Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do amp marantz

dominik082

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam AMP Marantz 1509 i poszukuję do niego kolumn stereo. Pokój w jakim będzie to grało ma 5x5. Gatunek muzyki Hip-Hop, House, Trance. Obecnie mam na oku kolumny Dali zensor 7 za kwotę 2300, to jest max jaki mogę przeznaczyć na kolumny i szczerze mówiąc wolałbym troszkę mniej przeznaczyć tylko czy w tej kwocie (troszkę mniej) znajdę coś dobrego. 

https://www.audiostereo.pl/topic/147494-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-amp-marantz/

To dobre kolumny do tej muzyki i jeśli to cena za nowe, to też warto. Problemem jest amplituner, który jest bardzo kiepski do muzyki w stereo i jeśli celujesz w nowe, to raczej jesteś "skazany na te kolumny", inne rozwiązanie, to kupić tańsze używki i do tego używany subwoofer. Weź ampli pod pachę i jedź posłuchać tych kolumn, może Ci podpasują bez niczego.

To i tak nie ma się co zastanawiać, tylko jechać i posłuchać, jak Ci nie podejdą, to wtedy poszukamy coś na aukcjach. Ewentualnie coś z Pylona posłuchaj np. Pearl 25 lub 27 jako nowe.

Witam. Jeśli ten sprzęt ma być podłączony do: 

TV, Xbox, decoder. 

Ma mieć w sobie internet i Tidal. 

Nigdy nie być rozbudowany do 5.1 tylko zawsze stereo. 

Marantz1509 jest dobrym wyborem czy szukać coś lepszego jak tak to czego (mogę go jeszcze oddać. Kwota może być max do 2000zl. Chyba że wezmę na raty to kwota się zwiększy. 

Chodzi o to że ja lubię słuchać muzyki, żona oglądać filmy, dzieci grać na Xbox no i ja razem z nimi ?

Do 2k będzie ciężko o coś znacząco lepszego, jeśli ma być all in one, w granicy 2.5k można by ewentualnie odsłuchać Nad C338 ale nie wiem czy nie lepiej kupić wzmacniacz stereo z dac np. Onkyo 9150 i do tego dokupić np. Chromecast Audio. Bez odsłuchów będzie ciężko trafić w Twoje gusta ale najpierw i tak odsłuchaj swojego Marantza z powyższymi kolumnami, bo może dla Ciebie będzie to zadowalające i będzie bez kombinacji. Jakie kolumny masz obecnie podłączone?

Nie ma się czego bać, gdybym miał trzy ręce, to dałbym sobie jedną odciąć, stawiając, że Onkyo 9150 zagra z tymi Kodami lepiej niż ten Marantz z Zensor 7?, a tenże sam Onkyo z Zensor 7, to była by już poezja. Tak, jak pisałem najpierw bym odsłuchał Marantza z Zensor 7, ewentualnie z Pylonami w jakimś salonie, jeśli nie będzie odpowiadało, to wtedy zamiana Marantza na Onkyo ewentualnie Nad C338 i do tego Zensor 7 lub Pylony.

Kolumny to dokładnie kody cv52f a jeśli chodzi o to co polecasz to z tego co widzę nie ma połączenia z internetem a to dla mnie ważne. W sobotę pójdę do sklepu audiofilskiego u siebie w mieście i zapytam czy coś takiego można odsłuchać. Dziękuję za podpowiedzi. 

Cóż Ci mogę powiedzieć niż "musisz posłuchać", wiem że wiele osób go chwali i powołuje się na dobre recenzje ale dla mnie dużej/żadnej różnicy nie odczujesz w stosunku do swojego Marantza, tak jak pisałem, dla mnie np. Onkyo 9150 (ewentualnie specyficzna Yamaha A-S501) bije dźwiękowo wszystkie te all in one w kwotach do około 2.5k, jedynie Nad C338 może się podobać i ma już wbudowanego Chromecast, oczywiście mówimy o nowym sprzęcie do 2.5k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.