Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór miksera

kulavi55

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 

Proszę o podpowiedzi w sprawie zakupu miksera czterokanałowego. Ma mieć dwa zastosowania:

- w domu, jako wzmacniacz dla gramofonu (do zrzucania winyli na komputer),

- do prób zespołu (gdzie podpinałbym pod niego zestaw dwóch mikrofonów bezprzewodowych, gramofony i efektor z syntezatorem).

Przydałoby się w nim złącze USB.

Mam kartę muzyczną Echo Layla 3g i do niej byłby podłączany.

Kiedyś kupię mikser estradowy i do niego będę podłączać wszystko, ale na razie na czas rozwijania się zespołu chciałbym by służył do tych 2 w.w. zastosowań.

Aktualnie myślę o Numarku m6, a Wy co byście polecili? W nim jest taka zaleta, że mogę dowolnie ustawić sobie fader z kanałami.  Zakres finansowy 600-1000 zł, ale wiadomo im taniej tym lepiej.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/150184-wyb%C3%B3r-miksera/

Na mikserach dj się nie znam, ten numark wygląda sensownie. Jeden mikrofon jednak i brak send-return, czyli kłopoty z podłączeniem efektów. Ale z drugiej strony czegoś estradowego z możliwością podłączenia dwóch gramofonów i z xfaderem to raczej nie będzie...

nagrywamy.com

Znaczy wiesz, ogólnie to on tylko teraz ma pełnić funkcję miksera powiedzmy estradowego, do prób. Później będzie stosowany tylko jako mikser do gramofonów wpięty do już oddzielnego miksera estradowego. A na razie, skoro da się przypisać fader do obojętnie których kanałów, to te gramofonowe byłyby do niego przypisane, na następnej szynie byłyby podłączone majki vktm-u02pt, a w ostatnie, 4 gniazdo chciałbym podłączyć Korg Kaoss Pad 3 z wpiętym syntezatorem. Więc chyba w tej opcji Numark spełniłby swoje zastosowanie, tak? Ewentualnie jakbym chciał się bawić z efektami na wokalu to mógłbym Korga wpiąć między mikrofony a sam mikser.

Ewentualnie myślałem o jakimś Reloopie, @przemak, kojarzysz coś?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podobny przedział cenowy.

Ukryta Zawartość

Mysle że idealnym mikserem jest w zasadzie do wszystkiego  tu 

Ukryta Zawartość

96`tka kosztuje kolo 7 tysiecy ale jest poteznym mikserem z ogromnymi mozliwosciami no i sa wbudowane karty muzyczne.Taki mikser z pewnością bedzie ci slużył dlugie lata no i ma jakość ktorej nie znajdziesz u konkurencji. Wiem bo korzystalem x razy z tego miksera.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.