Skocz do zawartości
IGNORED

PCM2702 karta muzyczna USB

karibe

Rekomendowane odpowiedzi

patrzę, że rzeczywiście za ok 600 jest płytka z zintegrowanym prockiem i czytnikiem pamięci flash - ale czy z takiej pamięci zbotuje się system? i czy zainstaluje się wogóle system? a wogóle to według zapowiedzi producentów niedlugo będzie koniec mechaniki w dyskach - już przed premierą samsung ma wypuścić dysk z dużą partycją flash na system - w założeniu ma to oszczedzać energię, być ciche itd... dobry pomysł jeśli chodzi o audio w komputerze.

Troche mocno OT bedzie ale:

@Seba78:

Via Epia MII 10000 - kupiona za 432pln

CF 128MB - 27 pln

WiFi - 69 pln

Obudowa plastikowa - 12.50 pln

Zasilacz - 13 pln

256MB RAM - 70 pln

No dobra - wyszlo ok 620 pln (i w sumie ze 30pln za wysylke), wiec w sumie 650 pln

Bootuje z OpenBIOSa slicznie.

foxbat:

raczej Mediaclient :D Po prostu klocek do odtwarzania muzyki (z podlaczona PCM2702 i wzmakiem sluchawkowym na LT1210). Poza tym calkiem spokojnie odtwarza DVD z kompa robiacego za serwer plikow, wiec pewnie zostanie to rozbudowane do pelnego centrum medialnego.

Seba78, 15 Maj 2006, 15:19

>oczywiście w głównej mierze to muzyka, może internet i biuro...

No to imho flash odpada, Windows by go "zajechal" ;) To nie ma miec hdd?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, dlaczego się mnie pytasz?:) to nie ja zasugerowałem zamiast HDD flasha - uznałem tylko, że to ciekawe rozwiązanie w odpowiedzi na post drugiego kolegi:) - ale pojawiły się moje wątpliwości co do możliwości botowania czy rezydowania na nim systemu a szczególnie windowsa:) pomysł ciekawy, ale chyba dysk był by praktyczniejszy - no chyba, że mielibyśmy jakąś dyskietkową multimedialną dystrybucję linuxa. Ta pewnie mogła by chodzić na flashu.....

dj_zibi, 16 Maj 2006, 09:43

>Ludzie ale zasmiecacie wątek!!!! Jest teraz PW na forum piszcie tam!!

Bynajmniej. A ta karta to jest jaka? Rowerowa? Te posty maja jak najbardziej sens... Imho ten watek i watek o serwerze muzycznym sie uzupelniaja...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

dj_zibi, ok rozumiem gdybysmy pisali o dupie maryna, ale ta jak to nazywasz polowa wpisow lol jednak ma cos wspolnego z tematem tego watku :D

>foxbat

Myślę, że dj_zibi ma jak najbardziej rację. Lepiej założyć drugi wątek a w tym rozmawiać tylko o tym co jest w tytule. Będzie większa spójność wewnętrzna wątków i łatwiej będzie odszukać informacje. Którz broni założyć wątek "Komputer do odtwarzania muzyki" ? A w temacie serwera i tak jest niezły rozjazd bo w większości omawianych klocków mamy do czynienia z receiverem a nie serverem.

w zakładce stereo jest wątek przeze mnie założony dotyczący muzyki z komputera. Założyłem go poszukując karty muzycznej - akurat skończyło się na PCM2702. Ewentualnie można tam przenieść się.

Gdy skończę pracę nad swoim komputerem to wkleję tam zdjecia mojego bezgłośnego sprzętu:) trochę was zdziwi jego wygląd:) kończę "śmiecenie" bo może rzeczywiście za daleko od tematu......

BZZZZ;)

>dj_zibi

>o mnie | ignoruj | PW

>stat: 449 / 311 / 0

>9 Maj 2006, 16:21

>A bawił sie ktoś z was TPA 6120??? Jakie dac do niego najlepiej zasilanie??? Chce by był razem z PCM

Idac Twoim tokiem rozumowania to jest rowniez zasmiecanie watku! :D

Ok, dla dobrego samopoczucie panow obiecuje nic juz tu nie pisac ok? pa pa...

Tak idac moim rozumowaniem tak ale widzicie róznice między jednym wpisem a prawie cała stroną???? Co do TPA + PCm to czesto tak ludzie robią znaczy karta + wzmak słuchawkowy wiec komus sie może przydać. wiem zaraz napiszesz że to o cym wy gadaliscie też. Szkoda ze tu nie ma moderatorów.

Mialem nie pisac :D Ale... Idac tym tropem ludzie robia... PCM+Wzmak... a pozniej przychodzi kolej na cichego kompa... Bo im przy odsluchach wia PCM komputerek halasuje... A co do TPA, nikt Ci nie opowiedzial, inaczej tez by moze poszlo na pol strony ;) (bez urazy...) definitywny over :D

Witam

Piszę się na płytkę, z wykorzystaniem trafa TS15/6. Są zapisy?

Przeczytałem, że nie są już wysyłane próbki PCM2702. Zalogowalem się na stronę producenta, zamówiłem. Pisało, że mają stock. 15-go miały wyjść. Zobaczymy. Ktoś wie jak długo na to się czeka? Jeżeli nie przyślą, to gdzie oprócz allegro mają na pewno te cudeńka?

Pozdrawiam

Czesc, czy ktos z forumowiczów chcialby sprzedac swoja karte, albo zgodzilby sie zmajstrowac cos takiego dla mnie ?? moze chociaz znacie kogos kto robi takie urzadzenia. Pozdrawiam

Bardzo prosze na priva jakies oferty.

[email protected]

GG: 985669 (czesto niewidoczny)

a tak wygląda moja :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i druga w trakcie montażu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.