Skocz do zawartości
IGNORED

PCM2702 karta muzyczna USB

karibe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wkrótce będę oddawał do zakładu inny projekt (nie pod pcma), ale jeśli uzbiera się odpowiednia ilość osób zainteresowanych pcm'em (mniej więcej 25 płytek), to mogę przy okazji wykonać kolejną serię płytek pod pcma. Także proszę o maila (o mnie) od osób zainteresowanych płytkami lub listę takowych. Pozdr.

Szem -> co do Twoich wyliczeń, mogę coś napisać, tylko właściwie jakie uwagi/wskazówki masz na myśli? To są podstawowe wzory teorii obwodów i właściwie nie wiem, co można dodać. W zasadzie może tylko tyle, że te proponowane przeze mnie wartości ustalają f3 mniej więcej dekadę niżej niż skraj pasma akustycznego. A to dlatego, by po pierwsze uwolnić się od zniekształceń fazowych na skraju pasma akustycznego, po drugie jeśli w torze wejściowym kolejnego stopnia jest już kondensator, to ich sumaryczna pojemność maleje zgodnie z wzorem na pojemność zastępczą szeregowego połączenia kondensatorów (dlatego lepiej liczyć tą pojemność z odpowiednim zapasem).

Aha, pytasz także, czy ktoś liczył pojemność wyjściową dla AD797 - zapewne nie:), gdyż typ użytego wzmacniacza operacyjnego zasadniczo nie ma żadnego wpływu na dobór tej pojemności, więc nie liczy się jej ze względu na wzmacniacz wyjściowy, a raczej ze względu na impedancję kolejnego stopnia, gdyż to jego impedancja wraz z ową pojemnością ustalają stałą czasową układu RC. Pozdr.

Dzwiek piekny;)

Nawet moje tępe ucho słyszy roznice miedzy SB live a tą kartą ;)

W kazdym zakresie pasma, wysokie tony szczegolowe, nie stłumione, bas tez jakby inny. No miodzio, przesluchuje wlasnie caly swoj dysk od nowa ;)

Tylko ze mam pewien problem: Po kliknieciu jakiegos utworu musze czekac z 10 sekund zanim winamp mi go załaduje... co to moze byc ?

Karte wykryl mi jako 'Urzadzenie Audio USB' .

problem 2: grzeje sie strasznie lm317 od zasilania 12V - czy wam tez sie tak grzeje? Dziwne troche to jest bo lm337 od 12V jest tylko troszke ciepły. Wnioskuje ze jakis felerny stabilizator?

pozdrawiam!

Ok, felerny nie jest... znalazlem inny i tak samo sie grzeje.

Bez radiatora po 3 minutach ma 80 stopni i caly czas rośnie.

Oczywiscie moge dac jakis maly radiator ale czy wszystko jest w porzadku?

Zasialanie 2x22V (wiem, troche duze, ale w normie. W drodze jest trafo 2x20V)

Tak na marginesie gdyby ktos szukał to tu sa dosyc tanio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Płytki, myślę że jeśli zbierze się odpowiednia ilość, to będę zamawiał w 1-2 tyg. maja. Także do końca maja powinny być gotowe.

bprzem -> trafo 2x22V AC to jest stanowczo za dużo do stabilizacji do napięcia rzędu 12V DC. Z transformatora 2x22V będziesz miał po wyprostowaniu, na wejściu LMa jakieś 34-35V. Z tego musisz wytracić ponad 20V, a to sporo. Ponieważ gałąź dodatnia jest bardziej obciążona niż ujemna, to i będzie się bardziej grzała. A przy tak dużym napięciu, nawet niewielkie różnice obciążenia odbijają się w relatywnie dużych różnicach mocy jakie LMy, dodatni i ujemny muszą rozproszyć. 2x20V to także za dużo. Proponuję zastosować trafo 2x12-15V. Do stabilizacji na 12V spokojnie wystarczy trafo 12V, a i LMy będą chłodne.

Uaktualniam liste zapisów na PCB:

Kurt - 2szt.

Cooger - 2szt.

dj_zibi - 1 czy 2 szt ?

Canti - 2szt.

Szem - 3 szt.

Arturmis - 2 szt.

Zigi - 2 szt.

W sumie: ok. 15 komplecików

msfalcon zaoferowal sie zrobic jak zbierze sie chetnych na >=20 szt. (wtedy cena bedzie ok. 15/szt.)

Prośba do dj_zibi zeby sie okreslil ile chce kompletów !!

Kurt - 2szt.

Cooger - 2szt.

dj_zibi - 1 (zobacze jeszcze jak z kasą może dwie ale jedna na bank)

Canti - 2szt.

Szem - 3 szt.

Arturmis - 2 szt.

Zigi - 2 szt.

DMA - 1szt.

CASKP - 1szt

Kurt - 2szt.

Cooger - 2szt.

Dj_zibi - 2

Canti - 2szt.

Szem - 3 szt.

Arturmis - 2 szt.

Zigi - 2 szt.

DMA - 1szt.

CASKP - 1szt

Kodi - 3szt.

Waldez - 1szt.

Cyku - 1szt.

Rafk - 1sz.

Wodzu - 1szt.

razem 24 sztuki.

Widzę, że jest już komplet. Produkcję zlecę jednak w maju, już po długim weekendzie, gdyż wcześniej nie ma to wielkiego sensu i termin odbioru byłby zbliżony, a przy okazji chciałbym oddać inny projekt. Myślę, że pod koniec maja druki będą już gotowe.

Witam,

Czy orientuje się ktoś gdzie można jeszcze kupić układ PCM2702?

Na Allegro przegapiłem chyba definitywny koniec zapasów. A może komuś została jakaś jedna sztuka (jeśli tak, to proszę o kontakt na priv)?

Pozdrawiam,

haearn

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.