Skocz do zawartości
IGNORED

Plytki drukowane do GainClone-a i ...

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Panowie od jakiegos czasu dostaje systematycznie zapytania od was czy mam zbedne plytki pod Gainclona na LM3875 lub czy bedzie robione nowe zamowienie, powiem szczerze ze mi tez juz sie skonczyly a przydaloby sie pare kompletow, wiec moze bysmy uzupelnili zapasy i jakies male wspolne zamowienie na PCB ;-)

Przy okazji moznaby zrobic liste na uklady LM3875 ( od paru miesiecy patrze i ceny w hurtowniach nieznacznie ida do gory ) oraz np. na kondy jak poprzednio.

Co wy na to ?????

Panowie od jakiegos czasu dostaje systematycznie zapytania od was czy mam zbedne plytki pod Gainclona na LM3875 lub czy bedzie robione nowe zamowienie, powiem szczerze ze mi tez juz sie skonczyly a przydaloby sie pare kompletow, wiec moze bysmy uzupelnili zapasy i jakies male wspolne zamowienie na PCB ;-)

Przy okazji moznaby zrobic liste na uklady LM3875 ( od paru miesiecy patrze i ceny w hurtowniach nieznacznie ida do gory ) oraz np. na kondy jak poprzednio.

Co wy na to ?????

Bardzo dobry pomysł, od jakiegoś czasu rozglądam się za płyteczkami i widzę że jest ich brak.

Więc jeśli można to z przyjemnością zacznę listę:

1. Woper1 - 10szt.

a moze pcb z przerobka na smd? :D

Nie mam nic przeciwko smd, ale patrząc wstecz na niektóre konstrukcje smd większość osób ma z tym problemy.

Baaardzo chetnie dopisze sie na kilka komplecików :)

Jednak wolalbym tradycyjny montaż przewlekany - na plytce jest tylko kilka rezow wiec duzo miejsca nie zaoszczedzimy.

Dodatkowo w projekcie GC liczy sie grubosc i prowadzenie sciezek - znowu z przewaga dla montazu przewlekanego.

Poprzednia plytka Krawca byla juz bardzo dobrze odpicowana, wiec pytanie czy zmieniamy cos w niej ??

Any ideas ??

Krawiec ->

chętnie pisałbym się na płytki do dyskretnego zasilacza stabilizowanego do GC , może inni podzielili by moje życzenia, jeśli tak chętnie podeślę Ci sprawdzony schemat i sugestie co do układu elementów

Krawiec ->

chętnie pisałbym się na płytki do dyskretnego zasilacza stabilizowanego do GC , może inni podzielili by moje życzenia, jeśli tak chętnie podeślę Ci sprawdzony schemat i sugestie co do układu elementów

To może być dobre ;)

Ja jestem za miejscem na kondensatory na snap-in ( 10mm ) przy LM. O ile się nie mylę to coś takiego było też na płytkach od PD.

Krawiec ->

Podeslij mi schemat zasilacza na maila [email protected]

ja też byłbym chętny na 2x płytki do 3886 wraz z elementami i moze wyzej wymienionym zasilaczem...

Plytki dotycza aplikacji pod uklad LM3875 :-)

To może być dobre ;)

Ja jestem za miejscem na kondensatory na snap-in ( 10mm ) przy LM. O ile się nie mylę to coś takiego było też na płytkach od PD.

Zobaczymy co da sie zrobic ;-)

Ja też jestem za smd, rezystory najlepiej mmelf, można zrobić tak jak w przypadku vetarean'owych płytek pod lm4780 czyli pady pod mmelfy i przy nich otwory pod rezystory standardowe (chyba 7mm).

Dla mnie największym problemem jest dostępność układów LM3875 ale niedawno znalazłem sklep polecany przez National Semiconductor w którym są po dość dobrej cenie ale trzeba by było zamówić +140szt (co nie jest problemem bo sam będę brał ze 20szt.) tylko ktoś musi to u nich zamówić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja jestem słaby w transakcjach międzynarodowych.

Ukryta Zawartość

rezystorki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kondziorki:

Ukryta Zawartość

przy grupowym zamówieniu wychodzi po 5zł + vat za 1szt

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a słuchał ktoś tego ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakiej srednicy maja byc te kondy SNAP-IN, w tej chwili na plytce dodalem fi 20mm, rezy SMD sa w obudowie MMA0204 ;-)

Aaaaa musze jeszcze zamienic ze soba opisy na wyjsciach OUT+ i -, powiekszylem pady pod kable ( wczesniej otwory byly fi 1,6mm teraz sa 2mm ), pady w rezach przewlekanych tez zostaly powiekszone bo ludzie czasem mieli problemy z lutowaniem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i ja chętnie dopiszę się do listy, poprzedni GC bardzo miło mnie zaskoczył jeśli chodzi o jakość dźwięku, po prostu zdeklasował mój amplituner kina domowego, btw już wiem co oznacza dyplomatyczne stwierdzenie że amplituner gra poprawnie w stereo ;) Tylko, czy czasem wersja na elementach smd nie będzie trochę eksperymentalna jeśli chodzi o jakość dźwięku do poprzedniej wesji z forum ?

SNAP-IN - średnicy 25mm ;)

Ileeeeee takie to nie raczej nie wleza ;-) Mam Black Gate-y STD 1000uF/50v i one wejda ale sa mniejsze.

Krawiec jak da radę to na płytce mostka daj po dwie pary wyjść GND

dla łączenia z jednej płytki mostka 2 kanałów brakowało dwóch otworów

Zrobione, dodatkowe pady sa ;-)

Myslalem aby mostek powiekszyc i dac np foot print-y dla wiekszych kondow rester 7mm ( 10mm ) oraz jesli sie da to dac jeszcze pady pod jakies foliowce np Wimy jak bylo u Petera.

Jakies sugestie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.