Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

> The shippingcosts will be appr. Euro 250,- (+vat,) this due to the

> fact that we'll have to send it as a europallet.

>

> Looking at your order i can tell you that most loudspeakers are

> on stock.

> The M18WH08 we have not enough, but we expect a delivery

> in the first week of september.

> Some missing Seas KT28F are also expected in the first week of september,

Witam

> McGyver - pytanie o VIFY M18WH :

Czy mam rozumieć , że wcale ich nie ma ,czy tylko brakuje do pełnego stanu z zamówienia ?

Pytam z niepokojem ,ponieważ już od 2 tygodni jestem bez jakichkolwiek kolumn w domu i czekam jak na szpilkach.

Paczki czekają już tylko na lakier bezbarwny i ... midwoofery.

Jeżeli więc chociaż część w.wym głośniczków byłaby dostępna szybciej , proszę uwzględnij mnie wcześniej na te 2 szt.

Jeśli nie ma ich wogóle na magazynie , trudno , będę musiał jeszcze kilka tygodni wytrzymać tę paskudną ciszę :(

( Na żonę jakoś żaden pilot nie działa ;)

Pozdrawiam

Witajcie,

Jesli mówimy o sprawiedliwym podziale kosztów transportu, to koszt transportu przypadajacy na woofer powinien być przynajmniej dwa razy większy niż na tweeter bez wzgledu na wartosć woofera czy tweetera. Koszty transportu zalezą od wagi i wielkości a nie od wartości głosnika. Gdyby zamówic tweetery oddzielnie transport byłby tańszy.

Proponuje procedurę

K1 = ilość wooferów * 2

K2 = Ilośc tweeterów

Kjedn = 250 / (k1+k2)

i teraz dopiero każdemu wg zamówionych głosników.

Jeśli ktoś zamówił 3 woofery i jeden tweeter = = 3 woofery *2 + 1 tweeter = 7 jednostek kosztowych

pozdrawiam Moshe.

Jeżeli chodzi o podział kosztów, to ja przyjmuję bez szemrania to co pasuje organizatorowi :) Najważniejsze, że chce mu się tym zająć. Ja sobie nie wyobrażam zbierania kilku tysięcy euro, przepakowywania ćwierć tony głośników, dzielenia tego wszystkiego.

Co do pominięcia wartości przy podziale - też nie jest to jednoznaczne, bo znowu im mniejsza wartość głośników, tym bardziej koszty wysyłek wpływają na opłacalność zakupu.

>adse

Zgadza sie.Koszt głośników jest istotny.

W zasadzie 5%rabat za wpłatę z góry, powinien pokryć koszt transportu.

Tylko koszt transportu ,jakoś rośnie u Rolpha, nie proporcjonalnie do wagi głośników.

>>LUDZIE!!!

Nie denerwujcie proszę organizatora niejednoznacznymi komentarzami, bo się chłop zniechęci i następnym razem się już nie podejmie. Sam chciałbym jeszcze coś zamówić na jesieni, a nie mam ani czasu, ani możliwości do pilotowania takiego zamówienia.

Pozdrawiam uczestników.

Lista zamówień na tę turę chyba zakończona, więc mam pytanko z innej beczki.

Na początku tego wątku w zamówieniu Kaszio popularne z wysokotonówek były Morele MDT29. Teraz jakby większą popularność wśród niedrogich a przyzwoitych kopułek zdobyły Seasy KT28F.

Ciekawy jestem dlaczego ten wybór zrobił się popularniejszy u zamawiających, mimo, że Morele staniały trochę od ostatniego zamówienia.

Witajcie,

Wielka chwała McGyverowi za zajmowanie sie tym zamówieniem.

Moja uwaga dotyczaca podziału kosztów transportu nie ma nic wspólnego z organizatorem, czyli McGyverem.

Nie ma na celu też denerwowania kogokolwiek, a w szczególności zapracowanego McGyvera.

Ona dotyczy wszystkich. Dlaczego odnosicie ja do organizatora czyli McGyvera. Odnoście ja do siebie.

Mozemy w nagrodę zapłacic McGayverowi transport jego głosników i już, czyli podzielic koszty transportu bez McGyvera, ale dla reszty uczestników tez potrzebna jest jakas procedura.

O.K. można dołaczyć tez wartość głosników. Np 100 EUR wg wartości a 150 wg schematu, który napisałem wczesniej.

Tak czy inaczej, jakś trzeba ... a moze McGyver wymyśli cos jeszcze lepszego, zobaczymy.

It was just proposal.

pozdrawiam Moshe.

Moshe, nie pierwsze to zamówienie, więc w pewnym sensie temat jest dawno rozpracowany.

