Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin A-88T wzmacniacz lampowy

Robpol21

Rekomendowane odpowiedzi

nie, mam poprzedni model Cayin TRI -88 TS (albo ST). Wymienilem w nim lampy z chinskich na amerykanskie filipsy i brytyjskie rca. duzo, duzo lepiej.

wzmak ma jak na lampe dosyc tranzystorowe brzmienie i ta zmiana go troche uspokoila. mysle teraz o zmianie kolumn na wlasnie moze proac albo spendor, albo herbarth, albo audio note. Nie wiem jestem w trakcie sluchan.

Tak. Cayin'y i jedną Joilidę miałem w domu, a ASL słuchałem w Studio Pro w Wawie.

Tak ten piec kosztuje prawie 10k ale ja zjeżdżam z nim w negocjacjach o prawie 2k.

Myślę, że tyle jest naprawdę wart.

• Redaktorzy

Nawiasem mówiąc, który pierwszy durny sprzedawca zjechał z podanej ceny? Pozostali powinni go spalić na stosie. Niesamowite, Polska jedynym krajem, gdzie się targujesz w sklepie o hi-fi... Nie mówię że to źle (chociaż niewykluczone), ale na pewno egzotyczne. Jak to ludzie sobie samym robią wbrew.

Pierwszy raz pozwolę sobie nie zgodzić z Redaktorem. Ceny u częsci dystrybutorów są znacznie wyższe niż w USA, czy Europie Zachodniej. A gdzie nam do bogactwa tamtych krajów. Marże muszą być u nas wysokie - vide promocje Audioklanu, w tym produków nowych. Dolek nisko, Euro nisko, a tu nic taniej. Integry ASL w stanach po 1500 usd (ok. 4,5 w zł.) a u nas 6,5, czy 7 z kawałkiem. Ktoś na tym jednak zarabia. Jak facetowi w Kielcach opłaca się 2 tys. taniej i zarabia, to ile wynosi marża ? W tym kontekście mnie nie dziwi co kolwiek ryzykowne sprowadzanie z zagranicy. Sam pisałeś , że z dnia na dzień z 4 jest 7 tys.

pzdr

Wiesz, nawiasem mówiąc ceny w Polsce zależą od kursu walut. Dolar w 2004 zjechał 20 % a ceny u importerów w miejscu a czasami w górę ( no bo słaba koniunktura ). A klient dzisiaj jest zorientowany co się dzieje na świecie ( USA - 2000 $ u nas 9500,00 ) i przystępuje do negocjacji - rzadko kiedy nie przynosi to określonego skutku. Nie mówiąc już o sytuacji, że jest się stałym klientem, który robi już 10 zakupy na okrągłą kwotę. Z handlowego punktu widzenia, taki klient ma duże pole manewru i prawie zawsze "rację"

A zresztą najważniejsza jest muza, która właśnie płynie i dodaje uroku choćby takiej zimie jaką mamy za oknem

Są kraje gdzie wręcz nie wypada się nie targować np. Turcja i to nie jest przypadek ekstremalny jak np Dubai. Oczywiście piszę również o sklepach z Hi-End. Podobnie jest na Ukrainie choć nie w tej skali ale tam nie targowanie się może sprzedawcę obrazić. Podobne sytuacje mają miejsce w niektórych rejonach USA gdzie pytanie o rabat jest jak bardziej na miejscu o ile sprzedawca sam takiego nie proponuje.

• Redaktorzy

Hi, hi, jak mam głównie doświadczenia z UK. Cenę sprzętu się proponuje, a klient się zgadza lub nie. A co do tego, czy to dobrze, czy nie, nie mam zdania. Natomiast można się zastanowić, czy to dobrze, zmuszać dystrybutorów i sklepy do pracy na granicy opłacalności. To na dłuższą metę nie prowadzi do niczego dobrego. W pierwszej kolejności do zaniku pojęcia "serwis."

. Natomiast można się zastanowić, czy to dobrze, zmuszać dystrybutorów i sklepy do pracy na granicy opłacalności. To na dłuższą metę nie prowadzi do niczego dobrego. W pierwszej kolejności do zaniku pojęcia "serwis."

sory jozwa, ale czy Ty czasami nie bredzisz? w takim razie zaproponuj zeby przedstawiciele prasy zrzekli sie 50% owej znizki na sprzet, przeciez kupuja duzo sprzetu i idac Twoim tokiem rozumowania korzystajac z ulg przynosza sklepom straty, byc moze przez nich pracownicy np. audioklanu stracili talony na zupe z wkladka bo firma zaczela oszczedzac, POMYSL O TYM

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Co kraj to obyczaj ale od jakiegoś czasu mam wrażenie że „problem” serwisu to nasza narodowa specjalność. W szczególności że serwis zazwyczaj zapewnia producent a nie sprzedawca którego to wpływ na awaryjność jest żaden.

z drugiej strony nie wiem skad masz informacje ze zbicie 2 tys z 10 kola to na granicy oplacalnosci dystrybutora? jestes chlopie troche smieszny, moze lepiej idz sie wyspij:))))

jozwa

jesli to wyzej zabrzmialo lekcewazaca to przepraszam, moze troche przesadzilem, niepotrzebnie sie zbulwersowalem

