Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówka Shynyata Diamondback

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem wkroczyć na ostatni niezbadany przeze mnie obszar audiofilizmu, jakim są kable sieciowe.

Sprawiłem sobie 3 najtańsze sieciówki z oferty Shunyaty - Diamonback. Ich docelowe miejsce to pre, DAC i albo GDL albo transport.

Dla tych którzy nie słyszeli o firmie Shunyata - jest to jeden z 3-4 najbardziej uznanych producentów kabli sieciowych na świecie (obok takich firm jak Elrod, Electraglide) a sieciówki Shunyaty należą podobno do bardzo nielicznego grona tych które naprawdę działają.

No cóż - to się jeszcze okaże ! Chwilowo kable wygrzewam podłączone do monitora i komputera. Poprawa jakości obrazu i szybkości działania już jest zauważalna. W Quake III mam 15% fps'ów ! Niesamowite !

Żartowałem :-)

[obrazekLUKASZ-246636_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/14812-sieci%C3%B3wka-shynyata-diamondback/

Detal to 225 EUR sztuka. Dystrybutorem jest FAST z Łodzi.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wyglądają jakby kosztowały 5 Euro max ;-) Do sieciówek jak wiecie jestem ustosunkowany bardzo, bardzo sceptycznie, ale jak ktoś ma wszystko to z nudów może spróbować się pobawić siecióweczką taka czy inną zakupioną za miesięczny zarobek pani z kasy w Media Markt ;-)

A, zapomniałem dodać, ze wierzę w ekranowane zwyczajne sieciówki - DIY za 70 zł czy inne Neelki, Helionki, Pale - jak nie sypią zakłóceniami na kable sygnałowe to pewnie i jest lepiej, ale i w tym przypadku głowy pod topór noie położę ;-))

Kupiłem największe "szczurki" właśnie po to aby sie nimi pobawić. Może powinienem był kupic jedn dobry zamiast 3 takich sobie ... sam już nie wiem.

Sam kabel to w sumie nic nadzwyczajnego - 3 żyły jak w Lapp kablu z miedzi potraktowanej kriogenicznie w ekranie, polutowane do wtyków z jednej strony pozłacanych, a z drugiej posrebrzanych (IEC).

Moim zdaniem wyglądają gorzej niz DIY McGyvera. Takie kabelki ze srebrnym odinięciem w różnych odcienach modne są do USB (made in China) i na pewno nie kosztują nawet 5 EUR.

A do porównania jest wszystko. Nawet komputerówka na 5 amper z zapietym ferrytem ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - a ten kabelek znacie ?? Wygląda jak milion dolarów :-)

A Qubrick ma rację z tym ferrytem, zdziwilibyście się wszyscy sieciówko-maniacy ;-))

Ukryta Zawartość

Nie, bo jeszcze bym się nabrał i kupił ;-)) Autosugestia potrafi zdziałać cuda z człekiem, po prostu oczekiwałbym zmian na lepsze i mózg dałby sie oszukać.....następnego dnia natomiast już nie byłoby wcale lepiej....tak to już jest....Raz gra lepiej raz gorzej i zależy to od masy czynników, dużo ważniejszych od sieciówek, kondycjonerów, a nawet kabelków sygnałowych, głupi Densen de Magic i już gra lepiej, głupie czyszczenie styków ściereczką XLO i już gra lepiej, wygrzewanie sprzęcicha ostrzejszą muzą przez godzinę i już gra lepiej, podwyżka w pracy i już gra lepiej, odpowiednia temperatura i wilgotność w pokoju i juz gra lepiej, odpowiedni dzień i już gra lepiej i to słychać nawet w Media Markecie - nie żartuję !!!!.......masa, masa czynników !!!!!

Najgorsze jest to, że ja też mam więcej kasiorki niż np. przed rokiem i co chwila nękają mnie jakieś audiofilskie pokusy, ale staram się zachować przy tym wszystkim odrobinę rozsądku przynajmniej ;-)

zyzio to nie chodzi o mieć czy nie mieć kasiorki, chodzi o mieć albo nie mieć zdrowego rozsądku, bo napewno dźwięk się nie poprawi (bo w tylko takiej kategorii rozważamy zmiany), ale jak chce mieć piękne kable, to może zamówić u jubilera z kamieniami szlachetnymi nawet za 1mln$ nic komuś do tego. Jedynie żal mi człowieka, bo u niego już najwyższy stopień uzależnienia od poprawy dźwięku, to już trzeba niestety leczyć.

guzia - Ne słuchałeś , więc proszę się niewypowiadać , jesteś sceptykiem to O.K , ale najpierw posłuchaj :)zyz

zyzio - Daj się nabrać i posłuchaj :)

Qubric - Powiem tak , posłuchaj , a potem się wypowiesz , co ?

"Jedynie żal mi człowieka, bo u niego już najwyższy stopień uzależnienia od poprawy dźwięku, to już trzeba niestety leczyć" - dokładnie tak, pisałem już nie raz przegięcie w każdej dziedzinie jest niestety niezdrwe :-(

Są granice tej całej naszej zabawy, jest to niuleczalna choroba, ale na litość Boską nie doprowadzajmy jej do skrajności.....Faktycznie sprowadza się to do tego, ze mamy w dupie to czego słuchamy, dążymy jedynie do tego żeby grało lepiej, ba....do tego żeby nam się wydawało, że gra lepiej.....odtwarzamy 1 utwór z danej płyty i żonglujemy kabelkami, sieciówkami i innymi bzdetami za gruba kasę dającymi róznice na granicy autosugestii.....a wystarczyłoby po prostu usiąść i posłuchać w spokoju całej płyty......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.