Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Spacejack- mala korekta do podsumowania zamowienia ktore zrobiles, chyba sie pomyliles gdyz sa tam 4 szt Scan-Speak 21W/8555-00a powinno byc 21W/8555-01 x 2szt i 21W/8555-00 x 2szt

Mysle, ze najlepiej zaczac od napisania do Rolpha, aby przyslal wykaz wszystkich producentow i modeli glosnikow wraz z podstawowymi cenami (bez rabatu, VATu i kosztow przesylki) jakie mozna u niego zamowic.

Taki wykaz ulatwi wszystkim wybor modeli.

Co do wielkosci rabatu w zaleznosci od ilosci zamowionych glosnikow, to wyzej w tym watku bylo podane, przy ilu glosnikach ile procent. Zreszta we wlasnym zakresie rowniez pytalem Rolpha o rabaty i koszty przesylki.

Co do wielkosci rabatu w zaleznasci od ilosci glosnikow, to odpowiedz byla taka:

10 pieces gives 10% discount,

25 pieces gives 15% discount &

50 pieces gives 20% discount on Vifa & Scan-Speak.

(takie rabaty na Vife i Scan-Speak - na innych producentow mniejsze i tez sa w tym watku podane gdzies wyzej)

A co do kosztow przesylki w zaleznosci od ilosci paczek i ich maksymalnej wagi, to odpowiadz byla taka:

1 parcel is Euro 50,00 (max 30kg)

2 parcels is Euro 85,00 (max 60kg)

3 parcels is Euro 120,00 (max 90kg)

Best regards,

Rolph

Majac taki wykaz - o ktorym pisalem - kazdy zainteresowany moglby sie indywidualnie zorientowac czy Rolph w ogole prowadzi interesujace go modele i ile miej wiecej beda kosztowac jego glosniki, przy zalozeniu, ze zamowienie bedzie wyslane dopiero wowczas, jak uzbiera sie ilosc glosnikow pozwalajaca na uzyskanie maksymalnej znizki. Trzeba jeszcze doliczyc 19% VAT, koszt przelewu EUR, koszt wysylki do poszczegolnych odbiorcow na terenie Polski. Najtrudniej bedzie przewidziec cene EUR w dniu zakupu. Ta sie moze diametralnie zmienic i to z dnia na dzien (czasem wystarczy jakas niefortunna wypowiedz polityka). Dla bezpieczenstwa - w okresie, zanim pieniadze dotra do "Spacejack"- lepiej przyjac cene wyraznie wyzsza, aby pozniej nie bylo takiej sytuacji, ze trzeba bedzie ponownie dosylac mu jakies kwoty. A jak okaze sie, ze cena EUR sie nie zmienila, a nawet spadla, to jesli "Spacejack-owi" zostanie pare zlotych, to mysle, ze za tyle pracy i poswieconego czasu - cos nalezy mu sie. Kazdy moze wyobrazic sobie ile pracy i czasu poswiecil "Kaszio".

Mysle, ze w tej chwili indywidualne pytania o cene konkretnych modeli (niektorzy by chcieli nawet znac dokladne koszty) nie maja wiekszego sensu. "Spacejack" tez przeciez nie bedzie co chwile pytal Rolpha o ceny konkretnych modeli, bo co jakis czas pojawia sie wpis: Ile bedzie to czy tamto kosztowalo.

Sadze wiec, ze moja propozycja bedzie dobrym rozwiazaniem i kazdy chociaz orientacyjnie samodzielnie zorientuje sie, co do wlasnych kosztow. Dobrze byloby to zrobic, aby niektorzy nie byli pozniej rozczarowani co do ostatecznych kosztow, bo jesli desponuja np. tylko okreslona maksymalna kwota, co co wtedy, jesli wyjdzie wiecej. Lepiej od razu sobie przekalkulowac.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Lutek bardzo dobrze prawi.

Moreli mdt29 jeszcze nie mam i nie wiem kidy powinny byc. Wiec spokojnie czekamy tak jak napisal Rolph zeby sie nie martwic.

Przy duzym zamowieniu dla orientacji podam ze koszt scana 2010 szt. 2 to dokladnie 350 pln wiec tak jak jedna szt. u naszego dystrybutora. Wiec policzcie sobie sami jak to moze wychodzc. Napewno najwiecej zyskuja Ci ktorzy biora vifa/scan.

Jacek 10 prosze o kontakt bo jutro mam zabrac te 2 scany dla Ciebie a moj znajomy powinien je Tobie podzycic do sklepu.

Napisz czy jestes zainteresowany.

->Lutek

W swietle tego co piszesz, wyglada na to ze rozsadnie bedzie najpierw poprosic o ceny bazowe. Napisze do audiocomponents jutro z taka prosba. Odpowiedz udostepnie wszystkim tak aby mozna sie zapoznac.

