Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup Odtwarzacza + słuchawki domowe

giancardi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem forum, a więc w pierwszej kolejności chciałbym się przywitać.

Moja przygoda z muzyką nie jest zbyt bogata, zarówno pod względem wiedzy o muzyce, jak i sprzęcie. Od zawsze jak pamiętam (a więc od około 15-20 lat) bazowałem na odtwarzaczach przenośnych + komputer z głośnikami 2.1 za 100 złotych.  Odtwarzacze MP3 były raczej, o ile można tak powiedzieć, z dobrej półki, a więc Iriver IFp390 (jak jeszcze kosztował więcej niż średnia krajowa a w Polsce był praktycznie niemalże niedostępny),  potem Iriver E10, międzyczasie jeszcze Ipod mini. W komputerze Soundblaster XtremeMusic Gold.

Ostatnio poznałem Spotify i Tidal'a, które pochłonęły mnie bez reszty.

Warunki mieszkaniowe są niestety takie, że nie mogę pozwolić sobie na zestaw Stereo z kolumnami - przynajmniej póki co.

Dlatego poszukuję jak najlepiej grającego zestawu - odtwarzacz sieciowy do Tidala (będę słuchał tylko z tego praktycznie) z wbudowanym wzmacniaczem albo dwa urządzenia + słuchawki (przewodowe lub bezprzewodowe nieważne chociaż pewnie na przewodzie jest lepiej z jakością dźwięku). Słuchawki może zamknięte, żeby nie przeszkadzały pozostałym domownikom (małe mieszkanie) i komfortowe do słuchania w domu.

Myślę, żeby kiedyś zestaw podłączyć do dwóch kolumn i TV, używać jako zestawu do muzyki i do oglądania TV.

Zestaw musi koniecznie w miarę przystępnie obsługiwać Tidal'a, żeby miała sens jakość HiFi, a jakby obsługiwał Master to już w ogóle byłoby super.

W tym momencie nie wiem zupełnie co kupić, czytałem o DAC, wzmacniaczach słuchawkowych, amplitunerach, odtwarzaczach sieciowych i wzmacniaczach klasycznych, ale nie mam pojęcia w końcu co byłoby najbardziej optymalne. Też kwestia, żeby jeden sprzęt nie ciągnął w dół drugiego oczywiście. To czy będzie to klasyczny wzmacniacz plus jakiś strumieniowy czy zintegrowane wszystko pozostaje bez znaczenia - ważne, żeby odtwarzało Tidal'a, obsługa była łatwa, a dźwięk jak najlepszy. Wygląd bez znaczenia.

Budżet na słuchawki max 1.500,  na resztę max 2.500. Oczywiście jeżeli da się taniej to jak najbardziej.

Muzyka - co najmniej 50% hip hop, ale też inne rodzaje.

Dziękuję za rady.

Cześć,
Napisz proszę jeszcze jakie są Twoje preferencje brzmieniowe, ponieważ po gatunku muzycznym nie da się w 100% dopasować odpowiedniego zestawu.  Dodatkowo napisz proszę czy źródłem może być komputer stacjonarny lub laptop czy może chciałbyś uzyskać pełne opcje sieciowe aby móc sterować Tidalem czy Spotify z poziomu tabletu lub telefonu. 

Pozdrawiam 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

ATH-DSR9BT, słuchawki do których nie potrzebujesz niczego, grają z telefonem po BT oraz z komputerem po USB, w trybie przewodowym/USB jakość jest na prawdę świetna. Nie obchodzi Cię jakość odtwarzacza, nie potrzebujesz wzmacniaczy słuchawkowych, przetworników DAC, słuchawki załatwiają to wszystko. Radzę przesłuchać ale KONIECZNIE po USB a transmisję BT traktowałbym jako bonus.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Może coś takiego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.