Generalnie o szczególach zawsze decyduje organizator, na podstawie trzech głównych czynników:

1) żeby mu było możliwie wygodnie liczyć;

2) żeby nie dopłacał do interesu;

3) żeby wg niego było w jak najuczciwiej

A reszta się dostosowuje, choć czasem zdarzają się tacy co marudzą ;)

Mój wpis nie dotyczył nikogo konkretnego. Po prostu odniosłem wrażenie, że zaczyna się jakiś ferment, który może wpłynąć na decyzję co do organizacji przyszłych zamówień, stąd mój apel o rozwagę i opamiętanie. Tak jak napisał adse to organizator dyktuje warunki, tak żeby było dla niego jak najdogodniej i niewiele jest miejsca na demokrację :)) bo to on ponosi cały ciężar takiego zamówienia.

Co do wysokotonówek Seasa to nie dziwi mnie ich rosnąca popularność, to dobrze brzmiące głośniki, a za tę cenę rewelacyjne, wiem bo sam mam ich parkę :))

Czyli czekamy na te Vify M18WH i wysokotonówki Seasa ?

Co do noszenia głosników to mogę Ci pomóc MG jak zadzwonisz ok 1h przed przyjazdem kuriera....

A nie ma na świecie innych sklepów inetowych podobnych do Audiocomponents ?

>>Pawel S, C165/4 JEST KOSZTUJE 30.69.

NDT53 JEST TYLKO 8 OHM,katalogowy jest tylko 8 ohm. 4 ohmowy to głośnik nietypowy i nie jest dostępny. Wywalam go z zamówienia. Możesz jeszcze wziąć ten 8ohm jeżeli dzisiaj potwierdzisz. Czekam na decyzję.

> the NDT53/4 is not a stock-type, the 8 Ohm version however is

> normally on stock. The price 15.20*0.85*1.19*0.95=14.61

>

> Your price of the C165IP/4 is 30.69 (incl. tax etc.)

>

> Best regards,

> Rolph

witam

Rolph podal mi takie ceny

822007 Resolution 10" 78.53

822008 Resolution 12" 94.24

811434 NDT-53/4 15.20

811435 NDT-53/8 15.20

830239 C165IP/4 27.15

podal je cos na poczatku wakacji

Ceny bez vat'u oczywiscie

NDT-53 moze byc 8ohm

tylko mi powiedz czy jak podlacze NDT-53 razem z C165IP to bedzie jakas roznica w efektywnosci NDT w porownaniu gdyby to byla wersja 4 ohm'owa??

ktora Vife wpisales??

chcialem 2*DX25TG 8ohm ale prawdopodobnie takiej nie ma

wiec wezme 2*D27TG-05

Pawel S

cos zabardzo marudzisz .

czas na decyzje byl dos dawno temu i spowalniasz cala akcje,zdecyduj sie a nie pytaj co bedzie lepsze co gorsze .na to kadzy mial naprawde sporo czasu.!!!

1. McGyver - jak wyżej POTWIERDZONE

2. Pietro4 Vifa M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

3. Adse Vifa M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

4. Jaro444 Seas KT28F sztuk 2 POTWIERDZONE

5. Tdrozd Morel MDT29 sztuk 2 POTWIERDZONE

peerles xls 12 i do niego membrana bierna

6. Richie Vifa M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

Vifa D26TG05 szuk 2 POTWIERDZONE

7. JFSebastian ScanSpeak 18W8542 sztuk 2 POTWIERDZONE

8. Pawel S Resolution 10 822007 sztuk 3 POTWIERDZONE

Peerless SLS-12 830669 1szt. POTWIERDZONE

811435 NDT-53/8 sztuk4 POTWIERDZONE

830239 C165IP/4 sztuk 2 POTWIERDZONE

Vifa D27TG05 sztuk 2 POTWIERDZONE

9. Hornet SLS-263 (830668) sztuk 2 POTWIERDZONE

10. msfalcon Vifa M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

Vifa DX25TG05/04 sztuk 2 POTWIERDZONE

11. WOJMOL seas KT28f sztuk 2 POTWIERDZONE

Vifa M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

12. koloom Vifa M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

Vifa PL27TG-35 sztuk 2 POTWIERDZONE

13. salmo Vifa M18 WH sztuk 4 POTWIERDZONE

14. jacbl Vifa M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

Vifa D25AG05 sztuk2 POTWIERDZONE

15. Moshe Seas KT27F sztuk 2 POTWIERDZONE

16. friday Vifa M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

17. Awaria M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

Seas KT28F sztuk 2 POTWIERDZONE

18. Adam J. Vifa M18WH sztuk 4 POTWIERDZONE

Seas 27TFFC (H881) sztuk 2 POTWIERDZONE

19. Wania Vifa M18WH sztuk 2 POTWIERDZONE

Vifa D26TG35 sztuk 2 POTWIERDZONE

20. Wojtek55 Seas KT28F sztuk 2 POTWIERDZONE

21. checkitout XT18WH-09-08 sztuk 2 POTWIERDZONE

22. ommundek Vifa M18WH-08-08 sztuk 2 POTWIERDZONE

23. PiotrekGd1 Seas Excel W18E001 sztuk 2 POTWIERDZONE

24. freudiana Peerless SLS-263 (830668) sztuk 2 POTWIERDZONE

Więcej w zamówieniu mieszał nie będę, ja czekam, ludzie czekają, a głośniki leżą. Euro nie spada. Na podstawie tej listy bedę wyliczał.

