Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha ax 590 czy Marantz pm 62

wiktor_pe

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy, czy mogę liczyć na Waszą pomoc ? Który wzmacniacz wybrać z ww. ? Wzmak na chwilę obecną będzie pracował z Altusami 75.

Chyba, że może polecacie coś innego do kwoty 500 pln (ale koniecznie sprzęt do którego jest pilot, pracuje z pilota).

Przy okazji czy odczuje różnice w dźwięku pomiędzy ww wzmakami a amplitunerem w trybie stereo do kwoty 500 pln, np. Yamaxa Rx V459?

Dzięki!

https://www.audiostereo.pl/topic/143811-yamaha-ax-590-czy-marantz-pm-62/

Radzilbym Tobie najpierw zakupić dobrej jakości kolumny, a następnie wziąć się za dobór wzmacniacza do kolumn. Altusy sprzedaj, bo dobrego dźwięku z nich nie uzyskasz. Jak je dobrze opchniesz to 500 za nie dostaniesz. Więc miałbyś kaskę na kolumny no i wzmak. 

Powiem Ci tak, jeśli wzmacniacz kosztuje tyle samo co amplituner to zapewne wzmacniacz będzie lepszy dźwiękowo od amplitunera. Amplituner by dorównać dźwiękiem do wzmacniacza , kosztowałby 2x więcej. Więc tylko wzmak wchodzi w grę ?

Nie tylko; amplitunery stereo też weź pod uwagę, ale tak, jak pisze Bukaj wielokanałowe

graty do stereo za bardzo się nie nadają. Bywają jednak wyjątki, albo różne wymagania ? 

Jedno pewne; ani basu w Altusach nie uporządkujesz ani nie poprawisz pasma od góry.

Wiem, co piszę, bo to były pierwsze moje poważne kolumny .. i pierwsze zmodernizowane.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Panowie, Altusy mam aktualnie w domu i oczywiście po lecie będzie ich wymiana, jednak póki co nie chcę ich sprzedawać, bo zotane bez głośników i bez wzmaka.

Dlatego tez zaczynam od wzmaka, aby w ogóle coś grało w domu. 

I tu ponawiam pytanie jak w temacie co do wyboru wzmacniacza w określonej kwocie.

Również zainteresowałem się wzmacniaczem stereo (nie AV) i pytanie czy ampli stereo gra na równi ze wzmacniaczem w podobnym przedziale cenowym, bo wielokanałowy to rozumiem, że w odsłuchu stereo będzie odbiegał od ampli stereo/wzmaka?

Pozdr! 

Lepsze od wielu wzmacniaczy stereo i ze zdalnym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jak musi być Yamaha, to też jest:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten bywa z pilotem ale tylko włącz wyłącz i regulacja głośności.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj, ludzie, co za bzdury piszecie? W 90% przypadków współczesne (a nawet nastoletnie) amplitunery od wzmacniaczy bedacych na równoległych półkach jakościowych danej firmy różnią się wyświetlaczem i paroma przyciskami więcej na przedzie i kompletnym modułem radiowym w formie puszki wielkości połowy paczki papierosów z gniazdem antenowym. 

Trudno tu mówić o jakichkolwiek różnicach w jakości dźwięku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.