Rozumiem ze duza czesc z was jest gotowa poczekac jeszcze 2-3 tygodnie a to pewnie oznacza koniec miesiaca (wyplaty). Mysle ze po ustaleniu ceny bedzie sie nam latwiej zdeklarowac. Wtedy zobaczymy co dalej. Jesli chodzi o mnie to jestem gotow w kazdej chwili.

A ja to bym proponował, by WSZYSCY czytający ten wątek dystrybutorzy głośników w Polsce, śmiało się tu podpięli i wtedy - być może - ceny Ralph zaproponowałby jeszcze niższe(?)

A i u naszych redystrybutorów po zakupie tutaj, zapewne ceny głośników spadłyby - hehe - na łeb, szyję. Już to widzę ;)

* * *

Problem zasadniczo widzę jeden: jak nie ma działkowania po drodze i niewielu na tym zarabia, to nie ma interesu. Prawda to stara jak świat.

Pozdr.

>Spacejack

Jak bedziesz pisal do Rolpha, to nie zapomnij poprosic go aby podal Ci wykaz wszystkich producentow i modeli jakie prowadzi. Oczywiscie - tak jak napisalem wczesniej - z cenami.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Info o brakujacych morelach mdt29.

Rolph napisal ze zaginione w akcji morelki beda u mnie w Wawie kolo 20 marca. No musimy troche poczekac.

Ale jak sie dluzej czeka to wieksza przyjemnosc potem :)))))))))

Wysylam zaraz jak tylko dostane do Gnakeda, crossovera.

Magazynier jestes z Wawy wiec pewnie odbierzesz sam. A moje zostaja u mnie.

I w taki sposob pozbede sie wszystkich glosniczkow.

Z największą przyjemnością przybęde osobiście do Szanownego Kolegi Organizatora, uscisnę i jego zacną dłoń i podziękuje w imieniu swoim oraz Rodziny za trud jaki wyżej wymieniony włożył w przygotowanie całego Przedsięwzięcia :)

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Dzieki.

Ja dostalem od Maxianna projekt zwrotnicy .

Wstepnie zaczne od tego a w razie gdybyscie mieli jakies uwagi to chetnie poslucham.

Morel mdt29 ciety 3 rzedem. Skrzynki juz prawie ukonczone. Zaraz postaram sie wstawic

[obrazekLUKASZ-276932_1.JPG]

post-214-100009241 1170265472_thumb.JPG

Gość kaszio

(Konto usunięte)

A oto moje skrzyneczki. Jeszcze glosniki terminal , bass reflex zwrotnica i bedzie dobrze.

Jak uwazacie gdzie dac bass reflex z przodu kolumny czy z tylu. Kolumny maja stac ok. 15 cm od tylnej sciany.

[obrazekLUKASZ-276939_1.JPG] [obrazekLUKASZ-276939_2.JPG] [obrazekLUKASZ-276939_3.JPG]

post-214-100009238 1170265478_thumb.JPG

post-214-100009239 1170265476_thumb.JPG

post-214-100009240 1170265474_thumb.JPG

>kaszio

Dzięki za info.

Dopiero zaczynam zabawę z kolumnami więc raczej nasłuchuję niż doradzam.

Moje mw144 zainstaluję do quarter tl z wydechem do dołu.Oryginalny układ

oparty na mw144 i mdt33 , zwrotka to tylko kondensator .

Czy rzeczywiście mw144 przyszły jako parowane?

Chciałbym zamówić Peerleessa SLS-10 2szt. Podajcie jaka by była cena i do kogo podesłać zamówienie. Ponieważ mają to być do kolumny trójdrożnej co proponujecie na wysokotonowce i średniaki.

Dopisalem/zaktualizowalem zamowienia nastepujacych osob:

advocat

EZO

McGyver

Krzysztof_S

awaria

->szydlo_l - poprawilem wpis/symbole glosnikow, dzieki!

Co do zamowienia, to czekam na ceny od Rolph'a. Czesc juz mam - sa umieszczone na stronie.

Mam prosbe do wszytskich zamiawiajacych. Czy mozecie mi podac wagi glosnikow ktore zamawiacie.

Beda mi potrzebne do zweryfikowania i podzialu kosztow przesylki.

Wstawilem wagi glosnikow Scan-Speak, ale potrzebuje danych dla reszty.

To co juz mam mozecie sprawdzic na stronie.

=>Spacejacek

zgodnie , z tym co podaje amerykański PartseXpress - 1 szt XT 19TD waży 1 funt czyli w przybliżeniu 0,5 kg

tak więc dwa XT19TD to ok 1 kg + załóżmy , że 0,5 kg na opakowanie

P.S.

Mmam nadzieję , że dostałeś mój e-mail , ściągni z tej strony plik o Proac 2,5 i poczytaj

Pozdrowienia

dodo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.