Skocz do zawartości
IGNORED

zamówienie na kwarc

Rambo

Rekomendowane odpowiedzi

>Rambo

>...(robiłem zegary Kwaka na obydwu rodzajach stabilizatorów i wszystkie chodziły b. dobrze ;) ).

A czy można dostać projekty PCB i schematy. Jak starczy czasu to pewnie zrobię obie wiersje, posłucham i ... będę mał problem który pozostawić.

mogę podesłać rysunki razem z kwarcami...

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

w tym cały problem, że nie mam skanera, może wykombinuję coś w tygodniu ale nie obiecuję

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

ps. W Kwaku można zastosować z bardzo dobrym wynikiem szybkie komparatory LT 1016 lub 3016, j-fety można stosować j310 (naprawdę supertranzystor).

Czy ktoś z Was , którzy wykonali już zegar oglądał na oscyloskopie przebieg wyjściowy?

W moim prototypie zrobionym na "pająka" na J309 i AD8561 nie jest to ani prostokąt , ani sinusoida. Nie wiem czy ma tu wpływ jakość sondy i wej. oscyloskopu czy może coś skaszniłem, albo kiepskie pozostałe elementy.

>W Kwaku można zastosować z bardzo dobrym wynikiem szybkie komparatory LT 1016 lub 3016, j-fety można stosować j310 (naprawdę supertranzystor).

Oglądnołem schemat KWAK-CLOCK-7, widzę, że jeszcze trochę elementów myszę poszukać /tranzystor i komparator/ napewno uwzględnie przy tym powyższe elementy.

>w tym cały problem, że nie mam skanera, może wykombinuję coś w tygodniu ale nie obiecuję

Na rysunek PCB poczekam, jestem przekonany że możliwość rozpoczęcia prac od sprawdzonej płytki i tak mi się czasowo bardzo opłaci. Spróbuje przenieść do Protela Twoją płytkę i odeślę Ci ją w postaci pliku, zawsze może się to przydać do metody żelazkowej wykonania PCB.

jawojt- spróbuję więc podesłać pocztą szybciej, bo zrobienie ksera to nie problem a komputerowe opracowanie pomogło by innym. Przebieg rzeczywiście u mnie też nie był do końca prostokątny, bo taka uroda sygnału z komparatora (poza tym trzeba go też jeszcze ustawić!). Moje własne opracowanie zegara na jakimś beefie i separatorze na takimż samym beefie i 74HCT04 na wjściu dawało idealny sygnał prostkątny, ale od tego jeszcze daleka droga by twierdzić że był to lepszy zegar pod względem jitter`u.

bikoz - jeśli chcesz złożyć zamówienie, to proszę o maila wg wskazówek jak wyżej.

bikoz - niestety nie potwierdziłeś zamówienia mailem i nie mogłem ująć Ciebie w zamówieniu (czekałem dłużej bo do następnego dnia do 14.00)

bikoz - trudno - zrobimy jeden wyjątek - mailuj do mnie

Lista obecnie jest zamknięta; zamówienie złożone. Niedługo roześlę maile z namiarami na konto.

Cenę i namiary konta powysyłam w dziś albo jutro i będę prosił o wpłacenie w terminie 7 dni. W jednym przypadku mogę sobie pozwolić na ewentualny poślizg wpłaty, gdyby rezonatory przyszły wcześniej, jednak nie robię następnych wyjątków.

Powysyłałem do wszystkich kwoty do zapłaty i nr konta> Gdybyście się nie zgadzali z wyliczeniami lub do kogoś mail nie doszedł - proszę o pilny kontakt.

UWAGA!!!! hicognomon - proszę o kontakt i namiar innej skrzynki - mail wysłany wraca z powrotem.

• 2 tygodnie później...

>Rambo

>W sprawie tego kwarca już dostatecznie długo rozmawiałem

>telefonicznie i zależy mi żeby ruszać do dzieła jak najszybciej. Poza tym tu szybciej wytarguję

>wcześniejszy termin wykonania. ....

Jaki termin udało Ci się wytargować ?

Pozdrawiam

Jawojt

nie dostałem konkretnej odpowiedzi, ale to już dosłownie kilka dni do upływu terminu ( max 21 dni), bo zamówienie potwierdzili 13 stycznia

otrzymałem teraz odpowiedź, że w tym tygodniu wyślą do mnie

witam

chciałem zapytać, czy zamówienie na te kwarce 16 będzie realizowane, czy Panowie zamówiliście tylko 11 - stki ?

jeśli nie, może podejmiemy wspólnie jakieś działanie w tym kierunku, bo widze ze jest zainteresowanie

co myślicie ?

pozdrawiam

A nie można zrobić zamówienia także o kwarce o innej częstotliwości?

Ja potrzebuję 33,8688MHz, przypuszczam, że znalazłoby się jeszcze trochę osób na tę częstotliwość... i chyba większe zamówienie wpłynęłoby na obniżenie ceny za sztukę wszystkich?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.