Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy głośnik wysokotonowy do 150 zł

el-koVal

Rekomendowane odpowiedzi

SEAS 6450 K 19 F H225,

AUDAX TM020J3,

VIFA D20TD-05-06,

VIFA D27TG-05-06,

VIFA D27TG-35-06,

VIFA DX25TG-05-04,

VISATON G20SC,

PEERLESS DT-100 (P811830),

PEERLESS NDT-53 (P811435)(najtańszy z magnesem neodymowym)

Który z nich Waszym zdaniem jest najlepszy? Możecie określić jego brzmienie i stosunek jakości do ceny.

Dołączajcie też swoje propozycje!!!

ja mam PEERLESSa DT-100....

teraz głośnik w promocji kosztuje 100 zł i moim zdaniem jest to najlepszy głośnik wśród tych, które wymieniłeś...

problem jest tylko z konstrukcją zwrotnicy, bo jest to głośnik niesamowicie upierdliwy, cięzko dopasować częstotliwość podziału żeby to jakoś ładnie brzmiało...ciężko ale nie niemożliwe...po prostu trzeba dużo spędzić nad nim czasu

ale starania na pewno się opłacą..

Witam

Z głośników które wymieniłeś moim zdaniem warty uwagi jest DX Vify . Uniwersalny , niezbyt trudny w aplikacji. Dobrze "zgrywa się " z wieloma niskośredniotonówkami. Gra bardzo przyzwoicie. Moim zdaniem lepszy od Peerlessów.

Seasow nie znam zbyt dobrze - nie chcę się więc w tym temacie wypowiadać.

Pozdrawiam

Waldek

Słuchałem KT 19F, KT 26 F, NoFerro900, NoFerro650, KT28F. KT19F wypadł zdecydowanie najgorzej a pozostałe przekraczają podaną granicę cenową 150zł. Ogólnie Seasy mają dobrą relację cena/jakość i w tej cene to warto spojrzeć na KT27F.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ewentualnie wspomniany MOREL MDT29 - to już napewno skok wyżej i być może najlepszy wybór.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Qubric, cena pary MDT29 przy wspólnym zamówieniu wynosi 75 Euro. To jest cena za parę, brutto, z rabatami 5% "za firmę" + 5% za wpłatę z góry, wraz z kosztami przelewu i wysyłki z Holandii do Polski przy przesyłce grupowej.

Do tej ceny trzeba jeszcze ewentualnie doliczyć koszt przesyłki na terenie Polski.

Ale to jest cena zakupu w www.lautsprechershop.de ? Tam są te znizki przy zakupie z ich strony internetowej?

Bo widzę, że ceny Seasa KT27 sa o 62zł. niższe niż w QBA (a MDT29 niższa o ok.130zł. za parę) przy kursie 4,06zł./EUR

Na ceny Qba nawet nie patrz....

Seas KT27F kupowany w grupie kosztowałby ok. 240 zł za parę...+ wysyłka w Polsce.

Oczywiście założenie jest takie, że ktoś się podejmie zebrać grupę chętnych, pozałatwiaa wszystko, i roześle głośniki po Polsce...

Na stronie audiocomponents nie widzę sklepu internetowego. Są linki do producentów i do Intertechniki. Przypuszczam że te Morele są z Intertechniki, więc chyba nie będą tańsze niż w ich niemieckim katalogu?

101 Euro w Intertechnice to jest chyba cena brutto za parę przy zakupie jednej pary.

To są ceny dla przypadkowego nabywcy kupującego pojedyńcze sztuki lub pary. Nie ma w tej cenie żadnych upustów.

To co ja podałem to przy zakupie kilkadziesiąt głośników na raz.

To już zrozumiałem :))) Choc i tak na stronie audiocomponents nic ciekawego nie znalazłem na tenmat ilości zakupów (sto sztuk dowolnych głośników?) Szukam tańszego źródła zakupu detalicznego, ale kiedy bedę potrzebował a nie na zapas.

Nie ma informacji, bo ceny są negocjowane przy każdym zamówieniu.

Ja też kupuję tylko jedną parę ;)

Ale gdy zbiera się nas kilkadziesiąt osób chętnych, a każdy tylko kupuje parę, to w sumie robi się duże zamówienie na które można wynegocjować spore upusty.

• 11 miesięcy później...

właśnie zastanawiam się nad kupnem głośników wysokotonowych w cenie 100-150 zł za 1 głośnik, jak do tej pory mam na uwadze głośniki:

1. TONSIL GDWK 10/80/T - cena ok 80 zł/szt.

2. HIGH END TONSIL GTC 11/130 - cena ok 120 zł/szt. - są to najlepsze (czytaj najdroższe) głośniki tonsila,

3. VIFA D20TD-05-06 - cena 100 zł/szt.,

4. VIFA D27TG-05-06 - cena 150 zł/szt.,

5. VIFA DX25TG-05-04 - cena 150 zł/szt.

zależy mi na bardzo szczegółowym dźwięku, więc które z tych głośników warto kupić albo jakieś inne propozycje (byle były dostępne w Polsce albo żeby dało się je kupić na aukcji lub przez sklep internetowy w POLSCE).

Czy ten tonsil GTC 11/130 jest warty zakupu ponieważ jest najłatwiej dostępny z tych wymienionych to najbardziej by mi odpowiadał ale pod warunkiem że gra na prawdę dobrze, następnie interesuje mnie VIFA D20TD-05-06 ze względu na cenę (ok 100 zł) czy jest ona lepsza (lepiej gra) od tego tonsila ?

dodam jeszcze że mam wzmacniacz Pioneer A-505R i chcę skonstruować monitory do tego wzmacniacza i dlatego kupuję głośniki wysokotonowe i będę słuchał muzyki tymi czterema kolumnami - tymi monitorami oraz podłogowymi.

D27TG Vify to nieporozumienie a nie głośnik ....

Ja osobiście polecałbym tak:

MDT29 Morela - słuchałem , nie moje proferencje, ale grało fajnie.

D25AG Vify - świetny głośnik, perfekcyjna precyzja, scena i stereofonia. Bardzo dużo powietrza i lekkości

G20SC / G25FFL Visatona - bardzo fajnie, jeden i drógi grają bardzo szczegółowo, detalicznie a wręcz sterylnie.

no i ...zamówiłem sobie teraz Seasy 27TBC/G... aluminium, ale na razie się nie wypowiem ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.