Skocz do zawartości
IGNORED

co o tym sądzicie...

marsins

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem, jestem szczęśliwym posiadaczem :) cd technics sl-ps670 i wzmaka marantz pm7000, ostatnio kupiłem interkonekt Profigolda pga4200 (lepszy chyba niż zwykły kabel) i kable głośnikowe Cordiala cls225-651, DZIĘKI Bambus za namiar !!!, jeszcze tego nie słuchałem ale teraz zastanawiam się czy ma to jakikolwiek sens,pomijając fakt że jest to najtańszy sprzęt, w zderzeniu z kolumnami :) tonsil scherzo 350 bo przypomniało mi się jak je rozkręciłem jak one wyglądają w środku, głównie chodzi mi o kable łączące głośniki ze zwrotnicą to jest po prostu porażka :) i pytanie, w końcu :), czy warto inwestować powiedzmy 100-150zł w wymiane tych kabli ??? wiem, że musze kolumny zmienić ale to dopiero prawdopodobnie po wakacjach a do tego czasu coś bym porobił :) czy taka wymiana może cokolwiek dać ??? dzięki za wpisy i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/1448-co-o-tym-s%C4%85dzicie/

Scherzo to niestety nie sš dobre kolumny-wštpię żeby wymiana kabelków cokolwiek w nich dała... Lepiej zbierać pienišzki na nowe kolumny, tym bardziej że PM 7000 to całkiem dobry wzmak.

Gość krytyk

(Konto usunięte)

OK żartowałem

mogę ci doradzić -nie wydawaj 100-150 zł na okablowanie kolumn kiepskich ,które i tak niedługo zmienisz jedyne co zyskasz to pewien rodzaj doświadczenia-ale moim zdaniem nie warto- stówka do stówki i nazbierasz na lepsze głośniki

Warto w te kolumny zainwestowac 100 zl w tym sensie ze jesli juz znajdzie sie jakis chetny na ich nabycie to spuscic cene o w/w kwote zeby sie nie rozmyslil ;-) W ostatecznosci oddac je za darmo do swietlicy w domu dziecka a w/w 100-150 zl dac na 1 rate przy zakupie nowych kolumn . Na rynku wtornym za 1000zl mozna dostac juz niezle kolumny , ktore by zagraly przyzwoicie w twoim systemie . Ale bron Boze ani zlotowki nie wydawac na modyfikacje Scherzo ;-)

Gość marsins do Troy

(Konto usunięte)

:) zapewne masz racje :) a tak poważnie jeszcze troszke po nich pojeździcie i ja już zwarjuje :) to, że to nie można nazwać kolumnami to wiem już od jakiegoś czasu :) a zwarjuje dlatego, że już nie mogę się doczekać nowego zakupu a niestety kasa trzyma i będę musiał jeszcze poczekać, ale jak to mówią im dłużej czekasz tym lepiej smakuje :) tak więc sam nie wiem, z nudów może przy nich poszperam ale nie będę oczekiwał rewelacji :))) pozdrawiam

"....tak więc sam nie wiem, z nudów może przy nich poszperam ale nie będę oczekiwał rewelacji ...." czemu nie - może jeszcze jakiś nautilus Ci z tego wyjdzie ;)

co do oczekiwania - właśnie to przeżywam - może jednak zdobędę te paradigmy monitor 3 - i to poniżej 1kzł z gwarancją :D

Gość marsins do josef

(Konto usunięte)

może, może :) a tak poważnie to Ci zazdroszcze, ale przyjdzie czas i na mnie :) a powiem szczerze że przeglądałem Twój wątek i zauważyłem, że chwalone były JPW ML610, no to weszedłem na allegro :) z ciekawości zobaczyć a tam są JPW ML710 za 900zł, wiem że model różni się cyferką a to znaczy że mogą brzmieć ZUPEŁNIE inaczej no i są to podłogowce z tego co wyczytałem, ale Ty już masz konika z tego co piszesz, tak więc powodzenia z paradigmami i rozkoszowania się muzyczką, potem tylko czekam na Twoją opinię kto wie może mi się przyda :) pozdrawiam

gdyby nie mój malutki pokoik to pewnie też bym szukał podłogowców - jednak nie ma szans - nawet żeby zainstalować sobie nieduże monitorki będę musiał nieźle pomajstrować

a zazdrościć ewentualnie będziesz mi później - oby tylko mnie ktoś nie wyprzedził - jak je zdobędę to na pewno podzielę się wrażeniami :)

• 33 lat później...
  • Redaktorzy

ML 710 zawsze byly gorsze. To jest roznica miedzy najwiekszym podstawkowcem, a najslabszym podlogowcem. Inne glosniki. Natomiast co do Tonsili, nie widze powodu zeby nie wymienic kabli wewnatrz na Cordiala. Bedzie tanio, i w srodku to samo co na zewnatrz. I a noz widelec troche sie poprawi, a ty bedziesz mial poczucie, ze zrobiles co sie dalo.

dzięki Panowie, na pewno coś pokombinuje i pewnie z Cordialami, a teraz jeszcze jedno pytanie, czy wiecie coś na temat monitorków Chario Syntar 100 bo jak zapewne wiecie są na allegro i niby są atrakcyjne cenowo no i jest 2 letnia gwarancja ??? co Wy o tym sądzicie, czy wiecie jak grają te pudełka ??? pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Witam Panów !!!

troszke się pobawiłem z tymi scherzo, wymieniłem okablowanie w środku, wydaje mi się że jest ciut ciut lepiej, ale jest jeszcze inny bajer, zawsze miałem problemy z sopranami jeżeli ktoś ma Scherzo to pewnie wie o czym mówie, najpierw wymieniłem głośniki ale nic to nie dało, praktycznie nic, DUŻO lepszy efekt dało podpięcie głośnika wysokotonowego pod średniotonowy naprawde jest to dla mnie lekko anormalne ale soprany były już praktycznie słyszalne na poziomie reszty, ale jak eksperymentować to eksperymentować więc podpiąłem je jeszcze bezpośrednio do źródła wejściowego w głośniku zakładając oczywiście jakiś kondensator w tym momęcie jego parametrów nie pamiętam, i co soprany grają naprawde jak dla mnie w porównaniu do wcześniejszych ustawień bombowo tylko założyłem juz teraz maskownice na kolumny :) do muzyki koncertowej, instrumentalnej moim zdaniem takie ustawienie oczywiście jak dla mnie jest SUPER, orginalnie głośniki wysokotonowe bardzo często mi się paliły z kondensatorem nie mam już tego problemu, jeżeli Ktoś ma takie kolumny :) co jest raczej wątpliwe to polecam się pobawić :) pozdrawiam

tak wiem :) jest to parodia kolumn, ale szczerze to brzmienie duzo bardziej mi się podoba, no chyba że słoń nadepnął mi na ucho ale nie kojarze :) naprawde jeżeli ktoś je ma tzn. scherzo i nie boi się ich rozkręcić to proponuje się pobawić WARTO, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.