Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o rotelu 973?

?

Rekomendowane odpowiedzi

A końcówka stereo?

W każdym razie to jeden z niższych modeli serii 97... Rotela. Trafo nie za duże - chyba 250VA, stały kabelek zasilający, ale nie słyszałem w akcji, więc może nie będę dalej nic sugerował.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Nie jest to na pewno CD, więc trudno go będzie porównać do NAD-ów.

-->Łukasz Bułka: chcialeś chyba napisać NAD 542 zamiast 524?

Jest też CD z tym samym numerem - RCD-971 - swego czasu pochlebne opinie i chyba rzeczywiście ten odtwarzacz jest ok. Słuchałem (wielokrotnie) w sklepie płytowym Amadeus w B-stoku kompletu niższego kompaktu (CD-951) ze wzmakiem RA-931 (jak dobrze pamietam) i kolumnami AE - ogólnie mówiąc dźwięk bardzo przyjemny. 971 ma dodatkowo filtr HDCD, poza tym wykonanie i wygląd tego odtwarzacza to zupełnie co innego niz NAD (pomijam walory dźwiękowe, tych NAD-ów nie słuchałem).

Zapewne pytanie dotyczy tego odtwarzacza, który pojawił się ostatnio na Allegro. Rzeczywiście kolor diody i wyświetlacza jakby inny niż w RCD-971. Najlepiej spytać się właściciela, czy to się aby na pewno nazywa RCD-973 i ewentualnie o źródło pochodzenia. Być może były kiedyś w sprzedaży jakieś 971-ki po face liftingu przenumerowane na 973.

W każdym razie jeśli komuś potrzeba opinii na jego temat to myślę, że spokojnie można się ograniczyć do przeczytania opinii o RCD-971.

tak chodzi o allegro:)tez sie dziwilem myslalem ze to jakies nowe cudo ładna cena dlatego spytałem,to tak przy okazji zapytam jakie cd byscie polecali do 1100-1200zł?poluje na nada 541i ale nigdzie nie moge spotkac,myslalem nad rotelem 971 ale chyba za ostro by grało do mojego systemu,ki sie nie sprawdził,po 5 min męczył...moze nad 524 o modyfikacji-opteron ma takiego...

No pewnie, ale 542 jest bezpośrednim następcą 541i.

524 wyszedł z produkcji ok. 2000 r., co nie znaczy że będzie gorszy (na pewno będzie tańszy od 542).

W każdym razie 541i bliżej do 542 niż do 524, przynajmniej konstrukcyjnie.

Sądząc po wielu opiniach na forum i nie tylko 541i będzie chyba najlepszym wyborem z ww NAD-ów.

tomek11, 524=C540(nowa buda) i nie ma nic wspólnego z konstrukcjami starszymi 521, 522, ani nowymi najtańszymi C521itp, 541=540+HDCD, wersja „i” + napęd Sony. Łukasz, może wypróbuj jakiegoś bufora lampowego, na pewno będzie taniej a może akurat to będzie to?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Opteron mówiłes ze miło wspominasz swojego marantza,czemu ja nie moge powiedziec tego o swoim?moze jakis przerabiany był po "kombicie" to wszystkiego sie mozna spodziewac:)a teraz to miodzio:)

Łukasz ja po prostu sprzedałem Technicsa i kupilem 63KI, wiec jak by nie bylo, taką przepasc jakosciowa zawsze bedzie sie mile wspominac :) Tuningowac nie z nim akurat nic nie robilem, jedynie wyrwalem tranzystorki mute i wyregulowalem laser. Jak uslyszalem 524 to 63ki poszedl do żyda.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

tez z technicsa sie przesiadłem byl to....sl-ps770a i musze przyznac ze ten marantz dawał "technicsowski" dzwiek,wydzwiek blach był bardzo podobny,zniekształcony i przeszywający uszy zreszta duzo by tu jesze pisac:),dziwie sie ze takie dobre opinie ma ten 63 no chyba ze moj był grzebany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.