Skocz do zawartości
IGNORED

Stereovox HDSE

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Temet juz troche starawy, ale pomyslalem ze moze uzyskam informacje na temat ww kabelka. Moze ktos po dluzszym obcowaniu z tym IC cos napisac.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Używam go od paru miesięcy, na zmianę z Audioquestem Anacondą. Pomimo czterokrotnie niższej ceny spokojnie porównywalny z AA. Szybki, przezroczysty, szczegółowy, a zarazem dosyć "gładki". Aha, pomimo ekranowania radzę uważać, żeby nie stykał się z niczym innym. Kiedyś podłączyłem sporo klocków na raz. Jeden z kabelków opierał się o transformator i okazało się, że łapie "brum".

To jeszcze pytanie dodatkowe - czy ktos z was jest np. z Wawy i moze udostepnic ten kabel na kilka godzin do odsluchu ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Świetny kabelek (używam wersji przeciętej na pół "made by Zydelek") - przejrzysty, sczegółowy z dobrze rozciągniętym pasmem, minimalnie wyostrzający.

Na pewno można lepiej - miałem kiedyś okazję posłuchać Kondo i był to mały szok - tylko, że wydać trzeba kilka razy więcej.

Też używam "przedmiotowego" kabelka w systemie PrimaLuna Prolog One ,CD -Usher CD-1

kolumny Usher X-719 i jestem bardzo zadowolony.Przetestowałem masę różnych interkonektów

i Stereovox nie powalił mnie na poczatku na kolana /inne IC miały albo bardziej zaznaczoną górę

mocniejszy bas/ ale w miarę słuchania pobobał mi się coraz bardziej aż na stałe został w moim systemie.

Ten kabelek jest niesamowicie przeźroczysty. Gładkosc na wysokim poziomie. Bas szybki. Scena średnio głeboka, ale już w szrokości nieco mu brakuje. Ogniskowanie źródeł na poziomie średnio-wysokim. Do wybitnego nieco brakuje. Mi osobiście brakuje w nim wypełnienia, masy i homogeniczności brzmienia. Nie zależnie czy jest to gra na gitarze solo, czy okiestra, potęga (szczupła) jest na takim samym poziomie. Ja to okreslam brakiem oddawania atmosfery:):)

Panowie! Co wy?!

Sluchalem czesto tego kabla u naszego forumowego kolegi gdzie byl nie do pobicia :) i w innych systemach. I jedna rzecz wam przypomne. To systemy graja.

W zalezrznosci od systeomow gral on bardzo roznie. Raz nawet mulil :) Choc zaznaczam, ze to doskonaly kabelek.

Czasem ma mase czasem jej nie ma. Czasem jest bardzo precezyjny czasem ma problemy z przestrzenia. Czasem jasny, czasem nie. Itp.

Ale zawsze zalezy to od reszty systemu.

I to jest jego plus. Jak zreszta wiekszosci innych dobrych kabli w podobnej cenie.

Pozrawiam

larson3, 31 Maj 2006, 19:55

>Panowie! Co wy?!

>Sluchalem czesto tego kabla u naszego forumowego kolegi gdzie byl nie do pobicia :) i w innych

>systemach. I jedna rzecz wam przypomne. To systemy graja.

>W zalezrznosci od systeomow gral on bardzo roznie. Raz nawet mulil :) Choc zaznaczam, ze to

>doskonaly kabelek.

Bajek z masą to Ty nie opowiadaj:):):)

Jest dobry, ale nic poza tym. Gdyby mu dodac wypełnienia, to i jego przejrzystosc już nie byłaby taka:):)

Ten kabelek może oczarować podbarwione systemy, którym brakuje kontroli i szybkości oraz mają kłopoty z naturalna przejrzystością (nie mylić z ostrością).

Do hi-endu to mu brakuje :):) Równiez uważam, że nie jest wart 1000zł !!!

Cena 200$, która obowiązuje poza Polską jest górną granicą jego wartości.

AMEN!

Nie czaruje. Wypelnienie w systemie w ktorym go sluchalem mial jak "boniedydy"! :)

Nawet lepsze niz Audioquest Panther ktorego kupilem.

Dlatego tym bardziej twierdze, ze to systemy graja. Co do watrosci jakosc/cena, hm... jest wart 1000zl w systemach ktore odsluchiwalem :)

pwit1, 1 Cze 2006, 23:55

>--> robtango, Zydelek

>Nie sposób się nie zgodzić, tyle, że z tego co mi się wydaje to taki np. Kondo Ksl-lp to marne 3000$

>za 1m.

A HDSE $200 za 1m :))))).

Trudno ażeby był tak dobry jak Kondo za 3 tyśki $:-)))

Pozdrawiam

Sory za dobitność mojej wypowiedzi ale powiedziałem to dlatego ,że ten kabel gra naprawdę kiepsko i przy wielu innych znanych mi kablach cyfrowych to żadna rewelacja.Nie jest to żaden Hi-end jak niektórzy o nim tak sadzą.

>robtango

Jeśli cyfrówka HDXV jest gównem to które kable za 550zł są tak dobre ? Może podzielisz się doświadczeniem?

Pytam bez żadnej zgryżliwosci , posiadam Stereovoxa analogowego i cyfrowego.

HDSE nie ma już w cenniku polskiego dystrybutora,wydaje mi się,że jego miejsce wszedł model o nazwie Vespa.

STEREOVOX

HDXV digital and video cable 1.0m.

$ 140

HDXV add 0,5m

$ 50

X-Ray 110 HDX2 digital AES/EBU 1.0 m

$ 470

X-Ray 110 HDX2 add 0.5 m

$ 140

Vespa RCA interconnect 1.0 m

$ 340

Vespa add 0.5 m

$ 70

Colibri-R RCA interconnect 1.0 m

$ 740

Colibri-R add 0.5 m

$ 140

Colibri-X XLR interconnect 1.0 m

$ 740

Colibri-X add 0.5 m.

$ 140

Firebird speaker cable 1.0m

$ 400

Firebird HDLS add 0,5m

$ 140

HDJC loudspeaker jumper cable

$ 140

SEI-600s RCA single jacket intercon. 1.0m

$ 950

SEI-600s add 0,5m

$ 320

SEI-600 II RCA interconnect 1.0m

$ 1910

SEI-600 II add 0,5m

$ 640

BAL-600 balanced XLR interconnect 1.0m

$ 1910

BAL-600 add 0,5m

$ 640

LSP-600c loudspeaker cable 1.0m

$ 1910

LSP-600c add 0,5m

$ 640

JC-600 loudspeaker jumper cable

$ 380

HDSE jest jeszcze dostępny tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Długość jakaś dziwna (3.0 m...) ale cena OK. Zgadzam się z Zorro co do HDXV (choć to trochę off-topic) to znakomity kabel cyfrowy.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.