Skocz do zawartości
IGNORED

Dac do regi brio R 2017

Greg2019

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Stwierdziłem, że w tym nowoczesnym świecie ( jeszcze ? ) przydałbyby mi się do pełni szczęścia jakiś przyzwoity DAC , wiem wiem że do regi brio 2017 pasuje najbardziej Rega r dac ale na razie mnie na niego nie stać ? mój budżet to maksymalnie 1000 zł na to urządzenie. Czy w takiej kwocie istnieją jakieś przyzwoite urządzenia , alternatywy - mogą być Używane nawet. W sieci znalazłem takie firmy jak nostromo hypnose - chyba nie pomyliłem - wydaje się solidny No i składany w PL ? oraz ca dac magic 100 i inne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) używane dac plus chyba I parę używanych dac Arcam -?już się pogubiłem ? . Jaki wg. Waszych opinii najlepszy dac do regi i fyne audio No i jeszcze posiadanego cd ca azur 651 c ( kiedyś wymienię go na coś lepszego ) . Czy jest w ogóle sens daca ? Chciałbym połączyć go między streamerem (taka zabawka - audiocast -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
krążek ) a Rega może nawet odtwarzacz cd coś by skorzystał chociaż podobno ca azur 651 c ma porządnego Wolfsona ??? . 
Jeszcze  jedno Mam możliwość zakupu nowego dac denon da 300 USB ( nietrafiony prezent kuzyna - No ale dlaczego nietrafiony hehe tu może być pogrzebana prawda ) - czy warto się nim interesować ? 
Proszę o poradę , pozdrawiam i dużo zdrowia życzę !!!!!

aha mój sprzęt to kolumny fyne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) f 500, wzmacniacz opisany wyżej, cd ca azur 651 c, kable najtańsze supra 2,5 z bananami melodika , interkonekt tez supra tania 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/149929-dac-do-regi-brio-r-2017/

Pożyczyłem tego denona da 300 USB , pierwsze wrażenia plastic Ale z opinii w necie podobno jest ok tylko to był 2014 rok jak się pojawił , jak mi się spodoba kuzyn będzie chciał za niego 700 zł hmm nie wiem może specjaliści coś doradzą czy za ta cenę warto - zaznaczam ze jest nowy dosłownie . Ale ok wygląd nie gra tylko środek miał ktoś z nim do czynienia i czy nie będzie zamulal jak to robił denon w tańszych  modelach audio i co najważniejsze czy znając specyfikę regi może się z nią zgrać , będę próbował się bawić bo własne uszy to własne uszy ale licze na wasze Porady może znajdzie się tez użytkownik co miał doświadczenie z tym dackiem

Cześć,
Nie ma sensu inwestować w Denona DA300 USB, ponieważ w konfrontacji z nowymi przetwornikami zostanie daleko w tyle. Na, nawet Hifimediy Sabre U2 zagra lepiej ale jest to główne zastosowanie do słuchawek. W tej kategorii cenowej najlepszym stosunkiem jakości do ceny będzie Topping D50s, który gra szczegółowo i swietnie kontroluje bas. Powinienem mieć na stanie jeszcze 2szt D50s więc byłaby możliwość przetestowania u siebie w domu. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

21 godzin temu, Greg2019 napisał:

ożyczyłem tego denona da 300 USB , pierwsze wrażenia plastic Ale z opinii w necie podobno jest ok tylko to był 2014 rok jak się pojawił , jak mi się spodoba kuzyn będzie chciał za niego 700 zł hmm nie wiem może specjaliści coś doradzą czy za ta cenę warto - zaznaczam ze jest nowy dosłownie . Ale ok wygląd nie gra tylko środek miał ktoś z nim do czynienia i czy nie będzie zamulal jak to robił denon w tańszych  modelach audio i co najważniejsze czy znając specyfikę regi może się z nią zgrać , będę próbował się bawić bo własne uszy to własne uszy ale licze na wasze Porady może znajdzie się tez użytkownik co miał doświadczenie z tym dackiem

Za tysiaka masz używkę Arcama iR DAC. Trzeba tylko poszukać i być cierpliwym. Szybszy i nie co jaśniejszy będzie Pro-Ject Pre Box S2 Digital ?

Arcam ir DAC niestety nie będzie lepszym rozwiązaniem od Toppinga D50s chyba, ze dołożysz do irDACa zasilacz Tomanka. Toppinga także można wznieść na wyżyny i masz zasilacz p50, który dodaje dynamiki i życia w brzmieniu. Warto rozważyć w przyszłości jego zakup. 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam Zgodnie z sugestiami denon chyba jednak nie jest dla mnie , zakupiłem nowy dac Matrix mini i pro 2 , poprzednie modele miały dobre opinie w stereo i kolorowo oraz w stereo. Za około tydzień powinien przyjść z UK o ile nie będzie zastoju zawiązanego z pandemią . Zobaczymy . Mam jeszcze pytanko czy moje okablowanie tzn najtańsze supry rca i głośnikowe są warte wymiany na wireworld luna 8 albo solstice 7 lub 8 czy w tym systemie nie będzie słychać różnicy i gra nie jest warta świeczki . Hmm supra chyba trochę zaciemnia zwłaszcza głośnikowe ? 

