Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-925R czy PMA 860?

Marek9

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

380 i 280 to bardzo niskie modele 900 V odpada bo to badziew 350 SE jest taki sobie a zamiast 560 moglbys kupic 860 albo 1060 ewentualnie wersje z pilotem 980 R i 1080 R (blizniacze)

Hm nie wiem jeszcze czy niestety ale juz kupilem pma 350se i chcialem sie troche pocieszyc:) bo teraz zobaczylem te modele na allegro...

Ale mam nadziej ze nie bedzie zle ma byc u mnie za dwa dni:)

Noru, Ty daj spokój wzmacniaczowi, bo do 1000 to kupisz co najwyżej inny, niekoniecznie lepszy. Na początek zmień kolumny. Scherzo niespecjalnie pozwalają usłyszeć co ma do zaoferowania elektronika.

McGyver, tak przeglądam historię Twoich wzmacniaczy w "o mnie", i się zastanawiam, dlaczego pozostałeś przy Marantzu PM68 za 500 USD, skoro jest np. teraz na Allegro Marantz PM-84 za 1100 PLN, który kosztował 1700 USD.

Nie jara Cię to?

Tak tylko pytam, bo się nie znam, więc wstępnie oceniam wzmaki po ciężarze i jego pierwotnej cenie ;)

A może chodzi o nowoczesny wygląd, nowoczesną technologię, albo o pilot? :)

>Marek9

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Adse, mój wzmacniacz przeszedł gruntowny tuning, to po pierwsze. A po drugie, jak już go zmienię, to od razu na coś naprawdę dużo lepszego, a nie na wzmacniacz lepszy o 10-15%. Noszę się z takim zamiarem, i pewnie będzie to lampowiec DIY. Zresztą będziesz u mnie po głośniki od Kaszio, to posłuchasz jak taki budżetowy wzmacniacz gra z kolumnami Minas Anor. Jeżeli będzie Ci się chciało przytargać swojego "vintage Marantz" to ja też chętnie posłucham.

Tomek11

Nie było mnie parę dni.Dziękuję ale kupiłem już PMA-1080R i jestem zniesmaczony(800zł).Kumpel w tym samym komisie kupił Pioneera A-333(400zł).Zrobiliśmy odsłuch kupionych wzmaków+ miesięczny Nad 320BEE.I co?..Powiem tak. Guzik obchodzą mnie wszystkie kwalifikacje i pseudoaudiofilskie opinie.Liczyło się tylko to co słyszę i jak odbieram muzykę.Ten nowy odpadł w przedbiegach.Kolega który kupił go-1350zł to dopiero miał minę.Który był lepszy z dwóch pozostałych?.Remis-(z bólem) ze wskazaniem na Pioneera.

Ja dzisiaj zapiołem swojego Pionieera A-705R do QBA Mieszko i prawe dostałem zawału....kurde jak bym usłyszał inny wzmacniacz.....nie ma co do 1000zł nie ma szans na kupno lepszego wzmacniacza niż ten Pionek...poprostu zagrał niesamowicie....wzmaka nie zmienie za nic w świecie teraz tylko pozbywam sie dotychczasowych kolumn i stukam $$$ na jakies mocne monitorki od McGyvera :)

...aha tak na marginesie zaraz po swoim Pionku podłączyłem do nich Yamahe AX-1070 i nie miała startu do Pioneera.....zagrała jak tokarka na sali baletowej :) ...no chyba że ktos lubi takie ordynarne i ostre brzmienie...ze szczegółami odpryskujacego metalu....aż głowa boli. Teraz kurcze kwestia dobrania dobrych kolumn i będzie git bo na Mieszko poszaleć to sie nieda bo po przekroczeniu 1/4 volume Pioneer je zjada a ja czasmi lubie podokuczać sąsiadom za to że w niedziele ogladają brazylijskie telenowele za głośno ..... :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Marek9 jakos nie wierze w trafnosc tego Waszego testu. Nad jest rzeczywiscie taki sobie - znam 1060 i gra naprawde wybornie na pewno lepiej od Pioneera A 333. PMA 1080 R to jego blizniak z pilotem.

adse

W systemie był nowy Nad C 521BEE i potężne kolumny B&W

Discomaniak71

Jestem Ci wdzięczny za poradę.Ten Denon jest bardzo dobry i cieszę się,że go kupiłem,tylko byłem zdumiony jakością dżwięku Pioneera.Odsłuchu dokonywaliśmy poprzez Direct,

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

qrcze jest dylemat... PM 80 to naprawde swietna konstrukcja - ja ich obu nie odsluchiwalem naraz i nie porownywalem... moze ktorys z forumowiczow ma jakies doswiadczenia z odsluchem na jednym systemie???

• 1 rok później...

Witam wszystkich!

Mam mozliwosc zakupu takiego oto zestawu DENON:

- Wzmacniacz PMA 925R

- CD DCD 1015

- Tuner TU 219 RD

Jestem poczatkujacy wiec chcialbym zasiegnac rady u fachowcow:

1. Czy ten zestaw jest godny zainteresowania? Czy lepiej wybrać nowy Piano Craft E410?

2. Jakie dobrac kolumny, aby otrzymac dobry efekt? Budzet na kolumny to ok 1000 PLN.

Miejsce do odsluchu to pokoj około 20 m2. Slucham glownie rocka (Led Zeppelin, Floydow, Radiohead).

Pozdrawiam

Kup tego Denona. Jeżeli stan techniczny jest bez zarzutu, to warto.

A jakie kolumny? To zależy m.in. od pomieszczenia w jakim będą pracować, a o tym nie wspomniałeś słowem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Co do wzmaka sluchaj Adama. 925 R zly nie jest choc seria 60 bedzie lepsza. DCD 1015 to kaszana. Kosztowal 1800zl koncem lat 90-tych. Takie mydelko jak dla mnie. Tunery Denon potrafil zawsze robic.

Dzieki za rady. Chyba sie zdecyduje na tego Denona.

Tak jak pisalem planuje postawic ten zestaw w pokoju ok 20 m2 (albo sypialni ok 15 m2 na poddaszu). Chcialbym do niego dobrac kolumy do 1000 PLN. Czy moglibyscie doradzic mi co wybrac?

Z gory dzieki za rady.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.