Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór źródła: Technics SL-PG5 ?

Gość shark_77

Rekomendowane odpowiedzi

Gość shark_77

(Konto usunięte)

Buduje swój pierwszy system audio i z racji ograniczonego budżetu szukam taniego CD, prosze o ewentualne propozycje, przy czym jestem w/w w tytule CD, czy to w miare przyzwoite źródło na poczatek ? czy ma ono jakas przewage brzmieniowo nad DVD w tej cenie ? czy moze raczej poczekac i kupic cos drozszego ? jak wspomnialem to pierwszy moj system wiec moje preferncje sa raczej ogolne niezdefiniowane, a w tej cenie to nie mozna miec zbyt wysokich wymagan, najwazniejsze dla mnie to przestrzennosc, neutralnosc oraz kontrolowany bas

posiadany sprzęt to wzmacniacz Creek 4330 mk II i kolumny Tannoy M2,

słucham wszystkich rodzajów muzyki,

• Redaktorzy

Osobiscie, jesli juz nie chcialbym kupowac nic z drugiej reki (a w przypadku pierwszego systemu lepiej nie, nie ma sie doswiadczenia i w ogole), to preferowalbym tania Yamahe.

Gość shark_77

(Konto usunięte)

tego Cd PS-7 Technicsa niestety juz nic ma dostepnego w sprzedazy, ogolnie glowny moj problem to fakt ze budujac pierwszy sytem nie ma sie doswiadczenia, chodzac na odsluch latwo zauwazyc roznice brzmeniowe poszczegolnych zrodel zwlaszcza gdy roznica ceny jest spora ale trudno wybrac ktory brzmi najbardziej prawidlowo, nie majac doswiadczenia. Musialbym miec każde źródło po kilka dni w domu zeby to stwierdzic, choc odtwarzaczy w cenie do 1500 jest wlasciwie kilka modeli :-). A majac ograniczony budzet raczej nie moge sobie pozwolic na chybiony zakup, w zasadzie zastanawiam sie na NAD 521i to chyba dobre źródło na początek ? pozbawione większych wad ?

Ja rowniez polecam Yamahe CDX-396.

W tym przypadku bledem bedzie sugerowanie sie cena. Owszem, ten CD ma swoje niedostatki, ale bedziesz z niego zadowolony, poniewaz jest bardzo zrownowazony w pasmie i brzmi przyjemnie, miekko. Ostre granie wcale nie bylo na nim "tepe".

Zwracam uwage na ostra muzyke, poniewaz on jest "miekki" i jazz oraz klasyka wypadaja na nim bardzo przyjemnie.

A na pozniej jest to doskonale wyjscie do wszelkiej masci tuningow.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.