Skocz do zawartości
IGNORED

PCM2702 karta muzyczna USB

karibe

Rekomendowane odpowiedzi

wystarczy pocynować miejsca na płytce (tak że by się nie po zwierały - dodajemy troche kalafoni) i przyłożyć dość precyzyjnie układzik do tego miejsca po czym czystą lutownicą przejechać po nóżkach żeby się rozgrzały łącząc z polami lutowniczymi

efekt02, 3 Lis 2008, 13:31

>MStaniszczak, 3 Lis 2008, 13:17

>

>idz do komisu GSM z dwoma browarami :)

Musi się dać samemu:-D Może się uda;-) Wszystkiego się trzeba nauczyć:-)

Co do lutowania PCMa to polecam przyklejenie go cienkim paskiem taśmy samoprzylepnej do płytki, można wtedy dokładnie ustawić jego położenie. Natomiast do lutowania nie potrzeba dodawać cyny, wystarczy trochę kalafonii i kilkakrotne przeciągnięcie lutownicą po nóżkach PCM. Cyna która już jest na płytce wystarczy do skutecznego i estetycznego przylutowania bez zwarć.

kontaktowałem się z Trafber za wersje audio wersja jak na fotce;)

- separacja uzwojeń pierwotne-wtórne

- ekran elektromagnetyczny

- ekran elektro statyczny

- całość zalana żywicą w kubku

2x16V, 1x6V 15W

cena 62zł(jest to cena z Vat) + 14zł wysyłka suma 76zł(do zapłaty)

cena wydaje mi się atrakcyjna mankament to minimum 8szt.

nie chcę robić tu żadnej konkurącji "kto załatwi taniej trafa" sam używam jestem z nich zadowolony

będę zamawiał a więc otwieram listę jeśli macie ochotę bardzo proszę

trafo Trafber

1. arkotic 1szt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dwa osobne zamówienia nie mają chyba sensu bo na żadne nie zbierze się rozsądnej ilości osób. Ja mogę zdecydować się na Trafber, ale powiedz czy te trafa słychać? I czy może dają śrubę mocującą:-) Ale ja przy okazji chcę też zamówić trafa do DAC-a Tomasza Jabłońskeigo (dwa trafa z uzwojeniami wtórnymi 2x16V i 3x8V 20VA) i dwa trafa 2 x 12V 15VA. Więc jeśli dobrze rozumiem, jesli zdecydował bym się na trafber, te dodatkowe trafa musiał bym zamówić osobno w toroidy, bo po dwa egzemplarze to za mało żeby mi je zrobili?

jeśli chodzi o " czy je słychać" wygląda to tak

jeżeli przyłożysz ucho do trafa to je troszkę słychać jeżeli odsuniesz ucho na 1m nic nic słychać

jeśli chodzi o pozostałe trafa to Trafber spokojnie może ci je zrobić nie znam tylko ceny i są dwa sposoby albo pytasz się ty, albo pytam się ja;)

robiłem u nich już zamówienia i napewno będzie mi łatwiej;)

Ceny za te trafka wydają mi się trochę... przesadzone.

Co sądzicie o zalewanych trafkach do druku, dostępnych np. w TME?

Ukryta Zawartość

TEZ16/D/15-15V: 16VA 230/2x15V - 17,90

TSZZ2.8/6V: 2,8VA 230/6V - 8,49

Czyli komplet za 26,40. Przy zamówieniu min. 5 kompletów wyjdzie po 25zł.

Pzdr,

Asiki

PS. Ponowię pytanie: czy ktoś planuje zbiorowe zamawianie części? Ale mam na myśli nie trafko tylko scalaczek, kondki itd.

Ukryta Zawartość

>PS. Ponowię pytanie: czy ktoś planuje zbiorowe zamawianie części? Ale mam na myśli nie trafko tylko

>scalaczek, kondki itd.

Ja już właściwie wszytko mam (tj. niedługo przyjdzie;-) poza trafem i obudową;-). Miałem PCM-y w nadmiarze, ale też już poszły - może zostaną mi dwa. Jeśli zostaną będą do sprzedania po 12 zł sztuka. Ale to się okaże. Musze tylko przemyśleć sprawę trafa. No i wybrać obudowę z oferty Hammonda prawdopodobnie.

Wydaje mi sie, ze się nie ma sesnu robić zamówienia zbiorowego na części - kązdy będzie chciał użyć takich elementów jakie ma lub jakie chce heh. Po prostu ja np. chce kupić elektrolity Nichcicon FG BG N itp., a ktoś inny może woleć np. Panasonici FC lub elementy standard. Co do trafa, jeśli zbierze się wieksza liczba osob to cena bedzie nizsza? jesli tak to o ile?

Co do traf - w trafber cena która jest podana jest za 8 sztuk. co do toroidy napisałem dziś do nich jaka by była cena przy 10 sztukach. Czekam an odpowiedź. Jak dostanę, napiszę:-)

Jeśli ma ktoś jeszce jakieś PCM2702 to chętnie kupie 1sztukę. Sprzedawca z allegro mnie tu skierował hehe. Btw od czasu jak Msfalcon dostarczył plytki to cena PCMów na allegro wzrosła o 6zł ;]

niesamowite :)

napisze przykre slowa - ludzie sie przyzwyczaili do tanich kostek, a tak juz nie bedzie.

produkcja PCM2702 zostala zaprzestana, a cena dolara "ostatnio" wzrosla z ~2,10 do ~2,90

sila rzeczy kostki musialy podrozec

KaNiOn, 4 Lis 2008, 16:47

>Jaki ten świat mały ;). W takim razie rozumiem, i licze, że ktoś mnie odpłatnie wspomoże jakąś

>kostką.

To ja również dopiszę się do listy potrzebujących - jeżeli znalazło by się cokolwiek więcej to dwie sztuki bym bardzo chętnie przytulił :)

@ asiki

To moja płytka transformatorów, tafka firmy Indel, standardowe wykonanie zalewane do druku, znacznie przewymiarowane jeśli chodzi o moc, nie wydają absolutnie żadnego dźwięku. Oddzielnie dla każdego napięcia, oprócz tego trafo zasilające część cyfrową obrócone o 90 stopni. Nie mam jeszcze wykonanego pożądnego zasilacza, na razie leci to na tym co jest dostarczone z płytką msfalcona, ale będzie oddzielna płytka i inne zasilanie. Po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku że zupełne rozdzielenie transformatorów na pewno nie będzie gorsze niż zastosowanie toroida. W planach jeszcze ekrany na każdy transformator, chociaż nie wiem czy to konieczne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To moze tak... napiszemy liste kto chce komplet elementow , zobaczymy ile jest osob i wymyslimy co kupujemy... Moge sie zajac zamowieniem ich i rozeslac tym co chca.

1.dolphin123 2kpl elementow

2.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

OK. To w takim razie może jakaś dyskusja na temat traf? Bo w tej chwili można wybierać pomiędzy trafber, toroidy i jest przecież jeszcze telo. Wszystkich się nie zadowoli, ale ja jestem skłonny w przypadku tej kary przyłączyć się do większości. A gdybyśmy złożyli większe zamówienie dało by może radę uzyska fajną cenę (już wiadomo że w toroidy nie bardzo - 5% to grosze;-), ale jutro jeszcze napiszę do telto.

plytki dotarly, dziekuje bardzo.

ja mam tme pod nosem, wiec pierwsza wersje zasile budzetowo. pozniej przyjdzie czas na zabawy z trafem na zamowienie i bede mogl porownac jakosc dzwieku.

ktos sie pytal o tutorial lutowania smd. prosze bardzo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.