajomości powinieneś zacząć swoje wywody, skoro twierdzisz, że cwaniactwo to cecha Polaków, a Europejczycy to... (i tu cytaty z ulotki reklamowej lokalnego biura podróży).

Obowiązujące procedury i prawo, powinny mnie zwalniać od konieczności badania we własnym zakresie żywności, która dostępna jest w oficjalnej dystrybucji. 

Powinieneś się obudzić, bo znajomość prawa na całym świecie wykożystywana jest do ocwaniakowania tych, co prawa nie znają, a nie do ich obrony.

Znając ilość ogłoszeń, które jeszcze do nie dawna całkiem oficjalnie krążyły w sieci... 

Już nie krążą?

...naiwne stwierdzenie, że był to odosobniony przypadek.

Tu nikt tak nie twierdził, a oficjalnie trzeba się ograniczać do udowodnionych przypadków.

I jako konsument mam w dupie czy zgodnie z prawem nieudowodnione jest równoznaczne z niewinne. Tak samo w dupie mam tłumaczenia branży jak i polityków.

Ten sam poziom argumentacji co kolega SC, ale co do drugiego zdania masz rację.

3 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

Trudnilo to ocenić. Z pewnością norm przydatności do spożycia nie spełniało, skoro info było w TV i w gazetach, a sklepy przyjmowały zwroty bez paragonów. Ale afery medialnej raczej nie było.

2 godziny temu, muls napisał:

...idioty.

Trafne określenie. 

Ja też nie przestałem, ale dostrzegłem też się wady tubylców. Ty najwyraźniej te 5 lat przesiedziałeś na Forum.

tyle ze to nie ma z niczym nic wspolnego i chyba nie jest zaskoczeniem.Natomiast generalnie moze ujac to tak.Jesli ten sk***ysyn ktory robi te przekrety na pewno nie jest patryjota zasrywajac opinie ojczyzny to spokonie mozna go patryjtocznie zaciukac kamieniami w obronie imienia prawdziwych patryjotow i Ojczyzny. .

Ja też nie przestałem, ale dostrzegłem też się wady tubylców.

Ja też, zarówno wtedy jak i teraz. Tyle, że teraz wady i zalety tych z UK nie mają dla mnie znaczenia, a tych polskich już tak. 

Ty najwyraźniej te 5 lat przesiedziałeś na Forum.

No akurat nie.

12 godzin temu, szymon1977 napisał:

Już nie krążą?

Tam gdzie ich było najwięcej, już nie. 

Trudnilo to ocenić.

Rzeczywiście trudno. Tu mamy jakieś mrożonki, które może nie powinny już być w sprzedaży w jakichś względów, a tu mamy chore lub nawet padłe bydło, przerabiane bez żadnego nadzoru i kontroli na mięso, które mogło równie dobrze pójść na kebab jak i na tatara. Do tego należało by dodać jawnie działający proceder skupu chorego bydła działający w całym kraju. Rzeczywiście oba przypadki nie powinny być nagłaśniane. 

Godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

...jakieś mrożonki, które może nie powinny już być w sprzedaży w jakichś względów...

W obu orzypadkach mamy produkty spożywcze, które pojawiły się w sprzedaży, choć wg norm nie nadawały się do spożycia. Skoro przyjmowano zwroty artykułów wyprodukowanych na przestrzeni kilku miesięcy i sotzedawanego w wielu sieciach, to też grubszy temat. 

Godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

...teraz wady i zalety tych z UK nie mają dla mnie znaczenia...

A powinny mieć, skoro krzyczysz, że wady są polskie, a zalety europejskie i motywujesz tym embargo dla własnego kraju. 

...to nie ma z niczym nic wspolnego... 

JW. 

3 minuty temu, muls napisał:

ide sie powiesic.

Ku chwale ojczyzny!

...sk***ysyn ktory robi te przekrety na pewno nie jest patryjota zasrywajac opinie ojczyzny...

A ktoś twierdzi inaczej? 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.