Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do 3500zl

bolek1

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich serdecznie

no i wszystkiego naj w nowym roku

jak powyzej poszukuje wzmacniacza do 3500 zl

musi grac na razie z danami 509 w 26m2

pokoj wysoki 3,20

malo zagracony

zrodlo denon 755ar pewnie do wymiany

dziekuje bardzo za rady

pewnie najpierw poslucham

kable glosnikowe xlo pro600

https://www.audiostereo.pl/topic/14454-wzmacniacz-do-3500zl/

Myśle, że przed zakupem należało by posłuchać NADa C372 - jakość cena na 6 gwiazdek (ale nie słuchałem propozycja gazety HI-FI) - ja mam C320 bee o wiele niższa pułka - ale ja nie miałem aż 3500 na wzmacniacz, zazwyczaj jest tak, że NAD z jakością, oraz dźwiękiem w danej cenie nie ma w pośród konkurencji sobie równych. Mam do niego test (na płycie moge przesłać na skrzynke plik w pdf) a tak wygląda końcowa ocena

Wykonanie i komponenty:

Dobre, a miejscami bardzo dobre elementy pasywne,

pomys³owa sekcja przedwzmacniacza. Wyj¹tkowo

dobry zasilacz z osobn¹ sekcj¹ napiêciow¹.

Laboratorium:

W tej klasie cenowej moc wprost monstrualna – ale to

tylko jedna z wielu zalet tego urz¹dzenia.

ocena bardzo dobra+

Brzmienie:

Dok³adny rysunek instrumentów, wyrazista góra, potêga

basu. Dok³adna scena dŸwiêkowa.

Exposure 2010, z dopiskiem "S" jest to chyba ulepszona wersja - wedle prasy angielskiej bierze NAD 372 w cuglach, widziałem, że dostępny z drugiej ręki, chyba nawet ktoś z forumowiczów sprzedaje, nowy to chyba ok. 4000, chyba trochę więcej niż NAD

moim zdaniem Exposure ma fajniesze maniery i barwę niż NAD, nawiasem mówiąc jest też ładniejszy

w hi-fi choice robiącym ślepe testy odsłuchowe wygrał grupę do 1000 funciaków w cenie 600 funciaków - wśród 6 innych wzmaków

jest tam best buyem, równo z nim przyszedł Electrocompaniet 3 za 999 (u nas jest pow 7k), nawiasem mówiąc nad 372 tam startujący został skopany niemiłosiernie, dali mu tylko 70 % jakości dźwięku, co z kolei nie zgadza się z tonem rodzimej prasy, która pieje z zachwytu

stąd moja podpowiedź, że może warto posłuchać, sam niestety nie słuchalem porownawczo tych zabawek i nie wiem kto ma rację

sprawa nie jest prosta

znaczy sie proste jest to ze obecnie posiadam hi amplituner 3802

jak dla mnie gra miodzio ale chce sie wiecej .......slyszalem ze to choroba............

kino musi zostac -zona-

a ja stereo preferuje zreszta pod stereo poczatkowo kupowany byl obecny denon

co do kolumn mozna sie zawsze ich pozbyc

sa stosunkowo mlode roku jeszcze nie maja w momencie zakupu po odsluchach do kwoty 3500 we wrocku nic nie znalazlem a ze avance .najlepiej mi sie ich sluchalo to kupilem oto przecie chodzi

a nasz MaGyver nie byl mi forumowo znany pewnie bym sie zatroszczyl o jego finanse

dzieki za wypowiedzi

a czy cos oprocz nada jest mi ktos wstanie polecic do odsluchu?

a pewnie wazne salonik mi sie powiekszy za dwa lata na jakies 45m2

ale pewnie do tego czasu znowu bedzie jakas zmiana

tak wiec czekam na porady aczkolwiek i tak sluch zadecyduje ale na pewno zawezi to krag poszukiwań

pozdrowionka

U mnie przez ostatnie kilka lat gral Roksan Caspian Integra + koncowka mocy. Dzwiek bardzo dobry z lekka tendencja do ocieplenia jednoczesnie bardzo analityczny. Wady - wymaga niezlych kabli i dobrych kolumn. Integre mozna kupic w tej cenie. Mysle ze mimo wszystko duzo lepszy efekt w tym zestawieniu przynioslaby wymiana kolumn ..... no tak ale wzmacniacz tez by bylo warto....to juz chyba jakas choroba. Pozdrawiam. Michal

Proponuję Ci bardzo czysto i sterylnie grający wzmacniacz (pod warunkiem, że lubisz dźwięk przestrzenny poukładany, nasycony na średnicy, otwarty i z dużą ilością detali) który notabene sam posiadam a mianowicie YBA Integre - gwarantuję Ci, że się nie zawiedziesz a przy okazji powinieneś się zmieścić w budżecie (sprzęt z drugiej ręki). To co ten wzmacniacz potrafi przechodzi ludzkie pojęcie, absolutnie fenomenalna konstrukcja pod każdym względem. Naprawdę polecam z resztą nie tylko ja. Są tylko dwie niewiadome: "primo" - nie wiem, jak zagrałby w zestawieniu z Avance, "primo ultimo" - nie wiem, czy znajdziesz kogoś kto będzie chciał Ci go sprzedać bo to żadkość u nas, ale szukaj a znajdziesz zapewne już to słyszałeś. Pozdrawiam i życze udanego wyboru. YBA uber alles!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.