Skocz do zawartości
IGNORED

jeszcze raz.....!!!????

Uznam

Rekomendowane odpowiedzi

witam. proszę o pomoc. pisałem już wcześniej ale nikt mi nie chciał pomóc. stoję przed kupnem odtwarzacza cd tylko niezabardzo wiem jakiego mam na oku ca d500se i nad c541i. a może coś innego??? doradzcie panowie początkującemu audiofilowi. sprzęcik to yamaha ax496 i avance epsilon 910 mk2. tymczasowo puszczam z badziewnego lg dvd. pokój to 12 m2. dzwiek wszystko lata 80 90 czasami hip hop jeszcze bardziej czasami techno. myślałem jeszcze nad rotel 02 cd, pioneer ps707 (?), marantz cd6000 albo sony xb770. sam niewiem. to już ostatni klocek w moim komplecie. napiszcie. bardzo was proszę.

https://www.audiostereo.pl/topic/1487-jeszcze-raz/

nie okresliles przedzialu cenowego, ale sadze ze 2kzl to max. Mam dla Ciebie trzy propozycje, moze inni doradzaa pozniej jeszcze cos innego.

Pierwsza - Nad 541i - z drugiej reki lub nowy z Allegro z polska gwarancja. Druga - Marantz cd6000 - to w przypadku, gdyby choroba audiofilska Cie nie opuscila, dosc latwo bedzie cos ulepszyc, poprawic. Trzecia - najtansza, choc byc moze wcale nie najgorsza - Technisc SLPS7 - nowy 999zl!, uzywany okolo 800 - mi osobiscie podoba sie bardziej niz Marantz.

A najlepiej by bylo wziac sprzet pod pache (lub czesc gdy maja cos z niego w sklepie) i udac sie z nim na odsluch - wtedy sam zdecydujesz.

https://www.audiostereo.pl/topic/1487-jeszcze-raz/#findComment-16473

Odtwarzacz Nada będzie miał duży potenciał, dźwięk wielki z wielkim basem, mocne uderzenie z bardzo dobrą dynamiką, zdaje się być odpowiedni do hip hop i rocka. Cambridge brzmi bardziej miękko, jednak dynamika i rozmach także są na wysokim poziomie, bas także uderza mocno, jednak średnica jest bardziej audiofilska, góra trochę bardziej spokojna. Oba klocki są bardzo dobre. Yamaha AX-496 gra troszę zmatowienie, twardo, i troszkę płasko. Kierując w bardziej audiofilski i poprawny dźwięk Cambridge byłby chyba lepszym rozwiązaniem, poprawiła by się przestrzeń, tymbardziej Yamaha jest trochę agresywna na górze pasma, nad także, więc d500se ładnie by to skorygował. Jak kupisz nada stracisz trochę na neutralności brzmienia, chociaż wykop prawdopodobnie byłby większy, ale Cambridge słabeuszem wcale nie jest.

p.s. ja bym wybrał d500se

Pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/1487-jeszcze-raz/#findComment-16485

Technicsa PS 7 nigdzie nie ma, bo prawdopodobnie zaprzestano jego produkcji...

-posunięcie bez sensu-jeden naprawdę porządny, a do tego TANI klocek spod znaku Matsushity i nigdzie nie można go dostać. Ale co pół roku nowy model dvd lub niskiej klasy amplitunera to potrafią wprowadzać na rynek..., aż płakać się chce!

Przecież na bazie PS 7 mogli stworzć hi-endowego Cd-eka powiedzmy za 3 kzł, który z pewnością zmiażdżyłby duuuuuużo droższą konkurencję, a tak produkują tylko tanie i do tego kiepskie kino....

https://www.audiostereo.pl/topic/1487-jeszcze-raz/#findComment-16486

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.