Skocz do zawartości
IGNORED

Odbiornik bluetooth

PeterMr

Rekomendowane odpowiedzi

2 hours ago, Top Hi-Fi & Video Design said:

Link 1 ma sterowanie głośnością z tego co pamiętam

Ma sterowanie głośnością jeśli podłączysz pod wyjście aux. Przepraszam, to moja wina to zamieszanie - bo mam u siebie oba Audio Link 1 (właśnie doszedł drugi) podlączone do zewn. DAC, więc głośnością steruję z poziomu pre/wzmacniacza. Dlatego błędnie napisałem, że nie posiada on sterowania głośnością.

Także potwierdzam\; po analogu link 1 ma sterowanie głośnością.

ja kocham to urządzenie - włączam, i po prostu gra. Konfiguracja to 1 minuta dosłownie. Nie wrócę do Google Chromecasta.

Swoją drogą, Link 1 podłączony do Matrixa (DAC) po optyku gra jak dla mnie fenomenalnie. Nie mam odniesienia do systemów hi-end, etc. ale jest w moim systemie (pokój - wzmak - kolumny) to na pewno hi-fi wysokiej klasy.

Powrót po dłuższej przerwie...

11 minut temu, romekjagoda napisał:

Ma sterowanie głośnością jeśli podłączysz pod wyjście aux. Przepraszam, to moja wina to zamieszanie - bo mam u siebie oba Audio Link 1 (właśnie doszedł drugi) podlączone do zewn. DAC, więc głośnością steruję z poziomu pre/wzmacniacza. Dlatego błędnie napisałem, że nie posiada on sterowania głośnością.

Także potwierdzam\; po analogu link 1 ma sterowanie głośnością.

ja kocham to urządzenie - włączam, i po prostu gra. Konfiguracja to 1 minuta dosłownie. Nie wrócę do Google Chromecasta.

Swoją drogą, Link 1 podłączony do Matrixa (DAC) po optyku gra jak dla mnie fenomenalnie. Nie mam odniesienia do systemów hi-end, etc. ale jest w moim systemie (pokój - wzmak - kolumny) to na pewno hi-fi wysokiej klasy.

jest to mocno niedoceniane urządzonko, niewiele droższe od Chrome Cast Audio a działa o niebo lepiej ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 3 tygodnie później...

Wybrałem 3 urządzenia, jedno z nich kupię:

Przypomnę że u mnie będzie to zarówno odtwarzacz jak i DAC.

Audio Link 1

Yamaha WXAD-10

Yamaha WXC-50

Jeżeli macie jakieś sugestie co do wyboru kóry z tych 3 to proszę o info.

Wiem już mniej więcej jaka jest różnica między Yamahami, przypuszczam że obydwie mają lepszy DAC od Audio Link 1, więc chyba sprawa się sama rozstrzygnęła.

8 godzin temu, PeterMr napisał:

Wybrałem 3 urządzenia, jedno z nich kupię:

Przypomnę że u mnie będzie to zarówno odtwarzacz jak i DAC.

Audio Link 1

Yamaha WXAD-10

Yamaha WXC-50

Jeżeli macie jakieś sugestie co do wyboru kóry z tych 3 to proszę o info.

Wiem już mniej więcej jaka jest różnica między Yamahami, przypuszczam że obydwie mają lepszy DAC od Audio Link 1, więc chyba sprawa się sama rozstrzygnęła.

WXC-50 zagra najlepiej, jednak Audio Pro gra też troszkę cieplej. Zależy co tam trzeba barwowo. Jakościowo WXC-50 ?

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 5.05.2020 o 11:20, Soomi napisał:

Wxc-50 jest najdroższy z tego zestawienia ale nie bez przyczyny dźwiękowo jest najlepszy. Dodatkowo jeżeli zwracasz uwagę na obudowę to tutaj widać że jest dużo solidniejsza. 

Dzięki wszystkim za udział w wątku, zakupiłem Yamahe WXC-50 czekam na dostawę.

W dniu 6.05.2020 o 19:14, Soomi napisał:

No i super daj później znać jak wrażenia. 

Dziś odebrałem Yamahe. Krótko, ale zapoznałem się już trochę z jej działaniem. Pierwsze wrażenie pozytywne. Zastanawiam się w jakiej jakości odtwarzane są utwory Tidala, aplikacja Tidal na telefon daje możliwość wyboru między normalna, wysoka, HiFi, master, a w module Tidal w aplikacji Yamahy nie widzę tego wyboru - może ktoś wie?

14 godzin temu, PeterMr napisał:

Dziś odebrałem Yamahe. Krótko, ale zapoznałem się już trochę z jej działaniem. Pierwsze wrażenie pozytywne. Zastanawiam się w jakiej jakości odtwarzane są utwory Tidala, aplikacja Tidal na telefon daje możliwość wyboru między normalna, wysoka, HiFi, master, a w module Tidal w aplikacji Yamahy nie widzę tego wyboru - może ktoś wie?

Yamaha odtwarza w jakości jaką masz wykupioną w abonamencie. Tak jak kolega wyżej wspomniał, masters w Yamasze nie ma.

www.tophifi.pl

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.