Oraz czy na moim poziomie lepsza jest miedź czy miedź posrebrzana ? 

7 godzin temu, Greg2019 napisał:

Witam Zgodnie z sugestiami denon chyba jednak nie jest dla mnie , zakupiłem nowy dac Matrix mini i pro 2 , poprzednie modele miały dobre opinie w stereo i kolorowo oraz w stereo. Za około tydzień powinien przyjść z UK o ile nie będzie zastoju zawiązanego z pandemią . Zobaczymy . Mam jeszcze pytanko czy moje okablowanie tzn najtańsze supry rca i głośnikowe są warte wymiany na wireworld luna 8 albo solstice 7 lub 8 czy w tym systemie nie będzie słychać różnicy i gra nie jest warta świeczki . Hmm supra chyba trochę zaciemnia zwłaszcza głośnikowe ? 

Oraz czy na moim poziomie lepsza jest miedź czy miedź posrebrzana ? 

Mój matrix zaczął grać dopiero po xlr.. 

21 godzin temu, Q21 napisał:

Arcam ir DAC niestety nie będzie lepszym rozwiązaniem od Toppinga D50s chyba, ze dołożysz do irDACa zasilacz Tomanka. Toppinga także można wznieść na wyżyny i masz zasilacz p50, który dodaje dynamiki i życia w brzmieniu. Warto rozważyć w przyszłości jego zakup. 

To już chyba lepiej d70 kupić, niż d50 z zasilaczem...

15 minut temu, Patrykowski napisał:

To już chyba lepiej d70 kupić, niż d50 z zasilaczem...

Niekoniecznie, ponieważ jest to zupełnie inny charakter brzmienia i zależy od preferencji. 

18 godzin temu, Q21 napisał:

Niekoniecznie, ponieważ jest to zupełnie inny charakter brzmienia i zależy od preferencji. 

Miałem na myśli DX7s (nie d70). Czym się różnią, tak w 2 zdaniach, d50 i d70?

DX7s to także nieco inne zastosowanie. D50 to jaśniejszy charakter brzmienia z bardziej szczegółową górą ale także nieco podbitą. D70 jest bardziej muzykalny i lekki w brzmieniu. 

W dniu 9.04.2020 o 11:13, S4Home napisał:

Możesz napisać jak to gra jak dojdzie i czy zakup się opłacał. ? 

Dac przyszedł , No jednak trzeba uważać na e bay także są oszuści a niże trafiłem na Polaka ? ważne ze dac przyszedł ( załącznik) tylko ze jest to pierwsza seria na analog Device nowy model jest na sabre , ale działa i jest ok na razie słucham plików z tidal hi fi poprzez odtwarzacz d stream ( ta samo co Nuprime w 100) po optyku do daca a z daca do regi po raca , muszę zrobić kable żeby z dac mieć xlr wyjście i wejście do regi po rca ale i tak teraz jest bardzo dobrze ? jak dla mnie , Zwłaszcza jak jest nagranie masters (maq ) to jakość naprawdę jest bardzo dobra , 

Ukryta Zawartość

39C6AAD4-F5EA-4D93-9ACF-40270CA9324D.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiesz co osobiście testowałem jego zasilacze na DAC Magic 100 i również zrobił robotę. Dźwięk był łagodniejszy i nie krzyczał tak tą jaskrawością z góry. Zmiana ogólnie na plus. ? 

W dniu 17.04.2020 o 22:12, S4Home napisał:

Wiesz co osobiście testowałem jego zasilacze na DAC Magic 100 i również zrobił robotę. Dźwięk był łagodniejszy i nie krzyczał tak tą jaskrawością z góry. Zmiana ogólnie na plus. ? 

Zasilacz Tomanka dużo dobrego wnosi 

Ogólnie kwestia zasilania jest bardzo ważna, każdy zasilacz coś wnosi. W tym wypadku Tommanek oferował produkt który wnosił różnicę do systemu na plus i był w przystępnej cenie. Z tego co wiem to sporo tego poszło. ? 

54 minuty temu, S4Home napisał:

Ogólnie kwestia zasilania jest bardzo ważna, każdy zasilacz coś wnosi. W tym wypadku Tommanek oferował produkt który wnosił różnicę do systemu na plus i był w przystępnej cenie. Z tego co wiem to sporo tego poszło. ? 

Jak do tego doszło, nie wiem ? ?

W dniu 10.04.2020 o 16:06, Q21 napisał:

DX7s to także nieco inne zastosowanie. D50 to jaśniejszy charakter brzmienia z bardziej szczegółową górą ale także nieco podbitą. D70 jest bardziej muzykalny i lekki w brzmieniu. 

Jest D70  i jest świetny :) 

D70 spokojnie może konkurować z przetwornikami ze znacznie wyższej kategorii cenowej. Trzeba przyznać, że Topping jest w tej chwili najlepszym sprzętem jesli chodzi o stosunek jakości do ceny. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.