Skocz do zawartości
IGNORED

Advantage s150(Bladelius)vs Nads200

nissio100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam udało się zaoszczędzić trochę $$$ i wpadłem na pomysł zakupu końcówki mocy. Zainteresowały mnie końcówki jak w tytule. Czy ktoś miał do czynienia posiada posiadał w/w końcówki? O Nad s200 coś niecoś wiem mam w 2-gim systemie Nada S300 i s500. Interesuje mnie wasza opinia przedewszystkim  na temat S150. Obie końcówki znalazłem w podobnych cenach.
Moze ktoś opisać specyfikę dźwięku S150. Nad może grać w mono i to jest już ciekawe ale co z tym Advantage S150? Wart jest uwagi? 

https://www.audiostereo.pl/topic/147952-advantage-s150bladeliusvs-nads200/
1 godzinę temu, szczypior88 napisał:

Nie myślałeś o końcówce Lyngdorfa? Nie wiem jak z Bladeliusem ale tego Nada powinna spokojnie łyknąć wydajnością i sygnaturą grania. 

Nie nie brałem pod uwagę Lyngdorfa.(to jest klasaD?) Jeszcze myśle o Ayre V-5 xe ale to trochę inna kasa. S200 nada to całkiem niezły kloc  skoro Lyngdorf miałby łyknąć S200 to musi być już konkretna elektrownia. Ale każda sugestia jest cenna. 

S200 i S300 to zupełnie inne konstrukcje, dla porządku: S200 może S300 buty myć - S300 to praktycznie przepakowany w lepszą obudowę Gryphon Tabu a S200 to przepakowana końcówka mocy z niższej serii NAD. Nie sugeruj się, że jak masz S300 i podoba Ci się jego brzmienie to z S200 będzie tak samo. Miałem S300, słuchałem S200 - wiem co piszę.

1 godzinę temu, nissio100 napisał:

Nie nie brałem pod uwagę Lyngdorfa.(to jest klasaD?) Jeszcze myśle o Ayre V-5 xe ale to trochę inna kasa. S200 nada to całkiem niezły kloc  skoro Lyngdorf miałby łyknąć S200 to musi być już konkretna elektrownia. Ale każda sugestia jest cenna. 

Jest to wzmak pół cyfrowy. Nie do końca klasa D. To impulsiak. Nad jest potężny ale na dole trochę jednostajny. Lyngdorf ma szybkość i zejście. Grając po XLR dokłada jeszcze mega gładkość i przestrzeń. Kwestia odsłuchu. Jak jesteś z moich okolic to spota można urządzić ?

2 minuty temu, szczypior88 napisał:

Jest to wzmak pół cyfrowy. Nie do końca klasa D. To impulsiak. Nad jest potężny ale na dole trochę jednostajny. Lyngdorf ma szybkość i zejście. Grając po XLR dokłada jeszcze mega gładkość i przestrzeń. Kwestia odsłuchu. Jak jesteś z moich okolic to spota można urządzić ?

Chyba spot nie wchodzi w grę. Chyba ze mieszkasz w UK. Pozdrawiam

Witam. Można zamknąć temat. Byłem kupiłem przywiozłem Ayre v5-xe czeka na wpięcie ?ale dopiero po pracy czyli jutro☺️ 
pozdrawiam. 
ps. Awantgage s150 będę miał na pare dni do odsłuchu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.