Skocz do zawartości
IGNORED

JBL ti6k czy JML Elektra 926 ?

Tanusz

Rekomendowane odpowiedzi

To moj pierwszy post wiec witam wszystkich serdecznie. Moj problem dotyczy wyboru kolumn, i w tym temacie prosze o pomoc. Do wyboru mam kolumny JBL ti6k lub JML Elektra 926. Slucham w 99% rock'a. Moze ktos z forumowiczow, moglby na temat tych kolumn powiedziec cos wiecej niz podaja produceni. Zaznaczam ze nie znam angielskiego i wszystkie linki anglojezyczne w niczym mi nie pomoga.

https://www.audiostereo.pl/topic/14279-jbl-ti6k-czy-jml-elektra-926/

nie słuchałem ani jednych ani drugich

moja opinia wynika ze znajomości głośników focala/jm&lab

być może JBL im dorównują - wiadomo, trzeba posłuchać

ja bym wybrał jm&lab - aż starch pomyśleć jak by zagrały po lekkim tunningu :-)

człowieku , i czemu tak krzyczysz ?

electry mają lepsze głośniki i są chyba nieco tańsze

po prostu polecam diagram W a nie polypropylen z poprzedniej epoki

facet i tak kupi co zechce i nie będzie słuchał ani mnie ani Twojego wrzasku

Takie wpisy bardzo lubię !!!!

Mahler odpowiada:"nigdy tych kolumn nie słuchałem "!!!

Jak nigdy nie słuchałeś ,to po co zabierasz GŁOS !!!!!!

Bardzo byś się zdziwił jakbyś tych zestawów posłuchał!!!!!!

Ja słuchałem Ti6K kiedyś w sklepie, gdzie pełniły rolę przodów w kinie domowym. Brzmiały bardzo dobrze (plastycznie) pomimo średnich warunków akustycznych.

Z tego jak tu krzyczy Frank może wynikać, że lubi wysokie poziomy dźwięku. Widocznie w takich warunkach JBL też się sprawdzają.

Frank jestem za tobą rekoma i nogami :) never ever jak sie nie sluchalo to sie nie wypowiada to zelazna zasada powinna byc. Ja już jakis kawalek czasu temu przekonalem sie ze dobre glosniki to jedno a dobre kolumny to 2. Akurat te jmlaby sluchalem i są niezle bardzo dynamiczne, jak dla mnie do do rocka to jak najbardziej "te"-bo te znam. Tak nawiasem to zajebiste kolumny ale z SE-wtedy to jest bajka.

Jestem tylko biednym robakiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chodzi mi o To ,by czasem posłuchać nim wypowie się opinię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bez względu jaką opinię na tym Forum się posiada !!!!!!!!!!!!!

Cudów ni MA !!!!!!!!!!!!!!

Tylko Fakty !!!!!!!!!!

cold fire

Pewno ,że mam wadę słuchu !!!! To jest pewnikiem !!!!!!!!!!!!!!!!

Takim samym pewnikiem jest fakt ,że lepszych JBLi nie widziałeś na oczy( nie wspominam o odsłuchu)

Megafon by się niechybnie przydał do zastąpienia laryngologa niezbędnego w Twojej dalszej karierze audiofilskiej !!!!!!

pzdr....

Może troszkę pomogę przynajmniej w sprawie Electry 926. Kupiłem je kilka tygodni temu po bardzo długich namysłach, przeczytanych recenzjach itd. Wygrzewałem 200 h, i muszę stwierdzić że jestem BARDZO z nich zadowolony. Nie przesiadałem się może z czegoś rewelacyjnego, bo z PSB Stratus Bronze (które grają naprawdę dobrze) jednak Elektry biją je na głowę. Poza tym "na żywo" prezentują się dużo lepiej niż na zdjęciach.

Pozdrawiam

P.S. O ich kupnie przeważyła b.dobra recenzja Stereophila.

i co wedle ciebie najlepiej na nich "gra"??

Ps. Sory za tyle pytan ale okazuje sie ze uzytkownicy elektry mówią czesto bardzo ciekawe rzeczy :). Ostatnio zestawienie jej z naimem mnie zaskoczylo i zainteresowalo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Komentaż zbyteczny, warto "zerknąć". Cena wywolawcza. Brak slów ja tam u nas piernicze dokonywac zakupów(poza nielicznymi wyjątkami)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tanusz

słuchałem Electry 926 z Jadis Orchestra, co prawda na materiale jazzowym, ale szybkość i wykop w bardziej dynamicznych fragmentach może się przydać w rocku. Szybkość bez męczącej suchości lub ostrości i mięsistość z pełnią barw bez spowolnienia - takie były moje wrażenia z odsłuchu z Orchestrą EL34. Acha, jeszcze kawał przestrzeni ze złudzeniem obecności muzyków. Hi-endowcy na forum pewnie skwitują, że można lepiej albo inaczej, ale dla mnie to był wspaniały system.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.