Witam serdecznie,z lampowcami nie jest tak prosto.Weżmy np. samochody pod uwagę,na rynek zachodni podukuje się auto z badzo dobym wyposażeniem,lepiej dopracowane i co za tym idzie bardzej żywotne-słowem lepsze.A na rynek środkowej Europy?Sami wiemy,do czego zmiezam?Gram właśnie na Caynie A 88 i tylko jeden lepszy wzmacniacz w życiu słyszałem, to monobloko Cayna 860.Całą resztę do 10.000 można wpakować do worka i szczelnie zamknąć.Mój znajomy przeglądając ogłoszenia zagraniczne wynalazł go za połowę ceny i kupił,podłączamy i ...koszmar ,gra jak przeciętny wzmacnacz za 1000 zł.rozkęciłem więc, u mnie to co najlepsze aerovox,rubicon vima i lampy.Ten na zdjęciu posiada chińskie lampy mocy KT 88, po zakupie trzeba je wyciągnąć i wrzucić do śmietnika!!!Ja gam na lampach 6550 electo harmonix i to są lampy któe zamieniają słuchanie muzyki w przeżycie!!!Różnica ogomna!!!(trzeba je jeszcze odpowiednio skalibować)Zatem jazda samochodem ze wspomaganiem kieownicy klimatyzacją lepszym silnikiem elektryką i podgrzewanymi fotelami szczególnie w zimie dostarcza więcej przyjemności niż jeżeli tego bak.

U mnie orginalnie były 6550A jako odpowiednik KT88, a że nie sugeruję się cyferkami tylko dźwiękiem od razu byłem przekonany o wyższości tego pieca w stosunku do innych, które słuchałem z zamiarem nabycia.

Stąd dzięki za info, gdyż dzięki Twojej sugestii obejrzałem je dokładnie pod kratką, ale są zamontowane cyframi w stronę transformatorów. Nie wiem czy były kalibrowane dostałem go od sprzedawcy z zamontowanymi już lampami. Dla mnie na moim jazzie akustycznym w trybie triodowym jest OK.

dystrybuto montował 6550 sovtec,svetlana i electo harmonix wiem bo byłem u niego osobiście ,różne są też lampy steujące.Ponieważ jest to pentoda a nie trioda lepiej zdecydowanie gra w trybie ultaliniowym(czewona dioda)Tryb triodowy(zielona dioda)ma słabszą steeofonię,przy badzo dobych kolumnach słychać to jak na dłoni.

U mnie są 6550A ViveArt i rzeczywiście jest wrażenie większej stereofoni w trybie linearnym, a na pewno większej dynamiki. Mnie natomiast podoba się tryb oznaczony żółta diodą i oznaczenie TRIODE, gdyż dźwięk zyskuje na naturalności i miękości z osłodzeniem średnicy. Szczerze mówiąc to wydaje mi się, że ustawienia te dają tak odmienne brzmienia, że są dedykowane dla wręczróżnych odbiorców nie mówiąc już o rodzaju muzy.

grze

lampy mozesz sobie dac jakie uwazasz, nie wszystkie chinskie sa zle, 6550 EH to tez nie koniec swiata, proponuje Ci sprobowac kiedys SED KT 88 (c winged) byly niedawno w dobrej promocji w Tube Town.de, bezposrednio po przejsciu na nie z KT 88 JJ-ja zarejestrowalem wiecej szczegolow w gorze i ogolnie szybszy dzwiek z lepsza stereofonia , lokalizacją, ale niestety nie tak glebokim basem, Swietlana jest gdzies pomiedzy prezentacja KT 88 EH i JJ-ja , JJ jest old school z poteznym basem , ktorego nie maja inne lampy, EH na ich tle bardziej szorstkie w gorze , SED to w tej chwili dla mnie najlepsza lampa sposrod tej trojki, na pomiarach rozwala JJ- a jesli chodzi o stabilnosc, nowe po wygrzaniu zmieniaja o kilka % parametry, od tej lampy mozna sie uzaleznic

No to dałeś mi do myślenia. Ja mam piec od tygodnia i wywołałem forum czy go warto wziąć a tu już widzę doświadczonych audiolfili. Wielkie dzięki za info, ale na tym etapie rozwala mnie to co usłyszałem.

Zajrzałem na stronę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no i tam widzę: "Our Price:£ 579 " i do tego np. DHL

Germany, United Kingdom, France to chyba podobnie do Polski - £ 161.0.

Ponieważ £ to nie to samo co USD więc te 600 USD to bardzo optymistyczne ;-)

A do tego cło (Azja!) akcyza i VAT ! :-((

Ukryta Zawartość

Analizowałem to źródło przed zakupem. Za dużo niewiadomych. Można zaoszczędzić 1-2 tys od ceny zakupu w ostatecznym rozrachunku z gwarancją w Hong-Kongu. To mi nie odpowiada. Po za tym właściciel sklepu w którym kupiłem te zacny piec to mój dobry znajomy i jakoś czuję bardziej komfortowo niż obsłużony przez DHL.

Mailowałem do nich w tej sprawie. Chętnie przyślą ten wzmacniacz, ale nic na temat lamp itd.

A-88T stoi, gra i to nieźle więc niech tak pozostanie, ale jeśli ktoś sprawdzi to źródło i uzna, że jest godne uwagi prosze o info i ostatreczna ceną w porównaniu z oficjalną polską.

Tutaj kilka rozbieranych zdjęć tego wzmacniacza:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do cen, to na AnewDigital ceny są w funtach. I tak - Ceyin A-88T z wymienionymi lampami na Electro-Harmonix 6550 (dopłata 50 funtów) to z cłem, VAT-em, transportem i ubezpieczeniem około 5600 złotych. Jolida 801S to około 4700 złotych. Do tego oczywiście trzeba doliczyc koszty przelewu bankowego (od 100 do 400 złotych w zależności od banku)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.