Skocz do zawartości
IGNORED

Ciągle nie zdecydowany

KwasCoNiePamietaHasla

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde 1 aukcja mi przepadła bo byłem w szkole (PM-80), teraz sie kończy aukcja PM 7000, może jednak na to się zdecydować, Temu PM 7000 rozumiem że brakuje troche do Yamahy 596, a tym bardziej do PM-80?

Sory że tak was męcze pytaniami, ale jestem tylko biednym studentem i to cała moja kasa więc chcem kupić coś z czego bede zadowolony, tym bardziej że nie mam możliwości odsłuchu tego co kupie, więc jestem zdany na was.

kwas ja narazie swojego nie sprzedaje, ale jak go bede wystawial na allegro to nie bede go wychwalal i wciskal na sile mniej doswiadczonym maniakom audio , ale nadal potwierdzam ze za ta cene jest to dobry klocek na poczatku tej nie konczacej sie krucjaty . pozdrawiam

Harman najpierw, ja ciebie nie zroumiełem, potem ty mnie. Napisałeś tak że myślałem że to ty wystawiasz tą aukcjie. Do tego że PM-80 jest to dobry wybor to już się przkonałem ale ta aukcja konczy sie za 5dni, więc jest chwila czasu aby zapolować na jakąś okazje. Bo ta PM-80 na tamtej aukcji na zdjęciach nie wygląda zadbarnie (od strony wizualnej) a jedna juz poszła lepiej wyglądająca w tej cenie. Szkoda że jej wtedy nie kupiłem, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem po ile chodzą, w ciągu tego czasu już troche zorientowałem się w cenach i wiem mniej więcej co warto kupić. Thx dla wszystkich co się wypowidzieli, temat pewnie się jeszcze komus przyda.

Dobra już kupiłem, jeśli ktoś chce wiedzieć co, to - Yamahe 596 jednak a nie marantza pm-80, zadecydowało o tym możliwość osobistego odbioru, jutro juz bede mial, i napisze jak tam to wsyzstko chodzi.

Czytam sobie tutaj forum i często pojawia się określenie "przesterowanie kolumn" co to znaczy ?.

I mam pytanie jak gosciu bedzie mi dostarczal wzmaczniacz chciałbym zoabczyć czy wsyzstko dobrze gra, na coś szczególnie zwróćić uwage? Nie kupilem jeszcze niestety zadnego dvd, tunera czy cd, wiec musze podłączyć narazie zeby zoabczyc jak to gra do telewizora. Tam jest mini jac. Więc poprostu musze kuipć taki kabel minijack-czincze?

A nie możesz podpiąc tego wzmacniacza do komputera ? Jeśli masz kartę muzyczna to chyba najlepiej byłoby tak sprawdzić, bo płyty CD to chyba jakieś masz no i czytnik CD w komputerze...

Gratuluje wyboru.Yamaha jest w stanie stworzyc naprawde piekna swiatynie brzmienia.Posiadam Yamaha AX-500.Okreslenie Natural Sound jest adekwatne do brzmienia wzmacniaczy Yamaha.Podczas ogledzin zwroć uwage na płynnosc regulacji pokretłami,przedewszystkim bass,treble i potencjometrem.Przełacz wybor zrodła na PHONO i rozkrecaj powoli głośność,nie powinny byc słyszalne trzaski tylko narastający klarowny szum.Sprawdz czy przycisk Subsonic filter nie przekazuje stuku na kolumny podczas załaczania.Zdejmij obudowe i przyjrzyj sie czy cos nie bylo lutowane np.tranzystory mocy.Przy słabych kolumnach nie przekręcaj głosnosci ponad 12 godzine,Yamach ma mocny bass i czasami nie dokonca zdaje sobie sprawe jak mocny sygnal przesyła do kolumn>Membrany mogą rychle skapitulowac.Tak załatwiłem głosniki Tonsila,jednym potężnym wychyleniem membrany.

tak też moge wsumie zrobic, to jak to zrobić aby był efekt stereo. Mam tego minijaka i on ma 2 kabelki i dodatkowo taka osłonke, i jak to połączyć (rozmiem z 2 czinczami ) aby byl efekt stereo.

• Redaktorzy

Kwac.... - a nie masz discmana, żeby sprawdzić piecyk? Z reguły to takich ustrojst dołączają sznurówkę jack/chinch. W Grundigach to nawet wyjście liniowe oprócz słuchawkowego montują

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

kidkad no to jest jasne ale chodzi o to ze nie wiem jak zrobic ten kabel jack-czincze. A może w tym zmaczniaczu jest poprostu wejscie na mini jack ? Diskmena nie mam

kwas.....> dla Ciebie będzie najlepiej jak po prostu pójdziesz do najbliższego sklepu RTV i poprosisz o taki kabelek (z jednej strony mały Jack stereo ---> z drugiej strony 2 x CINCH) bez zagłębiania się na razie w szczegóły jak go zrobić. Nie rób go, nie pytaj jak jest zbudowany (na razie) bo to będzie trwało i trwało.

Pozdrawiam

Ale ten kabel musi miec ok 10m, ja mam taki bo kiedys kupilem jack-jack i moge go przerobic na jack-czincze bo czincze tez mam w domu, a w sklepie nie wiem nawet czy kuipe taki długi. Więc jednak jeśli ktoś wie jak to zrobić mogl by napisac

Kwas---> To nie jest żaden problem, jeśli potrzebujesz do testów aż 10 metrów... to jak wyżej: idziesz do najbliższego sklepu RTV i prosisz o taki kabel dodając że chcesz by miał 10 m. Na allegro takich kabli cała masa to i w sklepach tez powinny być. Kup go i po sprawie.

Pozdrawiam

Nie wiem czy miałeś już bliskie spotkania z lutownicą bo jeśli nie to nie polecam zaczynać przy okazji kupna wzmacniacza (choć wykonanie takiego przewodu jest b. proste) dla Ciebie jednak bezpieczniej będzie wydać te kilka złotych (na allegro np. 16,50zł) i mieć problem z głowy, poza tym bezpieczniej, nic nie upalisz.

Więc rozmiem że to jest za trudne aby laik to zrobil? Kabel musze miec na jutro wiec nie kupie na allegro, a sklepy juz ddzisiaj po zamykane zoabcze jutro. I jeszcze raz sie pytam w wmzancizaczu nie ma wejscia na mini-jaka ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.