Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy

Wiktor253

Rekomendowane odpowiedzi

Witam  otóż posiadam wzmacniacz sluchawkowy behringer ha400 i chciałbym sie dowiedzieć czy do takiego wzmacniacza bede mógł podpiac naprzyklad monitory studyjne czy jest to ryzykowne i może spowodować uszkodzenia ktoregoś ze sprzętu. Uprzedzam ze nie znam sie na tym.

https://www.audiostereo.pl/topic/150324-wzmacniacz-s%C5%82uchawkowy/
12 godzin temu, przemak napisał:

Podpiąć możesz, ale ten wzmacniacz to jest bardzo słabe coś.

Miał służyć jako wzmacniacz słuchawek do pianina cyfrowego. Ale nwm może go oddać i kupic za to jakieś sluchawki? Czy to dobry pomysł?

3 minuty temu, Wiktor253 napisał:

Miał służyć jako wzmacniacz słuchawek do pianina cyfrowego. Ale nwm może go oddać i kupic za to jakieś sluchawki? Czy to dobry pomysł?

Jeżeli jest potrzebny wzmacniacz, to słuchawki go ne zastąpią, chyba, że czegoś nie wiem. Do urządzeń cyfrowych z wyjściem słuchawkowym zwykle 32omowe słuchawki wystarczają bez wzmacniaczy dodatkowych.

nagrywamy.com

58 minut temu, Wiktor253 napisał:

Czy to dobry pomysł?

Dobrym pomysłem jest przeniesienie tego wpisu we właściwe miejsce. Ten dział poświęcony jest Muzyce. Nie sprzętowi

11 minut temu, piotrek7 napisał:

Dobrym pomysłem jest przeniesienie tego wpisu we właściwe miejsce. Ten dział poświęcony jest Muzyce. Nie sprzętowi

Do ktorego działu moge sie zwrócić najlepiej?

Godzinę temu, przemak napisał:

Jeżeli jest potrzebny wzmacniacz, to słuchawki go ne zastąpią, chyba, że czegoś nie wiem. Do urządzeń cyfrowych z wyjściem słuchawkowym zwykle 32omowe słuchawki wystarczają bez wzmacniaczy dodatkowych.

Nie jest potrzebny natomiast moj instrument gra troche za cicho i dlatego wzmacniacz.

2 minuty temu, przemak napisał:

Nie wiem, 32 omowe powinny wystarczać, jak nie to albo te logitechy są słabe albo potrzeby są bardziej gitarowe ?

W komputerze sluchawki sprawują sie dobrze natomiast jakos w pianinie brakuje troszczke glosniej. A jeszcze zapytam. Taki wzmacniacz wgl może wyzadzić szkode  ,spalić jakis sprzet bo ja to sie kompletnie nie znam a na forach rozne rzeczy pisza i nie do końca wiem.

1 minutę temu, przemak napisał:

Nie, wzmacniacz nic nie zepsuje, tylko ten akurat słaby jest, i głośnościowo i brzmieniowo. Zobacz chociaż presonus hp4.

Jeżeli chodzi o mnie to jak pojde dalej w rozne zabawy audio to napewno bede rozgladał sie za czymś droższym na razie tak tylko zeby troche podgłośnić, dac dwie pary sluchawek i podpiac pod komputer wejsciem liniowym zeby cos nagrać wystarczy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.