Ponieważ przesylka zależy od wagi a nie od warości,więc ustaliłem następująco :

-wysokotonowe (1)jednostka kosztowa

-basowe 18 cm (2)jednostki kosztowe

-basowe 20 cm (3)jednostki kosztowe

-basowe 25 cm (4)jednostki kosztowe

-basowe 30 cm (5)jenostek kosztowych

Uwaga:Głośniki-scan speak 8542,seas E 001,XLS 290g.liczymy (3)jednostki kosztowe,zaliczyłem je do tej właśnie wagi.

(1)jednostka kosztowa =1,841 euro.

Pamiętajcie!jeżeli ktoś zrezygnuje z zamówienia będę musiał ponownie przeliczyć koszty przesyłki i będą korekty! Opóźni to dodatkowo realizację zamówienia, czego każdy chyba chciałby uniknąć. Myślę że są tu odpowiedzialni ludzie. Każdy może sobie sam wyliczyć koszt zamawianych głośników,oczywiście każdemu wyliczę i prześlę mailem. Nr.konta oczywiście podany będzie tylko na maila!

RABATY:

vifa/scan speak -20%

peerless -15%

seas/morel/eton -5%

Przykład dla 1 szt. M18WH:

38,96 euro(cena głośnika)x0,80(rabat za firmę)x1,19(vat)x0,95(rabat za przedpłatę)=35,24 euro(cena głośnika po rabacie)+2(jednostki kosztowe)x1,841 euro(koszt przesyłki)=38,922euro x 4,25(kurs euro)=165,42 zł.

KAŻDA OSOBA DOLICZA 1 EUR (koszt przelewu)czyli 4,25 zł. od osoby !a nie od ilości zamawianych głośników.Przelewając pieniądze piszecie-opłata tytułem:"zamówienie w audiocomponents" i nick forumowy.

Uwaga :walutę euro liczę po 4,25,nieco wyżej niż w kantorach,lecz musze pod uwagę wziąć koszt przewalutowania złotowki,a w bankach kurs ten jest nieco wyższy niż w kantorach.

Ja także popieram taki podział.

A ponadto chciałem zapytać, czy ktoś z zamawiających jest także z Krakowa? Może lepiej (taniej) byłoby wysłać głośniki "krakowskie" już od McGyver w jednej przesyłce. Jakby kogoś interesowało takie rozwiązanie, to piszcie na maila (w o mnie), żeby tutaj nie śmiecić, a po uzgodnieniu, na forum zamieścilibyśmy końcową decyzję dla McGyvera.

Witam

Ponieważ Wojmol zrezygnował z zamówienia nastąpi kolejne opóźnienie, bo wszystko trzeba ponownie przeliczyć. A było tyle czasu na podjęcie decyzji...

No chyba mnie trafi

Nie kumam po co się komuś zawraca głowę i miesza wszystkim szyki

Może niektórzy z niecierpliwością czekają na przetworniki bo nie mają czego słuchać ...

:(

Moja wina,przyznaję, że zawaliłem sprawę!

Przepraszam wszyskich zainteresowanych!

Może zgłosi się ktoś chętny na moje miejsce i nie trzeba będzie zmieniać kalkulacji!

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.

wojmol

McGyver:

Odbija mi maile do Ciebie, które wysyłałem z potwierdzeniem, więc potwierdziłem swojego SS 9500 1 szt na postem na forum ale nie widzę siebie na liście. Potwierdzam jeszcze raz, czy mógłbyś mnie proszę ponownie przywrócić do listy zamawiających ?

PawelP

Witam

sorki za to zamieszanie ale nie mam doswiadczenia z tymi glosnikami i nie wiedzialem ktore wybrac

McGyver przeslij mi nr konta i dokladne wyliczenia jaka kwote mam wplacic - zebym sie sam nie pomylil

wlicz oczywiscie koszt przesylki do mnie - nie chce mi sie placic przy odbiorze przesylki

nie lepiej byloby gdyby wplacac w EURO - uniknolbys klopotow

tdrozd, a co ja mam powiedziec jezeli mam chyba najciezsza przesylke

jezeli dobrze policzylem to mam do zaplaty ok 200PLN!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.