Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc w doborze kolumn do wzmacniacza Nad 316 (obecnie posiadam kolumienki Tannoy M1)

Wojciech_50625

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś z forumowiczów jest w stanie mi zaproponować godne uwagi, kolumienki które zastąpią mi obecne Tannoy M1?

Pokój 25 m2, wzmacniacz podpięty do tv i jakiegoś odtwarzacza dvd z którego słucham muzyki rożnego rodzaju.

Pytaniem zasadniczym jest tez to czy pod ten wzmacniacz można podłączyć jakiś zestaw kolumn który wywoła na mojej i żony twarzy uśmiech z wydobywających się z kolumn dźwięków.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Oczywiście, warto podłączyć nowe dobre kokumny podcTwój wzmacniacz. Ze względu na wielkość salonu sugerowałbym konstrukcje podłogową. Napisz proszę, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie możemy poruszać się.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeżeli chodzi o budżet jaki mógłbym przeznaczyć to max 2000 zł, jeśli chodzi o gatunek muzyczny to słucham wszystkiego :).
Do tej pory kolumienki stały na stoliku rtv, co mojej żonie odpowiadało , wiem ze w kolumnach podłogowych drzemie większy potencjał natomiast nie jestem pewny czy żona zaakceptuje wielkość kolumn podłogowych które zajmą więcej miejsca w pokoju. Dlatego proszę o jakieś propozycje kolumn podstawkowych oraz podłogowych w ww. budżecie. (Może uda mi się ją przekonać do kolumn podłogowych).

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Ani budżetu, ani gabarytu ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

albo coś z nowych Pylonów od Monitora Pearl czy Opal po małe podłogowe tych serii np:

Pearl 25, Opal 20.

napisałem na bliźniaczym ( po co ? ) wątku jakiś czas temu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Słuchając z TV czy jakiegoś DVD nie oczekuj super jakości . Z czasem pomyśl o jakimś odtwarzaczu CD.

Monitory które dadzą radę w takiej kubaturze to Kef R300 ale nie dostaniesz ich nawet używanych za 2000zł.

Poszukaj , może trafisz na używane Heco Aurora 700 w podobnej cenie . Mimo niewielkiej mocy Twój wzmacniacz poradzi sobie z nimi bo maja wysoką sprawność , bdb brzmienie i bez problemu nagłośnią 25m sprawiając uśmiech na twarzy Twojej żony ;)

Witaj.

Możesz poszukać tak jak kolega wyżej napisał Heco Aurora 700 lub starszych Music Style 900.

Od siebie dodam jeszcze dwie propozycje:

Ukryta Zawartość

oraz świetne w swojej cenie:

Ukryta Zawartość

Jeżeli jednak muszą być podstawkowe to jak dasz radę dołożyć to może:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ja proponuję do rzucić kilka groszy, to proponuję Fyne Audio F500. Bardzo fajne monitory, grajęce żywo, dynamicznie, z uśmiechem - tak bym je nazwał.

Znakomita rozdzielczość i detaliczność, choć jeśli chodzi o nasycenie, to nieco powściągliwe., ale to można nadrobić np. cieplejszymi kabelkami. Bardzo dobra spójność wszystkich pasm, niezła przestrzeń. 

Więcej o brzmieniu na mojej stronie w teście :-)

Kolumny bardzo ciekawe konstrukcyjnie, robione przez firmę, która wyrosła z Tannoya, a więc to do czegoś zobowiązuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuje za wskazanie kolumn do wzmacniacza. A jaki Cd polecacie z używek, ewentualnie coś nowego do 1000 zł dla tego wzmacniacza?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziękuje za wskazanie kolumn do wzmacniacza. A jaki Cd polecacie z używek, ewentualnie coś nowego do 1000 zł dla tego wzmacniacza?

Dziękuje za wskazanie kolumn do wzmacniacza. A jaki odtwarzacz Cd polecacie z używek, ewentualnie coś nowego do 1000 zł ?

Chętnie się zapoznam z propozycją odtwarzacza plików, posiadam NAS Synology wiec można było by go wykorzystać.

5 godzin temu, Wojciech_50625 napisał:

Najpierw kup kolumny , pograj i wtedy pytaj jaki . Czy taki grający jasno , ciemno , mało czy dużo basu itd .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.