Jump to content
IGNORED

AES/EBU

wist

Recommended Posts

Czy dźwięk z AES/EBU doprowadzony do przetwornika będzie lepszy niż z wyjścia coaxial. Facet z firmy Benchmark pisze, że nie powinno być różnicy na ich DAC1. Jakie kable cyfrowe polecacie ? Widziałem Kimber AGDL właśnie XLR za ok. 600 zł. Czy macie inne typy ?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jesli byl bys zainteresowany cyfrowkami Cardasa pisz do mnie na priva.

Hidden Content

Ja u siebie zawsze uzyskiwałem lepsze wyniki na AES/EBU, choć z drugiej strony muszę przyznać, że nigdy nie miałem 2 identycznych kabli z różną terminacją.

Przykładowo najdroższy kabel RCA Illuminati D-60 jest wyraźnie słabszy niż ich model AES/EBU Orchid. Orchid jest dużo bardziej naturalny, gładki i wyrafinowany. Ogólnie uważam że kabel ten nie ma sobie równych do kwoty 1600zł jakie trzeba za niego zapłacić w Polsce. Nie bez powodu w USA jest to tzw. "industry standard". Mam też 2x droższego AQ The Raven (nowa wersja AQ The Hawk, tylko z DBS 72V) i jest minimalnie lepszy, aczkolwiek różnica w cenie nie do końca usprawiedliwia 2x wyższą cenę IMO.

Kimbera ADGL ci nie polecam, bo jest to dźwięk "in your face" i zestawienie z Benchmarkiem może się skończyc brzmieniem zbyt jasnym i szczupłym. Z tego samego powodu omijał bym też Illuminati D-60 czy kable Siltecha - HF-7 i HF-8.

Natomiast jeżeli będziesz zainteresowany to będę sprzedawał AQ Raven 0,5m - po ostatnim przemeblowaniu okazał się za krótki i mam już drugi, dłuższy, a ten leży i nieużywany. Cena będzie BARDZO atrakcyjna, bo chce sprzedać za tyle za ile kupiłem od Billa Lowa z AQ.

Hidden Content

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.