Skocz do zawartości
IGNORED

[PYTANIE] Yaqin MC-100B + Dali Ikon 6 MK1

dwadi

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć właśnie zmieniłem głośniki na Ikon 6 i chciałbym kupić lepsze lampy. Konfiguracja 4x KT88-98 Shuguang + 4 x raskie odpowiedniki 6sn7 + 2x 12ax7 EH (zwykłe nie Gold).

I tu pytanie czy odczuję jakąś znaczącą różnicę pomiędzy powiedzmy Shuguang Treasure a 6550 Tung-Sold.

Chciałbym też wymienić ruskie sterujące na jakieś bardziej dynamiczne, ale nie za jasne.

I na koniec odnośnie lamp na co wymienić 12ax7.

Pytanie dodatkowe poszukuję odtwarzacza z dyskiem twardy w przedziale powiedzmy 2-3 tys., który mógłbym też służyć jako odtwarzacz filmów do projektora. Zależało by mi, aby miał jakiś ekranik LCD z możliwością przeglądania biblioteki muzycznej gdy nie jest podłączony do projektora, poza tym funkcje sieciowe też mile widzialne.

Dziękuję za ewentualne rady/sugestie.

Miłego dnia

https://www.audiostereo.pl/topic/147751-pytanie-yaqin-mc-100b-dali-ikon-6-mk1/

Musiałbys poszukać w wątku upgrade yaqin mc100b, tam opisałem,  bias mam ciągle na 60.. W sumie pól roku już nie sprawdzałem, muszę zerknąć niedługo co tam się dzieje.  

Ile hipotetycznie trzeba liczyć za jakiś sensowny mod? Będę kogoś kiedyś musiał znaleźć lokalnie na Śląsku, bo mi jeden z domowników wywalił oryginalny karton od niego :/

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, dwadi napisał:

Ile hipotetycznie trzeba liczyć za jakiś sensowny mod? Będę kogoś kiedyś musiał znaleźć lokalnie na Śląsku, bo mi jeden z domowników wywalił oryginalny karton od niego ?

Priv

5 godzin temu, dwadi napisał:

Ile hipotetycznie trzeba liczyć za jakiś sensowny mod? Będę kogoś kiedyś musiał znaleźć lokalnie na Śląsku, bo mi jeden z domowników wywalił oryginalny karton od niego ?

Zapytaj w Sinusaudio , Mariusz sporo chińczyków modyfikuje , cenowo chyba okolice 2000zł - jest z Chrzanowa

300B DualMono SingleEnded by SinusAudio

13 godzin temu, dwadi napisał:

Od czasu założenia wyżej podanego wątku o modyfikacji tych wzmacniaczy przerobiłem ich 47 sztuk łącznie ze swoim egzemplarzem . W tym czasie a na podstawie swoich i właścicieli doświadczeń opracowałem standard , taki optymalny mod jakość / cena.

Tu masz zdjęcie co warto zrobić . Jak będziesz szukał kogoś kto Ci to zrobi moim zdanie warto:

- gniazda RCA dać CMC a na na nich zrobić elektroniczny selektor wejść ( specjalne przekaźniki pod tego typu zastosowanie wlutowane wprost w gniazda - jak najkrótsza droga sygnału ! )

- wymienić okablowanie sygnałowe

- ominąć przełącznik na froncie

- dobrać rezystory sprzężenia a w razie potrzeby okablowanie sprzężenia

- wymienić potencjometr od regulacji głośności

- wymienić kondensatory sprzęgające

- ominąć przełączniki trybu pracy

- dołożyć układ miękkiego startu zasilania

- dołożyć układ opóźnionego załączania napięcia anodowego

- w razie potrzeby wymienić okablowanie po wtórnej stronie transformatora

Tak to powinno wyglądać .

W 2000 powinieneś się zmieścić .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.