Skocz do zawartości
IGNORED

GENESIS BOX 1970-1975 winyl

tadeo

Rekomendowane odpowiedzi

Przeprowadzka ,redukcja systemu ,wyprzedaż gratów i nośników .Może kogoś zainteresuje ?

Mam na sprzedaż ten Box w stanie b.dobrym ,pewnie płyty wymagają mycia bo słychać (papierówkę).

Pierwszy właściciel ,odtworzone parę razy na Pro-Ject RPM-9 i 2-Xperience .

Nie wiem jaka cena bo w necie bardzo duży rozrzut .

Mam też ten zielony box SACD/CD/DVD Audio .

https://www.audiostereo.pl/topic/147967-genesis-box-1970-1975-winyl/

Panowie będę wystawiał na Allegro ale mam już teraz parę pytań od zainteresowanych,

pierwsze podstawowe te płyty to 180g czy 200g bo nie ma nic o tym na płytach ,pudełku

ani we wkładkach ?

Ja dotąd nie zerwałem resztek folii z tego boxu (brzmienie - REFERENCYJNE!!!) i dlatego widzę na tej folii nalepkę na której widnieje napis - heavy weight sleeves i 200 gram audiophile vinyl

(box wart grzechu!)

To Ty na "oko" w ręcach trzymając nie odróżniasz wagi 180 vs. 200 ??? ?

Mogłem zważyć na wadze kuchennej ale nie chciałem porysować ?

W niedzielę nawiedził mnie kolega i wyszedł z 50 winylami ,sam mu pomagałem

znosić do samochodu .

5 czy 6 Jethro Tulli wziął zostawiłem sobie tylko Aqualung i "Cegłę" ,King Crimson,

Pink Floyd,WishBone Ash,Queen,Box Led Zeppelin ,zostawiłem sobie tylko 4 pierwsze

ale takie zwykłe wydania ,trochę jazzu i klasyki .

1 godzinę temu, Audroc napisał:

Wystawiaj szybko bo pojawiły się w Biedronce, cena spadnie

No właśnie, widziałem dwie płytki Genesis z tego boxu. Tylko pytanie, czy to są te same mastery?

Raczej wątpię. Kupił ktoś i może odczytać, co tam napisali w opisie. (rok wyd. kto remasterował)

Wydaje mi się że z pewnością te same, skąd wziąć nagle inne ? Pytanie tylko czy są to te same tłoczenia, gdzie wydawane i z jaka jakością...

Najprawdopodobniej są to w 100% te same płyty, które się nie wyprzedały. Zamieszczałem tu niedawno zdjęcia płyt Half Master 180g itp itd sprzedawane w sieciach po 30zł w przecenach. Kupiłem tak The Policed, czy słynna już płyta Dire Straits BiA.

W dniu 22.12.2019 o 16:44, iro III napisał:

No właśnie, widziałem dwie płytki Genesis z tego boxu. Tylko pytanie, czy to są te same mastery?

Te pojedyncze z 2013 i 2014 roku to ten sam master z boxu. robiony przez Metropolis Studios dla Charismy, Atlantic i Rhino.
Potem były jeszcze chyba dwa wydania, ostatnie z 2018 roku, o tych nie mam info co i gdzie.

Ostatnio, w tym roku, wyszło jeszcze wznowienie Second Out.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

15 minut temu, xniwax napisał:

Te pojedyncze z 2013 i 2014 roku to ten sam master z boxu. robiony przez Metropolis Studios dla Charismy, Atlantic i Rhino.

mam  box w tej chwili w ręku...czytam:

2008 Stereo mixes Nick Davis and Genesis (...) remastered at Metropolis Mastering (...) by Tony Cousins & Tim Young (...) Cut by Miles Showell & Crispin Murray.

Całość wyd. by Virgin

Zgadza się, chociaż wydawców było trzech ale to chyba bez znaczenia, chyba tylko znaczenie handlowe.
Ja mam box 2 1975-1982 i pojedyncze tytuły wydane z 2013 1970-1974.
Wszystkie remastery z Meropolis Studios.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.