Skocz do zawartości
IGNORED

Jitter killery

josef

Rekomendowane odpowiedzi

marekzawa=>

Nie mogę mieć namieszane w ustawieniach DVD bo przetestowałem 2 DVD i 3 inne urządzenia.

Razem 5 zabawek ! I zawsze to samo.

Testuje Accu DP-500 w pętli i GDL nie rob i na nim wrażenia .

Zysk jest tylko przy mydelniczce .

Jak kiedyś kupowałem dla siebie GDL, to facet coś mi klarował, że ten egzemplarz miał upgrade aby akceptować sygnał o wyższej częstotliwości ... tylko teraz już nie pamiętam, czy miało to być 48 czy 96kHz ? Ale chyba właśnie 48kHz.

Z tego wniosek, że muszą być przynajmniej dwie wersje softu GDL - może masz właśnie tą starszą ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Chyba faktycznie masz GDL z softem 44.1 - mój bezbłędnie odbiera sygnał z Panasa DVD 48khz(mniej nie ma). Z tego co kiedyś czytałem ostanie modele mają nr seryjny z cyferką 5 lub 6 na końcu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Już nic nie wiem, ale po kolei.

Wczoraj zauważyłem ,ze GDL po zresetowaniu wtyczką z gniazdka ,załączył sygnał 48kHz,

ale tak jak pisałem przerywał mój przetwornik - bardzo szybko włączał i wyłączał i ogólnie kicha.

Idąc wczoraj spać wyłączyłem wtyczkę z gniazdka.

Rano zanim cokolwiek zrobiłem przy GDL, wpierw odłączyłem Squeezeboxa,

potem dopiero podłączyłem tuner na BNC ( mam przejściówkę na RCA ;-)

i GDL zaskoczył wyświetlił z prawej strony na moment 48kHz ,po chwili ta informacja znikła ,

ale przetwornik zaskoczył bez problemu i gra - nie przerywa !!! ;-)

Po chwili podłączyłem DVD Pioniera po optyku i hula tak samo .

Teraz boję się Squeezeboxa podłączyć !!!!!!!!!!?? ;-)

Proszę mądrzejszych o wytłumaczenie tego zjawiska ?

Co jest grane ???????????

Pograł z ok godziny ,było wszystko ok.przełączałem DVD i tuner radiowy.

Do czasu gdy wsadziłem do DVD koncert D.Krall i zaczęły się schody............. ;-( Przerywać zaczęło ...

To samo przetwornik łapie ,ale tnie się..............

To dlaczego przez pok. godzinę było ok. !!?

xniwax, 16 Gru 2008, 00:43

>Z tego co kiedyś czytałem ostanie modele mają nr seryjny z cyferką 5 lub 6 na końcu.

Nieprawda. Ostatnia wersja z ostatnim softem miała ostatnią cyfrę 8 oraz metalowy pilot.

Zapytania o taki model pojawiają się w WANTED na agonie.

tungsol

Być może, a ten metalowy pilot to uniwersalny czy tylko do obsługi GDL?

Na jakims forum wdziałem tez zdjecie z zielonym wyswietlaczem - były takie?

Może ktoś wstawił jakiś filtr optyczny - wtedy można otrzymać inny kolor.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak wiem

Chodziło mi oto czy ten matalowy również obsługuje inne urządzenia Genesis czy jest tylko i wyłacznie do bsługi GDL? Z ciekawości pytam.

Elberoth, 17 Gru 2008, 14:01

>Może ktoś wstawił jakiś filtr optyczny - wtedy można otrzymać inny kolor.

Być może, widziałem z zielonym wyswietlaczem w srebrnej i czarnej obudowie.

W przyszłym roku ma być Digital Lens 2. Projektuje go Paul McGovan (PS Audio), ten sam który zaprojektował oryginalnego DL dla Genesisa.

DL2 będzie obsługiwał wyższe częstotliwości próbkowania, jak również posiadał wejście USB. Ma pojawić się na początku 2009, obecnie jest już w fazie testów.

Możecie podać jakieś konkretne dobre DAC z dobrą lub b.dobrą regulowanym wyjściem do bezposredniego napędzenia końcówki. Mogą byc historyczne.

Elberoth, 17 Gru 2008, 15:39

>W przyszłym roku ma być Digital Lens 2. Projektuje go Paul McGovan (PS Audio), ten sam który

>zaprojektował oryginalnego DL dla Genesisa.

>

>DL2 będzie obsługiwał wyższe częstotliwości próbkowania, jak również posiadał wejście USB. Ma

>pojawić się na początku 2009, obecnie jest już w fazie testów.

Na takie urzadzenie czeka wiele osób. Bedzie mozna się powaznie zastanowic nad polaczeniem PC>DAC,

eliminujac polsrodki. Pewien "praktykujacy i slyszacy" znajomy zachecal mnie do uzycia Off Ramp Turbo 2. Mialem watpliwosci :/ Jak widac lepiej poczekac. Znajac mozliwosci i budowe GDL, to GDL2 moze nieźle namieszac w tym swiatku :)

Benchmark, Audio Aero Prima DAC (to samo co Capitole CD, tylko sam DAC i pre), BelCanto DAC3.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.