Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Yamaha a-720

piszpan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem tu nowy na forum, mam prośbę o pomoc w dobraniu kolumn podłogowych do wzmacniacza Yamaha a-720, budżet do 2000zl , kolumny raczej używane bo z tego co czytam nowych za tą cenę nie kupię dobrych, pokój 18 M2, preferowany rodzaj muzyki reggae , dub, zależy mi na dobrym basie, z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/146360-kolumny-do-yamaha-a-720/

Ja używam DynaVoice df8 i jestem naprawde pod wrażeniem  jakości dźwięku do ceny . za 2.500 masz nówki df 5   . Kolumny dynamiczne łatwe do wysterowania polecam .

1* YAMAHA as2100/MATRIX mini-i pro2s 2* Sony ta f870es/xa20es/Dynavoice df8/Aim sc808 /UPS Powertecnique pro3000 1800W online, 3* Marantz/pm7200 /cd6000ose/ st7001/Mordaunt Short Avant 916i,

Ja swojego czasu mialem Dynavoice Challanger M85 i milo wspominam. Potezne kolumny i potezny dzwiek za nieduze pieniadza. U mnie napedzal je wtedy Rotel  RA-02 i nie mial z ich wysterowaniem zadnego problemu.

18 minut temu, piszpan napisał:

A co myślicie o Dali Zensor 5,? Takie powystawowe są za 2 tys 

Musiałbyś wziąć wzmacniacz i jechać do salonu posłuchać czy niskie tony z nich Ci odpowiadają. Druga sprawa, to ta Yamaha przy podłączonej tylko jednej parze kolumn ma bodajże wskazanie na 8 Ohm i na to trzeba uważać, bo przy niższych impedancjach będzie Ci się mocniej grzała (sprawdzone doświadczalnie, co prawda na 4 Ohm) przy głośnym słuchaniu, co prawda jest tam chyba zabezpieczenie (nie pamiętam, bo dawno miałem) ale po co przerywać sobie słuchanie muzyki chwilowymi przerwami, chociaż nie sądzę, żeby przy normalnych odsłuchach ono kiedykolwiek się włączyło.

9 godzin temu, piszpan napisał:

A co myślicie o Dali Zensor 5,? Takie powystawowe są za 2 tys 

Seria zensor jest wysprzedawana bo zakończona . Myślę że nie wiele drożej ustrzelisz 7 a w tej kwocie to już nie złe kolumny . Oczywiście odsłuch wskazany .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.