Skocz do zawartości
IGNORED

Plytki drukowane do GainClone-a i ...

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Odemnie przelew poleciał, powinien być już na miejscu.

Pozdrawiam

Tomek

Dobra muza to podstawa, dobry sprzęt potem - Ifi Audio iDac Micro + AKG K-92 ciekawe zestawienie :-)

Witajcie, w chwili obecnej wszystkie nadliczbowe płytki są juz zarezerwowane ale dziś wysłałem do zakładu zapytanie czy da się zamówienie zwiększyć więc na chwile obecną zainteresowani płytkami a którzy nie zdążyli na zamówienie proszeni są narazie o wstrzymanie sie za zapytaniami, bo nie wiem czy zakład wyprodukuje ich więcej.

Jak tylko dostane płytki i będę już miał czarno na białym ile zostało wolnych komletów to dam znać we wątku.

Witam,

Jeśli jest taka możliwość to także chętnie przygarnął bym 2 kpl. stereo.

Poproszę o ewentualną informację odnośnie płatności.

Pozdrawiam,

Daniel

Witaj wysłałem Tobie wiadomość na PW odnośnie płytek. Domówiłem wczoraj płytki dla Ciebie bo zdeklarowałeś chęć zakupu, więc jeśli to możliwe prosze o kontakt.

Pozdrawiam

Czy w związku z domówieniem płytek jest jeszcze możliwość kupienia 1 kpl. stereo?

Przelew mogę zrobić w każdym momencie.

Pozdrawiam,

Patryk

Nie widze problemu, odezwij się na PW i dalej jakoś powinno pójść.

Witaj

nie jest za późno, przepraszam że tak troche was poganiam czy też się przypominam ale niestety w tym zamówieniu trafiły się też takie osoby które nie wpisały się na liste ale zamówiły płytki przez PW i olały całą sprawe a ja wyłożyłem na zakup ich płytek, pieniądze wole wydać na rodzine niż mieć za duży zapas płytek.

Aaaaa DanDom przelew dotarł i jest odnotowany.

Pozdrawiam

Jakub

Witajcie

płytki dziś wylądowały i dziś zaczne je pakować i od jutra rana wyśle tyle ile się da ;-) mam nadzieje że przeziębienie mi pozwoli bo pierwszy raz tej zimy mnie dopadło ;-(

Szybka i ogólna ocena jakości PCB jest pozytywna, miedź ładna gryba bez podtrawień. Kolor soldermaski miał być niebieski a jest taki niebieski z delikatną nutą zieleni ( ale bez obawy generalnie jest niebieski, ja mam tylko taki spaczony wzrok hehehehe )

Koperty już mam kupione zapas znaczków też i podwieczór zajme sie pakowaniem i zaadresowywaniem.

Jak tylko odleże dziś swoje to zrobie zdjęcia i jeszcze zamieszcze.

Pozdrawiam

Jakub

Zdjęcia zrobione na szybko telefonem bo nie chciało mi się wyciągać lustrzanki ;-) Mniej więcej widać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-23573-0-42572000-1364898574_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawdopodobnie będę miał do odstąpienia kilka sztuk układów LM3875TF z starej serii z białymi napisami. Sprawdzę dokładnie co i jak i wrzucę może jeszcze dzisiaj info w wątku "Różne kostki do wzięcia".

Witam serdecznie na forum :)

Czy istnieje jeszcze możliwość zakupienia 1 kompletu stereo?

Ewentualnie może ktoś chciałby odstąpić w dobrej cenie płytki z kompletem elementów? ;)

PZDR.

Witajcie

Kolego jarki59 prosze podaj mi na PW namiary adresowe na siebie bo niestety no nie mam ich ;-)

Wszystkie zamówione płytki powędrowały dziś na poczte i pofrunęły poleconymi priorytetami ;-)

Według ilości jaką zamówiłem i dziś wysłalem każdy powinien dostać to co zamawiał ( sprawdzałem każdą koperte przed zaklejeniem ) ale gdyby ilości się nie zgadzały to prosze odrazu o kontakt.

Jeszcze dziś zamieszcze liste komponentów gdzie co idzie da mniej wtajemniczonych w temacie.

Gdyby ktoś był chętny na same PCB to zostało mi pare kompletów dosłownie 4 lub 5 i prawdopodobnie nieprędko będzie kolejne zamówienie więc sami wiecie kto pierwszy ten le......y ;-)

Pozdrawiam

Jakub

Spis komponentów wraz z oznaczeniami na PCB

Rezystory:

R1 - 22kR

R2 - 220R

R3 - 22kR

R4 - 680R

R5 - należy dobrać do diody LED ;-)

Kondensatory:

C1 i C2 można eksperymentować 1000uF do np. 2500uF/50V ( standardowo fajnie sprawdza sie pojemność 1500uF ) rester nóżek 7mm

C3,C4,C5,C6 dajemy kondensatory 100uF lub wieksze o rozmiarach obudowy jak widać na nadruku PCB

Diody prostownicze

od D1 do D8, należy wstawić diody w obudowie typu TO220 np. MUR820,840,860 lub inne o zbliżonych parametrach

Wejścia - wyjścia

1,2,3,4 są to wejścia transformatora z dwoma uzwojeniami 2x20V, 2x22V lub 2x24V

OUT+ i - tam wychodzi nam sygnał audio do którego podinamy gniazda i dalej kolumny ;-)

IN+ i - wejście sygnału audio np z preamp-u, karty audio lub innego źródła

Pady GND, -, + to będzie chyba wiadomo

Jeśli będzie taka potrzeba to moge zrobić na szybko rysunek z połączeniami pomiędzy zasilaczem a częścią audio ;-)

Na wszelkie pytania, problemy odpowiem najszybciej jak to będzie możliwe.

Pozdrawiam

Jakub

Na szybko narysowany schemat podłączeń pomiędzy zasilaczem a płytkami audio w wypadku zastosowania jednego zasilacza i transformatora z dwoja uzwojeniami, w przypadku budowy monobloków i zastosowania osobnych zasilaczy połączenia myśle że sa wiadome ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.